arta industriala din a doua jumătate a secolului al XIX - studopediya

Secțiunea de arte și meserii: tastate produse industriale (precum și ca bază de producție și estetice abilitățile lor de producție), realizate prin metode industriale, în multe cazuri egale. În același timp, ele fac datorită expresiei artistice a mediului estetic al persoanei în viața sa privată și publică. De exemplu, despre arta industrială pe termen Unii susțin că arta industrială - este cu adevărat o artă (aplicată înrudit). Alții văzut ca o artă condiționată (substitut), cum ar fi arta de a construi, care nu se aplică creativitatea artistică și pur tehnică. Totuși alții cred că este într-adevăr un nou fenomen legat de activitatea artistică, și, în consecință, la art. Unii, de asemenea, în general, ea a negat, considerând că acest termen nu fac decât să sfera de activitate de producție.Există următoarea definiție a esenței artei industriale: „artă industrială este o formă specifică de activitate umană, scopul, care este organizarea estetică a protecției subiect uman, în transformarea estetică a instrumentelor de muncă și lucrurile utilizate de către o persoană și care sunt organic incluse în viața sa.“ In domeniul artei industriale include instrumente, mijloace de transport, toate tipurile de instrumente și institute de cercetare echipamente, dispozitive, echipamente sportive, instrumente muzicale, echipamente medicale, articole de uz casnic și așa mai departe de scris.

Alături de arta industrială termenul englezesc este larg vorbită, proiectarea pe termen lung (de proiectare engleză - idei, proiect.) - o activitate de creație al cărei scop este acela de a crea un mediu armonios al subiectului, materialul cel mai deplin satisfăcătoare și nevoile spirituale ale omului. Acest obiectiv este realizat prin definirea calitățile formale ale obiectelor produse prin intermediul producției industriale. Aceste calități nu sunt numai aspectul de lucruri, dar mai ales link-urile structurale care dau mediu obiectiv unității funcționale și compozițională necesare, sporesc eficiența producției și a calității produselor.După cum se poate observa din cele de mai sus, termenii de artă industrială și design într-un mod echivalent și ambele sunt pline. Termen estetica tehnica, a apărut în anii '50, la sugestia lui Petru catargului, a câștigat, de asemenea, o acceptare generală. estetica tehnica - o teorie de design. Ea are propria bază metodologică și se bazează pe principiile generale ale esteticii.

Ie în arta industrială include o varietate largă de subiecte - de la jucării și ornamente pentru avioane gigant și nave - spre deosebire de opere de artă unice decorativă create pentru expoziții, muzee și în special consumul individuale. Granițele dintre aceste două domenii sunt condiționate și de leagăn. elemente unice pot fi modele pentru producția de masă, produse industriale poate deveni expoziție și muzeu exponate. Raportul dintre ele este astfel o problemă dificilă și nerezolvată.

problemă de artă industrială a apărut în mijlocul secolului al XIX-lea. din cauza o scădere bruscă în calitatea estetică a masei produselor industriale într-o mașină de producție în masă și domnia forțelor pieței. Con. XIX - prima treime a secolului XX. Arte stres și mișcare Artizanat, asociații de artă și din această industrie - Werkbund, centre educaționale și creative (Bauhaus din Germania, Vhutemas în România), precum și prin dezvoltarea din anii 1920. Metode de proiectare de artă industriale moderne a fost creat în multe țări. Industria de artă și introducerea de design industrial în diferitele sectoare de producție de bunuri realizate arte industriale o parte din viața de zi cu zi a Europei de Vest, America și alte țări, în cazul în care sa schimbat considerabil fata lumii obiective. În România, fosta unul dintre pionierii artei industriale moderne, dezvoltarea sa în 1930-1950-e. frâne, și în 1960-1980-e. eforturile principale de artă decorativă au ca scop crearea de produse unice și expresia intereselor estetice individuale.