capacitatea mentala

Metode pentru îmbunătățirea performanței fizice.

Sisteme forme de activitate musculare organizate special, oferind crește condiția fizică la nivelul corespunzător ( „standard“), se numesc „formare condiționată“, „wellness“.Metodele de formare diferă în frecvență, putere și volum.

Există trei metode de formare:

· Prima metodă implică utilizarea de exercitare naturii preempțiune ciclice (mersul pe jos, „jogging, înot, ciclism), în mod continuu timp de 30 de efectuat minute.

· A doua metodă implică utilizarea de exerciții cu caracter de viteză-putere (care rulează exerciții sportigry pantelor cu tragerile, rezistenta la echipamente de fitness), activități de lucru de la 15 secunde până la 3 minute, cu numărul de repetiții de 3-5 ori cu perioade de odihnă.

· A treia metodă utilizează o abordare integrată pentru utilizarea de exerciții fizice care stimulează atât performanța aerobe și anaerobe care îmbunătățesc calitatea motorului.

Performanțele umane este determinată de rezistența la diferite tipuri de oboseală. - fizică, mentală, etc., și se caracterizează printr-o durată corespunzătoare performanței calitativă a muncii. performanța mentală a studenților, de exemplu, este determinată de succesul învățării. performanța mentală depinde în mare măsură de starea calităților psihofiziologice ale studenților. Acestea ar trebui să includă rezistența generală, inclusiv fizică, viteza de activitate mentală, capacitatea de a trece și de distribuție, concentrarea și stabilitatea atenției, stabilitate emoțională.

Critice pentru succesul formării profesionale a stării de sănătate a studenților, rezistența lor la efecte negative asupra mediului. Capacitatea mentală nu este constantă, se schimbă pe tot parcursul zilei. La început este scăzută (perioada vrabatyvaniya), iar apoi se ridică de ceva timp menținut la un nivel ridicat (perioada de performanță stabilă), apoi redusă (necompensată în timpul oboseală).

O astfel de schimbare a capacității mentale poate fi repetată de două ori pe zi. Capacitatea mentală a omului într-o mare măsură depinde de momentul zilei. Ritmul zilnic al funcțiilor fiziologice ale sistemelor organismului, determină intensitatea activității crescute a organelor și sistemelor în timpul zilei și o mai mică - noapte la.

performanța mentală și modificări în timpul săptămânii. Ea cade pe o scenă luni vrabatyvaniya, marți, miercuri și joi -mare eficiența, și în curs de dezvoltare oboseala cade vineri și sâmbătă. De aceea, ar trebui să duminică acorde mai multă atenție pregătirii fizice și sportului. Ele reduc oboseala. Ce este oboseala?

Oboseala - aceasta este starea fiziologică a organismului, prezentat într-o reducere temporară a eficienței sale, ca urmare a lucrărilor.

Cauzele principale ale oboselii sunt tulburări în buna funcționare a organelor și sistemelor. Astfel, metabolismul în sistemul neuromuscular periferic, a inhibat activitatea sistemelor enzimatice scade semnalele excitabilitate și conductivitate apar modificări biochimice și biofizice și elemente contractile receptive structura musculare. În CNS, există o scădere de excitabilitate și de atenuare a excitației centrelor nervoase pentru impulsurile proprioceptive puternice. Sistemul endocrin este observat sau hiperactivitate sub stres emoțional, sau hiperactivitate în munca lunga si debilitante musculare.

Anomaliile în sistemul autonom de respirație și circulația sângelui asociată cu slăbirea contractilitatea aparatului muscular cardiac și muscular al respirației externe. Deteriorând funcția de transport a oxigenului din sânge.

Astfel, oboseala este un proces fiziologic complex care începe în părțile superioare ale sistemului nervos si raspandirea altor sisteme ale corpului.

Distinge între semne subiective și obiective ale oboselii. Oboseala, de obicei precedat de un sentiment de oboseală. Oboseala - semnal de avertizare al dezorganizarea corpului în activitatea principală a cortexului cerebral. Prin sentimentele asociate cu oboseala sunt: ​​foame, sete, durere, etc.

Semnificația cunoașterii gradului de oboseală în diferite tipuri de muncă intelectuală pot fi judecate din faptul că, în țară, fiecare al patrulea muncitor este ocupat de muncă mentală. Există mai multe tipuri de munca mentale. Acestea sunt caracterizate prin organizarea procesului de muncă, uniformitatea sarcinii, gradul de tensiune neuro-emoțională.

reprezentanții muncii mentale sunt unite în grupuri separate. Șapte astfel de grupuri:

1. ingineri, economiști, contabili, și alte birouri ale lucrătorilor. Munca operează în mod esențial conform unui algoritm predeterminat. Funcționarea continuă în condiții favorabile, o ușoară stres nervos-emoțional;

2. Șefii de agenții și companii grupuri mari și mici, profesori, gimnaziu și de înaltă. Acestea sunt caracterizate prin sarcină neregulate, necesitatea de a lua decizii non-standard.

3. Oamenii de știință, designeri, artiști, scriitori și artiști. Munca lor se caracterizează prin crearea de noi algoritmi, care crește gradul de stres neuro-emoțional.

4. Un grup de oameni care lucrează cu mașinile și echipamentele. Așa-numita munca operatorului. Concentrarea înaltă de atenție, ca răspuns imediat la semnalele. Diferite grade de stres mental si nervos si emotionale.5. zețari, controlere, și alți colecționari. Ei tind să stres nervos-emoțional ridicat și tensiunea musculară locală.

6. lucrătorii de sănătate. Munca lor este legată de o mare responsabilitate și de stres nervos și emoțional ridicat, in special chirurgi si personalul ambulanta.

7. elevi și studenți din diferite instituții de învățământ sunt unite în acest grup. Munca lor are nevoie de memorie, atentie, procesele de gândire, ca acestea sunt în mod constant deschise pentru noi și o mulțime de informații. Inerentele lor - restrângerea activității fizice, o mulțime de stres părțile superioare ale sistemului nervos central, stresul mental și emoțional.

Neatenția la sentimentul de oboseală, care este inerentă în caracteristicile muncii psihice, ceea ce duce la suprasolicitarea, suprasolicitarii.

Oboseala - aceasta este oboseala extrema, situat pe pragul unei patologii. Oboseala poate fi rezultatul de mare stres fizic și mental. De multe ori provoca oboseala și stilul de viață nesănătoasă, lipsa de somn este modul greșit al zilei, etc. Prin oboseala cauza erori în procedura de pregătire, odihnă insuficientă. Într-o stare de corp oboseala cronica devine mai vulnerabil rezistența redusă la boli infecțioase. Astfel, în cazul în care oboseala se adâncește și nu înlocuit cu inhibarea de protecție, putem vorbi despre oboseală. Cu redistribuirea abila a muncii fizice și mentale se poate realiza o productivitate ridicată și de a salva de ani de performanță.

Ciclicitate de excitație și de inhibiție în activitatea corticală a creierului - „mozaic cortical“ - cauza neliniște a multor organe vitale din organism. Ritmul de viață al organismului - baza măsurilor de combatere a oboselii. Este necesar de a reduce excitabilitatea celulelor nervoase corticale, creste sensibilitatea lor la stimuli. Aceste obiective sunt măsuri de reabilitare, care vor fi discutate mai jos.

mintale (intelectuale) de muncă prelungită ca atunci când livrat corect procesul de formare, la sarcini care depășesc capacitățile organismului poate fi un număr de state, cum ar fi: - supratensiune și supraantrenarea.

Supraantrenarea - o afectiune in care deoarece caracteristica de conducere protrudes supratensiune ANN. și anume nevroză. Sportivul devine iritabil, sensibil, somnul lui este deranjat. deteriorarea apetitului. El pierde în greutate. Deterioreaza coordonarea mișcărilor, schimbă ritmul cardiac, creșterea tensiunii arteriale.

În sarcină standard de organism atlet responsabil suprasolicitarii mai mare decât înainte de reacția:

· Creșterea frecvenței cardiace;

· Sânge crește tensiunea arterială;

· Agravarea de ventilație pulmonară crește datoria de oxigen.

În exercitarea supraantrenarea severă oprit imediat timp de 2-3 săptămâni. Cauza supraantrenarea nu sunt numai de prisos, dar, de asemenea, frecvent repetitive de formare, precum și încălcări ale regimului de formare.

Utilizarea de efort fizic și mental excesivă, nerespectarea zilei, iar mâncarea poate duce la diferite boli. În multe tulburări patologice rezultă din scăderea activității imunobiologice. Într-o stare de înaltă formă atlet fizic de multe ori este nevoie de frig gripa, mai ușor bolnav, dureri în gât, etc. Evident, sala de fitness mare asociate cu sarcini mari, și stresul mental înainte de concursuri importante, reduce reactivitatea immunobiologice, ceea ce duce la o rezistență redusă a corpului la influențe externe.

Astfel de tulburări reduce performanța, și provoacă un sentiment de nemulțumire, ceea ce sporește și mai mult stresul emoțional care duce la tulburări ale sistemului cardiovascular - hipertensiune arteriala, boli cardiace coronariene, ateroscleroza.

munca mentală creativă are loc pe fundalul de emoții pozitive.

brainwork Executive. care dispecerii ocupat, operatori, adesea însoțite de emoții negative (cauza -Emergency situație în dezordine și colab.).

Atunci când emoțiile negative ale adrenalina în sânge crește, prin creșterea acetilcolina a lua parte la transmiterea tensiunii nervoase în sistemul nervos central, care duce la o îngustare a vaselor de sânge care alimentează inima. inima este afectat mai presus de toate, cu emoții negative frecvente.

Sub influența adrenalinei ritmul accelerat al inimii, care este asociat cu un consum ridicat de energie, cu livrare la inima de nutrienți și oxigen este limitată.

Rețineți că, pentru orice activitate mentală, indiferent cât de greu poate fi, nu există nici o creștere a nivelului de zahar din sange, dar reduce numărul de leucocite din sânge.

Una dintre laturile cele mai negative ale activității mentale este reducerea activității motorii.

În contextul unei schimbări a activității cardiace care apar sub influența muncii intelectuale greu de activitate fizică limitată persistă mai mult decât în ​​activitatea motorie normală

munca mentala intensa (studii arata), este însoțită de contracția involuntară a mușchilor scheletici și tensiune. nu sunt direct legate de punerea în aplicare a muncii mentale.

Odată cu creșterea activității musculaturii scheletice este observată în majoritatea oamenilor de activitate a organelor interne, a crescut - respirație îmbunătățită și activitatea cardiacă, tensiunea arterială crește. a inhibat functiile organelor digestive.

Cele mai multe de lucru la o schimbare mentala functiile mentale ale omului - atentie si memorie. Omul obosit se concentrează rău. Durata sarcinii de formare crește oboseala și poate provoca o serie de schimbări nefavorabile în organism.

Numeroase studii au arătat că educația fizică și sportul poate oferi o influență extrem de eficient asupra eficienței factorilor și a contracara debutul prematură a oboselii. Pentru o performanță mai bună în timpul zilei de școală ar trebui să fie folosite așa-numita formă de educație fizică -fizkulturnye pauză - adică exerciții fizice în timpul pauzelor între clase.

Omul modern este greu să țină pasul cu cerințele progresului științific și tehnologic pentru a face față fluxului de informații chiar și într-un domeniu profesional îngust, care este în mare parte valabil studenții universității. Pentru cele mai multe dintre ele lucrează în specialitatea asociată cu o scădere semnificativă a activității fizice și o creștere a neuro-emoțională de stres (de precizie, viteza, atenție). combinație Rastrenirovannosti a corpului și creșterea stresului neuro-emoțional în condiții de intensificare a producției duce la oboseală prematură în activități productive, la invaliditate timpurie.

Pentru a evita acest lucru, trebuie să lucreze în mod constant pe tine, studia caracteristicile corpului, să învețe să folosească abilitățile lor ascunse în timp, un stil de viață sănătos utilizarea sistematică a mijloacelor de antrenament fizic.

În timpul de lucru mentale prelungite din cauza restricțiilor de circulație și înclinarea capului este împiedicată scurgerea de sânge venos de la creier, care provoacă dureri de cap și de a reduce eficiența.

semne externe de oboseală.

lipsa de interes, o mulțime de întrebări

Lipsa de interes, apatie

Eficiența scăzută a activității școlare a elevilor datorită faptului. că cursurile sunt ținute la limitarea de obicei pentru un om de activitate fizică. Sa constatat că după 6 ore de sesiuni de instruire a studenților observat scăderea nivelului de calități fizice, care este un negativ pentru sănătatea lor.

În timpul zilei de lucru, mai devreme sau mai târziu începe să se dezvolte oboseală, care limitează eficiența și durata de muncă.