Capitol - Capitol însemnând în dicționar al limbii române

(Capitolium) - una dintre dealuri 7 la care au luat naștere Ap. Roma. NaKapitolii a fost templu cer au existat întâlniri ale senatului, adunarea națională.

(Capitol) - clădirea Congresului SUA la Washington. Numele de „“ Capitol „“ sunt, de asemenea, construirea adunărilor legislative ale statelor individuale.- una dintre cele șapte coline ale Romei antice. centru politic și cultural al Romei. În epoca etruscilor pe un deal templu a fost ridicat cerul, care pantă abruptă (Tarpeian Rock), a servit ca loc de executare. In perioada republicana, a fost construit un templu al lui Juno Moneta. La Capitol sa încheiat într-o procesiune triumfală a armatei romane. În Evul Mediu timpuriu au fost distruse clădirile vechi. În onoarea clădirii Capitoliului roman numit Congresul SUA la Washington.

1) Unul dintre cele șapte coline pe fervoare k-ryh este Roma antică; K. sunt palate, muzee și așa mai departe. A fost construit de vechiul templu roman cerul. 2) Numele clădirii din Washington, DC, sediul Congresului Statelor Unite, precum și clădiri în capitalele statelor americane, pentru a-ryh apar sesiuni ale adunărilor legislative locale.(. Lat Capitolium) - 1) este una dintre cele șapte coline pe care a fost localizat la Roma antică; pe deal găzduit templu cer dedicat lui Jupiter, Juno și Minerva; 2) numele clădirii din Washington, în care se află Congresul Statelor Unite, precum și clădiri în capitalele statelor americane, în cazul în care sesiunea a adunărilor legislative.

(În engleză Capitol.) - numele clădirii Congresului din Washington. Numele de „K.“ sunt t.zh. construirea de ansambluri legislative ale statelor individuale.

Cuvinte similare în dicționar:

statuie de bronz etruscă a contextului. 6 - beg. 5 imagini vv.Drevnie Romulus și Rohm, fondator de la Roma, care nu sa păstrat (prin introducerea unei monede cunoscute) refăcute în secolul al 17-lea. Italiană arhitect iskulptorom L. Bernini. În prezent, Muzeul Capitolin din Roma.

în altele. Roma trei zeu cel mai important (Jupiter, Juno iMinerva), citit în templul Capitoliului.

- în Roma antică, cele trei cel mai important zeu Jupiter, Juno și Minerva, sa închinat în templul Capitol.

Poti posta un link către această pagină pe blogul său: