Conceptul de relații în psihologia socială - studopediya

Conceptul de relații în psihologia socială - studopediya

În orice act de interacțiune Liu dei prezintă întotdeauna atitudinea lor față de celălalt.

Este determinat de raportul Stem B are nevoie de motive implică depozite de umane. În acest caz, relația expresiei favoare-indicator și mediu-stvom, obiectivarea tuturor activităților umaneRaportul astfel - socializat această privință interior și exterior conținutul psiho-ki uman, legătura sa cu realitatea si constiinta.

Relațiile din cadrul „subiect-obiect“ și „subiect-subiect“ NE-lyayutsya nu identice Astfel, comune una față de alta și se extind activitatea de comunicare (sau expresie) modalitatea relație (pozitiv, negativ, neutru), latitudine, stabilitate, și așa mai departe. d. Cu toate acestea susche-guvernamentale variază în cadrul obiectului și obiectul unidirecționalitate con-comunicare și de reciprocitate relațiile-subiect subiect. Numai cu condiția relații reciproce Nali-splendens, formarea de „fond de agregate“ on-conductor și nou mod intersubiectiv, Bani (gânduri, sentimente, acțiuni), COH da greu de spus în cazul în care propria lor, și în cazul în care Chu zhoe, ambele devine al nostru.ha relații subiect-subiect descris ca fiind o constantă mutual-Ness si variabilitatea ca activitatea Obus-lovlivaetsya nu este numai una dintre părți, așa cum este cazul cu relația subiect-obiect, în cazul în care stabilitatea depinde mai mult pe subiect decât pe obiect

relațiile subiect-subiect, de altfel, include nu numai relația omului cu un alt chelove-com, dar, de asemenea, atitudinea față de sine, adică, auto-atitudine. La rândul său, relația subiect-obiect - este de a face cu rata de acțiune individuală Flow, excluzând relațiile dintre ființele umane și sinele.

Relația poate fi împărțită în tuativnye B și stabilă. Ultimul tip de relație este aproape de astfel de fenomen Psy-hologicheskomu, cum să planteze, de afecțiune, care reprezintă atitudinea constantă-vym caracterizată prin dependența de cineva sau ceva.