Crearea rockeries în țară cu propriile lor mâini - ghid pas cu pas

Rocard numit compoziții de peisaj, imitând pietroase sau teren stancos, pentru a crea care foloseste pietre și plante de munte. Pietrele, astfel, pot fi diferite: pentru crearea de accente mari și mici memorabile pentru a umple un avion.Stancarie vă permite să transforme terenul într-un paradis, o vale de munte. Faceți posibilă cu propriile lor mâini. Ea nu are nevoie să fie un profesionist, destul de combina cu succes pietre și plante într-o singură compoziție.

Care sunt rockeries stiluri?

Există mai multe stiluri în care puteți crea rockeries pe site-ul dvs., printre care iese în evidență cele mai populare:

 1. Japoneză. Stancarie, proiectat în acest stil, este una dintre cele mai populare și la modă. Există întotdeauna o cameră de iluminat, obiecte decorative de mobilier și ghivece cu plante. Se echipează în grădini, folosite pentru meditație și relaxare. Design-ul unei astfel de compoziții calmează și vă permite să vă relaxați după o zi de muncă grea. Pentru a crea astfel de rockeries pot folosi o varietate de sculpturi realizate în stil budist, o măsuță pentru petreceri de ceai și cuști de păsări decorative.
 2. Alpine. diapozitiv alpin este cele mai comune rockeries, care oferă doar utilizarea anumitor tipuri de plante atunci când a fost creat, și anume cele care cresc în regiunile alpine din Franța, Italia, Elveția. Cele mai multe dintre compozițiile pentru a crea standuri alpine sub conifere și bulbi;
 3. Europeană. Acest stil are o asemănare cu alpin, dar aici sunt utilizate în plus față de plante alpine și dekorativnotsvetuschie, care se succed pe tot parcursul sezonului;
 4. Germană. Acest stil este mai strictă și precisă, spre deosebire de cea anterioară. În unele cazuri, pietrele când se creează astfel de structuri de piatră și pietriș înlocui mari din piatră, care pot transporta atât decorative și funcția practică;
 5. Engleză. Stancarie, proiectat în acest stil este mai mult peisaj. Pentru a crea conifere și cereale, de multe ori utilizate;
 6. Italiană. Stancarie în stil italian distinge printr-o estetică specială. Aici puteți găsi o varietate de sculpturi, forme rotunjite, linii și mobilier forjat care curge. Toate acestea face ca piesa chiar mai gratios.

Crearea rockeries în țară cu propriile lor mâini - ghid pas cu pas

Cum de a alege viitorul rockeries?

Crearea de gradina rockeries începe selectarea unui loc adecvat compoziție pentru amestecat armonios într-o porțiune exterioară comună. Pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să examineze cu atenție relief. Ei bine, în cazul în care va fi diferențele de înălțime naturală. În absența acestora, deal poate fi creat prin utilizarea bolovani de mari dimensiuni. sub care se toarnă în mod necesar cu pietriș. Acest compact sol și bolovani nu se va rezolva în timp.

Locul unde va fi plasat rockeries, nu ar trebui să fie aproape de dependințe și gard.

Cel mai bun lucru pentru el să se potrivească în spațiul din jurul unui iaz artificial sau flux. În absența oricărei alegere pe care o puteți decora peretii neatractive cu viță de vie frumoase. De asemenea, trebuie remarcat faptul că locul de a fi rockeries însorite. Atunci va fi posibil pentru a evita probleme atunci când selectarea plantelor potrivite.

Crearea rockeries nu tolerează grabă. Prin urmare, înainte de a trece la calculul pietre și de plantare, este recomandat pentru a fotografia locația selectată, în cazul în care este planificată pentru a plasa compoziția viitoare și schița o schiță pe hârtie. Și numai atunci putem trece la selectarea plantelor și pietre.

Crearea rockeries în țară cu propriile lor mâini - ghid pas cu pas
Dacă doriți un mod original de a decora site-ul dvs., face deal alpin în țară cu propriile mâini.

Plante și pietre pentru rockeries

Plantele de rockeries pot fi foarte diverse, principalul lucru pentru a susține stilul. Compoziția finită trebuie să se integreze armonios în spațiul înconjurător clearance-ul, precum și în partea de amenajare a teritoriului. Numai în acest fel nu va detașat rockeries ceva și să fie element complementar.

Deci, specii prea înalt pot distrage atenția de la imaginea de ansamblu, dar dacă aveți de gând să planteze un copac, ajungând în cele din urmă la o înălțime considerabilă, este important să nu uitați să efectueze controlul asupra creșterii sale. Pentru a opri creșterea pe verticală poate decupa de sus, atunci dezvoltarea merge în lățime.Cu toate acestea, ar trebui să ne amintim că este cel mai potrivit pentru rockeries liane. copaci mici și arbuști cu creștere scăzute, cu ramuri de răspândire. Oprirea alegere pe o specie de plante cu flori, trebuie să ne amintim că culoarea mugurii lor ar trebui să fie în armonie unii cu alții și de a nu crea potpuriu bland.

Alegerea plantelor ar trebui să se bazeze pe durata de înflorire, culoarea lor de flori și forma de fructe și frunze. Vă recomandăm următoarele tipuri:

 • conifere;
 • foioase;
 • arbuști perene erbacee;
 • bulbos.

Este la fel de important de a alege pietre potrivite pentru compozițiile viitoare. Deci, ar trebui să folosească un pietre stânci artificiale doar o singură rasă. Este de dorit ca ei erau mari și a avut un dur moloz.

În acest scop, cele mai potrivite

Puteți utiliza, de asemenea pietre artificiale. sunt achiziționate în magazinele de specialitate sau făcute la domiciliu.

Crearea rockeries în țară cu propriile lor mâini - ghid pas cu pas

Ce instrumente și materiale sunt necesare?

Pentru a crea o grădină stancoasa și îngrijire follow-up pentru ei au nevoie de următoarele instrumente:

 • strat lopata striperul sol (gazon), nisip așternut și fertil Ghunt între pietre;
 • spatula pentru plantarea verdeață;
 • cultivatoare mici și greble plante de îngrijire a plantat;
 • stropitoare pentru udarea spațiilor verzi;
 • pulverizare pentru combaterea dăunătorilor insecte verdeață boleznyamirastuschey;
 • pruner pentru arbuști elagaj;
 • secera sau foarfece pentru a elimina toamna căzute frunze cu plante perene.

Pentru comoditate, mânerul toate instrumentele ar trebui să fie mici, nu mai mult de 20-25 cm.

Printre pietre și plante pentru Rockeries clădiri pe site-ul ar putea avea nevoie, de asemenea, următoarele materiale:

 • argilă, nisip și ciment pentru a lega zidărie de piatră, dacă este necesar,
 • Material nețesut pentru căptușirea întreaga suprafață a compoziției.

Crearea rockeries în țară cu propriile lor mâini - ghid pas cu pas

Ghid pas cu pas

Întregul proces de creare dealuri stâncoase din zonă pot fi împărțite în mai multe etape:

 1. de pregătire a șantierului;
 2. strat de drenaj Aparatură;
 3. De stabilire strat teren fertil;
 4. Realizati pietre;
 5. Debarcarea plantelor.

pregătirea site-

În această etapă, porțiunea selectată este curățată de praf, frunze uscate și ramuri, după care a fost necesar pentru a marca, marcarea contururile compoziției viitoare bazate pe circuitul stabilit anterior. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza o frânghie și cuie de lemn.

Important! Zona ar trebui să fie puțin mai mare decât dimensiunea reală a compoziției.

Când totul este gata, cuie și condus în frânghie întinsă între ele, este necesară îndepărtarea stratului superior pe vegetale 20 cm, astfel încât suprafața solului a fost deposedat.

strat de drenaj Aparatură

Drenajul este necesar pentru ca terenul nu a fost în măsură să se tragă sub pietre. Dacă nu o faci, întreaga compoziție a caracteristicilor solului va fi distrus în curând. Pentru a crea un strat de drenaj poate fi folosit pietriș, pietriș, pietriș, bucăți de cărămidă sau resturi de construcții. Este așezată pe fundul fundației, și se toarnă peste stratul de nisip, apoi se scurge complet compactat la o putere mai mare.

Acorde o atenție! În cazul în care solul la locul de lut, primul etaj prevăzută cu cărămidă pisată să fie bine compactat, și numai apoi pe partea de sus a acesteia este umplută cu nisip până la pietriș.

De stabilire a stratului teren fertil

Pentru a crea sol vegetal folosit un amestec de pământ de grădină, nisip, turba si nisip de lignit în următorul raport: 3: 2: 1: 1. Solul nu se poate adăuga subtrat sol suprasaturate cu îngrășăminte organice și minerale, t. Pentru a. Aceasta poate provoca creșterea rapidă a plantelor, ceea ce va afecta în mod negativ aspectul general al rockeries. îngrășământ de plante atunci când este necesar pentru a face mai bine o soluție slabă de îngrășământ cu adăugarea obligatorie a micronutrienti.

Realizati pietre

Mai întâi dispuse blocuri de piatră. care sunt laminate în sol fertil. Pentru a crea un accent memorabil, puteți alege cea mai mare piatră de formă neobișnuită și câteva blocuri de dimensiuni mai mici. Acestea trebuie să fie aranjate în orice ordine, gruparea, în conformitate cu schema de rockeries.

Pus pe partea de sus a pietrelor prevăzute material nețesut (geotextil). Acest lucru este de a preveni amestecarea straturilor de sol, nu se va curăța pământul și buruieni germinează. Pentru pietre în materialul necesar pentru a face incizii mici.

Aterizare de plante

Plante pentru rockeries împărțit în mod necesar de înălțime. Pentru a crea primul nivel utilizează cele mai înalte plante, al doilea - înălțimea medie a verde, iar al treilea rând trebuie să fie plantate cu specii de târâtoare. Plantele selectate trebuie plasate în conformitate cu atitudinea individuală a lumii, compoziția solului și de umiditate, t. Pentru a. La fiecare dintre aceste cerințe diferite pentru creștere. Verzii nu ar trebui să interfereze unul cu celălalt și obscur vecin. În acest caz, prima plantat plante și arbuști pitici, și apoi o formă înalt.

La crearea rockeries, situat în apropiere de iaz. puteți construi un mixborder frumos de plante selectate în mod corespunzător pentru separarea acestor două domenii. Acest lucru va crea aparența unei compoziții vie a anului.

Când toate plantele vor fi plantate în partea de sus a geotextil este pietriș sau împrăștiată mare pietre netede, care va acoperi complet materialul.

Crearea rockeries în țară cu propriile lor mâini - ghid pas cu pas

Crearea rockeries în țară cu propriile lor mâini - ghid pas cu pas