Cultura fizică - studopediya

- Cultura - este procesul și rezultatul de stocare, de explorare, dezvoltare și distribuție a valorilor materiale și spirituale. Fiecare dintre aceste definiții pot fi luate ca bază pentru luarea în considerare conceptul de „cultură fizică“. Cultura este indisolubil legată de activitățile și nevoile. Activitățile - acestea sunt diferite tipuri și metode ale procesului de dezvoltare a lumii, convertirea sa, modificări pentru a satisface nevoile omului și a societății.Sfera culturii fizice caracterizate printr-un număr unic pentru simptomele ei, care sunt, de obicei combinate în grupuri:

• activitatea motorie activă a omului. Și, nu orice, ci numai a organizat în așa fel încât să formeze o abilitățile motorii vitale, care îmbunătățesc proprietățile naturale ale corpului, crește performanța fizică, îmbunătățește sănătatea. Principalul mijloc de rezolvare a acestor probleme este un exercitiu.

• schimbări pozitive în starea fizică a persoanei:

- spori eficiența, nivelul de dezvoltare a morfo - proprietăți funcționale ale unui organism, cantitatea și calitatea abilităților vitale dezvoltate și abilitățile de exercițiu;

- imbunatatirea rezultatelor de sanatate.

Rezultatul utilizării depline a pregătirii fizice este acela de a realiza un material de perfecțiune fizică oamenilor complexului și bogăția spirituală creată în societate pentru a satisface nevoia de o îmbunătățire eficientă a abilităților fizice umane. Aceste valori ar trebui să includă diferite tipuri de gimnastică, jocuri sportive, facilități de exerciții, cunoștințe științifice, exerciții de tehnică, materiale și condiții tehnice, și altele.

Educația fizică - este o colecție de realizări comunitare în crearea și gestionarea mijloacelor speciale, metode și condiții pentru perfecțiunea fizică umană intenționată.Educația fizică are multe funcții. Ar trebui să fie conștienți de funcții, cum ar fi:

- normativ, este de a consolida activitățile raționale de standardizare;

- informații care indică proprietatea de a acumula informații temperaturi cul, un mijloc de diseminare și re-grădina din generație în generație;

- comunicativ, caracterizat prin proprietatea de a facilita comunicarea, contactele interpersonale;

- estetică asociată cu aprecierea estetică personalității oală rebnostey;

- biologic, asociat cu satisfacerea naturală a nevoilor umane în mișcare, îmbunătățirea stării sale fizice și să asigure capacitatea necesară pentru nivelul vieții de zi cu zi, atribuțiile unui membru al societății.

Funcțiile sunt baza clasificării fizice cul-tururi, care pot fi reprezentate ca o pregătire fizică de bază, sport, aplicată și a culturii fizice.

educație fizică de bază oferă educație fizică și de aptitudini fizice, care sunt necesare pentru fiecare persoană ca principiu fundamental al fizice sovershenstvova-TION pentru specializare în profunzime și viața STi în general activă. În care se ocupă cu specii variază în funcție de vârstă, acesta dobândește caracteristici unice.

Vizualizare inițială de formare fizică de bază poate fi numit „pre-școlar și educația fizică școlară.“ Aceasta indică o clase obligatorii în învățământul preșcolar și fizice ca subiect în obscheobrazo-quently, școlile profesionale și alte instituții de învățământ-educator-guvernamentale pentru copii de vârstă școlară, în cazul în care a regizat-Lena pentru a pune bazele educației fizice generale, pentru a asigura dezvoltarea completă a fizice OSP-lities, stare bună de sănătate, pentru a asigura-mea avea nevoie de fiecare nivel de bază cele mai multe abilități fizice.

educație fizică școlară este în acest sens, o parte fundamentală a formării fizice de bază.

pregătire fizică de bază nu este limitat la preșcolari și școală uniforme: aceasta include, de asemenea, INDIVIZI-Ical suplimentară de formare oferă o mai mare decât la școală, nivelul de aptitudini fizice.

pregătire fizică aplicată este împărțită în aplicare profesională aplicate și militare.

Caracteristicile lor sunt determinate de includerea directă în domeniul de aplicare al activității profesionale, precum și în curs de pregătire spe-cial pentru aceasta, în funcție de cerințele și condițiile specifice ale profesiei.