Cum de a face mansarda cu propriile sale mâini, detalii de materiale, structuri și dispozitive, fotografii

Mansarda nu trebuie să fie utilizat ca un loc pentru depozitarea lucrurilor inutile. Foarte des, zona spațiilor permite să-l doteze o zonă rezidențială cu drepturi depline sau un loc pentru odihna de familie, sau hobby-uri. Ideea acestei clădiri a fost folosit cu succes de la mijlocul secolului al XVII-lea datorită arhitectului francez Francois Mansart, și este deosebit de relevant pentru a crește suprafața unei case private și apartamente de oraș, uneori, și.Cum să locuiască în pod, activități care ar trebui să fie pentru ea să efectueze și cum să construiască un pod, în cazul în care nu a existat niciodată? Găsiți răspunsuri la aceste întrebări în acest articol.

Construirea unui mansardare

dispozitiv de pod va contribui la reducerea semnificativă a costurilor de construcție de ansamblu, utilizarea eficientă a spațiului disponibil pe podea și pentru a realiza ideile cele mai îndrăznețe. Podeaua mansarda poate ocupa întreaga mansardă și o parte a acesteia, în funcție de destinația viitoare premise: dormitor, de studiu, de birou sau de baie.

Cum de a face mansarda cu propriile sale mâini, detalii de materiale, structuri și dispozitive, fotografii

mansardă confortabil cu propriile sale mâini

Construcția de mansardă cu propriile sale mâini și are următoarele avantaje:

  • utilizate pe deplin infrastructura clădirii principale.
  • crește în mod semnificativ spațiu de locuit.
  • Reducerea pierderilor de căldură prin acoperiș, și ca rezultat - reducerea consumului de energie în sezonul rece.
  • instalare relativ simplu (fără utilizarea de echipament specializat) și capacitatea de a rămâne în casă în timpul construcției.
  • Posibilitatea de construcție a unui etaj de nivel doi uni- sau.

Cum de a face mansarda cu propriile sale mâini, detalii de materiale, structuri și dispozitive, fotografii

Cum de a face mansarda un element arhitectural unic

Important: În timpul construcției mansarda cu mâinile lor trebuie să țină seama de caracteristicile de design ale clădirii, inclusiv înălțimea pereților, forma acoperișului, locul comunicațiilor - și să respecte cerințele de siguranță împotriva incendiilor.

Caracteristici ale construcției de mansarda

Acoperișul - o acoperire, care, în plus față de modificările de precipitații și temperatură în afara expusă influențelor din interior: căldura și umiditatea din incintă și pot provoca umezeală și coroziune. Prin urmare, în construcția de mansarda sunt prezentate cerințe foarte stricte pentru hidro, abur și izolarea termică a acoperișului, a căror respectare va asigura o protecție a spațiilor de factori negativi.

Cum de a face mansarda cu propriile sale mâini, detalii de materiale, structuri și dispozitive, fotografii

Cum de a izola în mod corespunzător la mansarda în construcție

De asemenea, în construcția de mansarda este important să aibă grijă de calitatea de ventilație, care este instalat între izolație și acoperiș. Acest lucru va asigura îndepărtarea excesului de umiditate și de ventilație din pod.

O atenție deosebită trebuie acordată tehnologiei și materialelor utilizate în același timp (în special greutatea lor) de construcție - aceasta va asigura funcționarea în siguranță a podului în viitor. De asemenea, nu uitați că utilizarea mansarda ca spațiu de locuit nu elimină conformitatea cu cerințele tehnice pentru operarea acoperișului.

În cazul în care pentru a începe construcția?

examinarea tehnică a clădirii este realizată înainte de construcție. Este demn de amintit faptul că structura originală a pereților și fundațiile au fost calculate pentru o sarcină specifică, precum și construirea unui etaj suplimentar de mult va crește, astfel încât trebuie să vă asigurați capacitatea lor portantă.

Cum de a face mansarda cu propriile sale mâini, detalii de materiale, structuri și dispozitive, fotografii

Structuri constructii de mansarde

desen

Următoarea etapă de construcție va fi elaborarea și aprobarea proiectului de mansarda - pentru că este mai bine să apeleze la profesioniști calificați care vor ajuta să facă cunoștință de desen, se calculează sarcina și bugetul.

Important: În cazul în care construcția de pod cu mâinile în cetate, atunci trebuie să obțină permisiunea autorităților municipale, consultanță de specialitate și consimțământul tuturor proprietarilor clădirii.

Planul de podea Mansarda este dezvoltat pe baza layout-ale clădirii principale, rolul dominant jucat de geometria acoperișului. Aspectul arhitectural al casei va avea un impact nu numai asupra construcției sistemului de acoperiș, dar, de asemenea, pe materialele utilizate în construcția și elementele individuale ale mansarda. Toate desenele și detaliile trebuie să fie cât mai ușoare, care va oferi o sarcină minimă pe pereții clădirii și va oferi materiale de ridicare ușor pe podea.În cazul în care acoperișul casei are o pantă mare, apoi la alegerea de materiale pentru acoperișuri, izolatii si hidroizolatii în construcția mansarda este să se apropie foarte atent.

În plus, toate comunicațiile etaj mansarda ar trebui să fie legate cu sistemele din casa, ar trebui să se asigure că acestea lucrează împreună.

Forma camerei, precum și dimensiunea sa este determinată și alegerea ferestrelor, designul și plasarea lor în interior.

Construcția la mansardă

Indiferent dacă construcția de pod cu mâinile sale fiind, imaginea de mai jos, pe un pod existent sau fiind construit de la zero, este necesar să se asigure unitatea de soluții arhitecturale și de design.

Cum de a face mansarda cu propriile sale mâini, detalii de materiale, structuri și dispozitive, fotografii

Puteți construi pe un pod de lemn într-o casă de cărămidă

mansarda de proiectare performanțe mai bune dintr-un arbore (din lemn) sau un profil metalic, în plus, puteți termina podeaua de panouri SIPs ca în fotografia de mai jos. Materiale de piatra, inclusiv cărămidă și beton, nu este recomandat pentru utilizare în construcții din cauza greutății lor grele. În cazul extrem, se poate folosi de blocuri de beton celular.

Cum de a face mansarda cu propriile sale mâini, detalii de materiale, structuri și dispozitive, fotografii

Construirea unei mansardă, cu propriile sale mâini, cu ajutorul panourilor SIP

Pentru acoperișuri sunt de asemenea materiale solide, dar ușoare adecvate, cum ar fi tabla de otel, asfalt sau zona zoster compozit, metal.

Deoarece mansarda are o suprafata mare de contact de suprafață cu mediul înconjurător și prin acoperiș există pierderi importante de căldură, este necesar să se aibă grijă de înaltă calitate și de izolare termică eficientă a podelei. Pentru cele mai bune încălzirea pentru a utiliza vata minerala sau grosime din fibră de sticlă de 150 mm. Din interiorul barierei de vapori de izolare mansarda podea trebuie închise, iar de pe acoperiș - impermeabilizare. Mai mult decât atât, între hidroizolație și acoperișuri necesare pentru a asigura sistemul de ventilație kotoryya asigură îndepărtarea umidității excesive.

Deoarece mansarda - o camera de zi, ea are nevoie de lumina naturala, care va ajuta pentru a oferi o fereastră. Acesta poate fi atât fereastra verticală construcție convențională, care sunt montate în perete sau ferestre înclinate speciale instalate într-un plan de acoperiș la un unghi de 15-90 grade.

Cum de a face mansarda cu propriile sale mâini, detalii de materiale, structuri și dispozitive, fotografii

Luminatoare - scump, dar eficient

Important: lucarne mai multă lumină față de standard, cu o zonă de deschidere mai mică. Pentru a asigura iluminarea cea mai eficientă și uniformă, raportul dintre aria ferestrelor la suprafața podelei ar trebui să fie 1:10.

Etapa finală a dispozitivelor de mansardare va fi de finisare de lucru. Cea mai simplă opțiune pentru căptușirea pereților de mansarda este gips carton, aceasta poate fi de proiectare si compartimentari interioare. Foile sunt fixate pe cadrul FCL de foi de metal, după care shpaklyuyut și pot fi aplicate pardesiu: vopsea, tapet, etc De asemenea, puteți arma pereții panouri pentru gips-carton, lambriuri din lemn - alegerea materialului depinde de scopul și proiectarea viitorului pod .. Pentru a se potrivi podea aceleași materiale care sunt utilizate în întreaga clădire: parchet, laminat, plăci de parchet, gresie, faianta si alte.

La finalizarea construcției este posibil de a face design: interior sofisticat, stabilit o scara pentru a plasa mobilier, etc ...

Suprastructura mansarda

Suprastructura mansarda vă permite să crească în mod simplu și eficient spațiul de locuit, fără utilizarea de echipamente scumpe și tehnologie sofisticată, cu o astfel de construcție poate fi efectuată într-o casă privată, și într-o clădire tipică casă de oraș. Costul de finalizare este de aproximativ jumătate din costul de construcție noi. Design-ul poate fi fabricat din lemn - din busteni si cherestea; piatra - din blocuri de spumă, cărămidă și beton; din metal, precum și diverse combinații ale acestora.

Cum de a face mansarda cu propriile sale mâini, detalii de materiale, structuri și dispozitive, fotografii

mansarda monolitice poate avea orice formă

Este necesar să se determine care parte din structura clădirii va purta sarcina extensiei. În cazul în care rezistența pereților și fundația nu este suficient, trebuie să instalați pe exteriorul clădirii se află pe o fundație separată, care va sprijini mansarda. Noul cadru de la mansardă pe o fundație separată este de asemenea necesară în casa veche, în cazul în care structurile portante au o uzură considerabilă. Este util să se schimbe plafon tabără, deoarece cel mai probabil nu sunt proiectate pentru sarcini grele.

Aparate de pod presupune construirea structurii de încărcare de transport, care depinde de sistemul sarpanta. Pentru construirea acestui design este mai bine să se folosească materiale ușoare: un profil subțire și lemn. Acestea vor ajuta la accelerarea construcției, deoarece fixarea se realizează cu ajutorul șuruburilor și nituri. Unghiul optim de structuri de înclinare trebuie să fie de 45-60 grade.

Important: La fabricarea sistemului de acoperiș ar trebui să se concentreze pe condițiile terenului în cazul în care se face construcția. Capacitatea portantă a acoperișului trebuie să fie proiectate pentru materialul de presiune a vântului, zăpezii și acoperișuri.

acoperiș propriu, figura de mai jos, pot fi:

Cum de a face mansarda cu propriile sale mâini, detalii de materiale, structuri și dispozitive, fotografii

1 - un acoperiș fronton simplu; 2 - pod perete acoperiș fronton; 3 - ipohondru; 4 - ipohondru

Ultimele două tipuri sunt cele mai potrivite pentru pod, dar alegerea finală este determinată de intensitatea sarcinii care acționează pe capac.

În timpul construcției trebuie remarcat faptul că lățimea camerei nu trebuie să fie mai mică de 4,5 m, iar suprafața totală a podului - nu mai puțin de 7 m2, în care raportul dintre înălțimea și zona să fie în mod ideal, 1: 2.

Cea mai simplă opțiune de construcție - construirea reformularea mansarda cu mâinile. Pentru instalarea mansarda este necesar pentru a elimina acoperișul vechi, să examineze starea structurilor portante pentru deteriorare și de a dezvolta o diagramă podea. După aceea montat fundația și rama pod. În continuare, instalarea de izolare și pentru acoperișuri.