Cum de a găsi domeniul expresiei

Primul pas în găsirea câmpul opredeleniyavyrazheniya poate face o diviziune excepție de la zero. Dacă expresia conține numitorul, care poate face apel la zero, ar trebui să fie de a găsi toate valorile în care dispare, și exclude ih.Primer: 1 / x. Numitorul devine zero la x = 0. 0 nu va intra în zona opredeleniyavyrazheniya. (X-2) / ((x ^ 2) -3x + 2). Numitorul se referă la zero când x = 1 și x = 2. Aceste valori nu vor veni la opredeleniyavyrazheniya.Termenii pot include, de asemenea, o varietate de iraționalitate. Dacă expresia constă din rădăcinile chiar grad, atunci radicands ar trebui să fie neotritsatelny.Primery: 2 + v (x-4). Prin urmare, x 4 - domeniul expresiei. x ^ (1/4) - a patra radacina x. Prin urmare, x 0 - domeniul expresiei.Expresia lui x, care sunt prezente în logaritmi, trebuie să ne amintim că o bază a logaritmului este determinată atunci când a> 0, cu excepția a = 1. Expresia sub logaritmul trebuie să fie mai mare decât zero.

Dacă expresia conține funcții arc cosinus sine sau arc, zona valorilor de expresie. care se află sub semnul acestei funcții ar trebui să fie limitată la -1 din stânga și din dreapta 1. De aici necesitatea de a găsi domeniul de definire a acestei expresii.

Expresia poate apărea ca divizare și, de exemplu, rădăcină pătrată. Când sunteți domeniul întreaga expresie este necesar să se ia în considerare toate aspectele care pot conduce la restrângerea câmpului. Eliminarea tuturor valorilor necorespunzătoare, este necesar să se înregistreze domeniu. Oblastopredeleniya poate lua orice valoare reală în absența unor puncte specifice.