Cum programul funcționează și cum să le scrie

Cum programul funcționează și cum să le scrie

Lansarea orice program sau un joc, unii dintre voi întrebați cum - acestea funcționează. Această întrebare este foarte interesant, deoarece răspunsul la acesta va încerca să răspundă astăzi ...Orice program sau joc sunt stocate pe medii de stocare, cum ar fi hard disk, card de memorie, CD sau DVD-ROM, sau chiar oricare alta, dar după rularea este încărcat în memoria principală a unui calculator sau alt dispozitiv, și de acolo începe lucrarea.

Fiecare program sau jocul poate consta dintr-un număr mare de astfel de unități, și toate aceste comenzi procesele informatice într-o chestiune de secunde. Cum funcționează, aleargă cum ar fi explicat acum trecem la modul de a le scrie.

Există două tipuri de programare:

programare de nivel scăzut în prezent este utilizat numai în principal pentru a scrie programe, utilitare și drivere specializate, datorită vitezei sale de executie rapid, salva capacitatea de memorie și de stocare, posibilitatea de a scrie fără să se bazeze pe sistemul de operare, accesul la modul neprotejat al procesorului, dar în același timp, complexitatea și intoleranta la alte dispozitive neschimbate. În alte aspecte, unele dintre aceste caracteristici și să ofere limbaje moderne de nivel înalt. Dar acum să vorbim despre limbajele de programare de nivel scăzut. Aceste limbi sunt cât mai aproape de masina, scăldată în om.De exemplu, aici sunt cateva compilatoare (programe care transformă înregistrările noastre în cod mașină pentru executarea directă pe calculator) de asamblare limbaj de programare de nivel scăzut.

Toate acestea scrise în limbaj de asamblare, dar ele au diferite dialecte. Toate acestea sunt distribuite în mod egal, dar acum vom lua în considerare doar FASM.

Aici este un exemplu de un program în limbaj de asamblare pentru Windows și DOC:

includ .codemain 'win32ax.inc'. invoca MessageBox. NULL. 'Hello World!'. 'Example_cod:'. MB_OKinvoke ExitProcess. 0.end principal

mov ah, 9h
mov dx, alo
int 21h
mov ah, 8h
int 21h
int 20h

Bună ziua db 13,10, »Hello, World! $»

După cum se poate observa din exemplele care sunt greu de înțeles, dar ar dori. Dar, în primul rând, nu este potrivit, aș recomanda să exploreze un limbaj de nivel înalt, din cauza lipsei de posibilități de a rezolva multe probleme.

programare la nivel înalt mult mai ușor și mai interesant. compilatoare moderne sunt oportunități extraordinare, care sunt comparabile cu asamblor. Datorită simplității sale, numărul este foarte mare. Acestea sunt împărțite în sens restrâns concentrat și flexibil.

De exemplu, aici sunt câteva limbi comune:

Compilatorul acestor limbi, prea mult.

Aici este un program pentru aceste limbi de exceptare „salut“ la monitor.