Cum se tencuiala soba cu sfatul lui mâini și sfaturiBună ziua tuturor. Cu tine am din nou Maksim Aleynikov.

Acum, peste tot în case particulare, vile, cabine pot fi găsite cuptor, în ciuda creșterii în scara de gazificare, energie etc. beneficiile civilizației. Dar, cuptor aragaz ceartă.Sunt de acord, apariția fără semnificație. Cuptor Netratate exterior arata inestetice, deoarece praful colectat se răspândește miros neplăcut. Acoperirea recomandate (plăci ceramice decorative, plăci glazurate, etc.), pentru a evita aceste fenomene.

Deci, ridică problema aducerii sale soba veche în ordine? Sau alege un nou tencuiala? Dar nu știu de unde să încep. Nu-ți face griji. Vei reuși, cu propriile lor mâini. Ce ne da? Da, cel puțin, un aspect elegant al cuptorului, creșterea rezistenței și etanșeitatea de zidărie.

Cum se tencuiala soba cu sfatul lui mâini și sfaturi

Pentru a afla cum să ipsos soba, și vom vorbi astăzi. Voi încerca să vă spun este disponibil, modul de a alege, se prepară o soluție de calitate la domiciliu, unele dintre nuanțele de aplicare a unui strat de finisare pe suprafața cuptorului.

Ce tipuri de soluții sunt

Cred că pentru tine nu este un secret faptul că, în procesul de încălzire, soluția va trebui să reziste la schimbările de temperatură repetate. Și nu poate sta fiecare material. Prin urmare, am sfătui să își asume responsabilitatea pentru alegerea componentelor soluție. Acesta trebuie să fie ecologic, flexibil și cu o conductivitate termică bună.

Acesta poate fi împărțit soluții pentru finisarea cu succes a sistemului de cuptor în 2 tip mare:

 1. Simplu - baza sa este alcătuită din nisip și argilă, fabricate cu ușurință în mod independent și aplicat la suprafață fără dificultate;
 2. Complex - este posibil să vă gătesc sau să cumpere gata făcute în magazinele de specialitate.

Prin complexul includ:

 • var-ipsos;
 • glinopeschany Ciment;
 • Lime glinopeschany.

Cum se prepară argila (simplu) a fost

O condiție prealabilă pentru începerea procesului de aplicare a tencuielii este complet uscat și se intareasca toate lianții. Dacă nu treci de data aceasta (aproximativ o lună), a redus în mod semnificativ perioada de serviciul de linie. Și o mare posibilitate de apariție a fisurilor și delaminations.

Cum se tencuiala soba cu sfatul lui mâini și sfaturi

compoziția recomandată de mortar de argilă nisip:

 • argilă - 1, parte din stoc;
 • nisip - 2 acțiuni;
 • fibre de azbest sau sticlă ciobită - nu mai puțin de 1/10 din compoziția proporție.

Are o valoare în calitatea unei soluții de argilă în cazul în care acesta are un conținut ridicat de grăsimi, nisipul poate raporta la 3-4 părți per 1 parte din lut.

Rolul ligamentelor în soluția de joacă din fibre de azbest sau sticlă spartă. Cineva va sfătui în schimb adăuga paie de cânepă Măcinat sau pentru a reduce efectele negative nocive asupra organismului, astfel cum Azbestul este considerat nesigur.

Cum să se pregătească soluție „complicată“

Compoziție mortar de var-gips pentru cuptoare de caramida

 1. Var nestins - aproximativ 2 părți ale compoziției;
 2. ipsos pentru construcții - Partea 1;
 3. nisip River - 1 parte;
 4. Fibra de sticla sau azbest - nu mai puțin de 0,2 părți în volum.

Dacă vă opriți atenția la această soluție, ține cont de faptul că gipsul tinde să înghețe foarte repede (aproximativ 5 minute și solidificare completă în 30 de minute). Acest lucru crește puterea soluției, cu toate acestea, va trebui să se miște mai activ. Sunteți de acord?Compoziția soluție de ciment glinopeschanogo

Ce este o soluție de ciment-glinopeschany?

Compoziția sa în părți:

Compoziție soluție de var glinopeschanogo

 1. Var nestins - 1 parte;
 2. nisip River - 2 părți;
 3. Azbestul - nu mai puțin de 0,1.

Deci, un fel de soluție pentru cuptorul cu care le-ați ales. Ce urmează? Și atunci este necesar să se pregătească aceste componente în mod corespunzător. Argila trebuie să fie înmuiate într-un volum mare rezervor este de dorit pentru o zi. Acest lucru este de a se asigura că argila umflate și umflati cu apă.

Cum se tencuiala soba cu sfatul lui mâini și sfaturi

Sand este mai bine să ia un râu. Înainte de a începe, este bine cernut pentru a elimina scoici și alte resturi mici.

Cimentul este mai bine să ia marca M400. În general, cu cât este mai mare grad, mai puternic calitatea. Acest brand începe să înghețe, după numai 15 de minute, și înțeles complet în 12 ore. Rețineți că rezistența maximă a stratului de ciment ajunge la o lună.

Var - astringent are caracteristici excelente și asigură o bună aderență a soluției cu suprafața cuptorului. Dar este solidificare lentă.

Înainte de a aplica soluția preparată cuptorul trebuie mai întâi curățat de praf, murdărie și alți contaminanți și la căldură și un strat de tencuială aplicat pe suprafața de cald.

Așa cum am spus mai devreme în acest articol, amestecul poate fi cumpărat de pe raft. O astfel de alegere este considerată a fi mai scumpe. Dar alegerea este a ta, cât mai mulți profesioniști și Handyman novice le consideră mai eficiente. Doar urmați instrucțiunile care însoțesc pachetul.

Vindem ipsos de construcții rezistente la căldură pe care o puteți citi aici.

Cum se tencuiala soba cu sfatul lui mâini și sfaturi

În orice caz, ați pregătit o soluție de ei înșiși sau cumpărat într-un magazin de specialitate, în cazul în care este vorba de o înaltă calitate, apoi aplicat pe suprafața va fi ușor și netezi, fără probleme.

Etapele procesului de tencuire

Ipsos începe cu partea sa superioară. Este important să ne amintim că înainte de aplicarea compoziției trebuie să umeziți cărămidă și să aplice primul lichid, și apoi doar un strat gros de amestec. Cu acest strat umple toate neregularitățile. Nu încercați cuptor o dată ideală oblitsevat, ca strat nu trebuie să fie mai groasă de 0,5 cm., și ar trebui să fie cât mai drept, care va asigura uscarea acestuia uniformă.

Doilea strat - suprafața amorsa după setarea primul strat. Este un aluat soluție asemănătoare. grosime medie de 3-5 mm mulțime.

A 3-strat - scopul - o uniformizare finală a suprafeței. stratul său nu este mai mare de 2 mm. Atunci când tencuiala a fost confiscat, dar va încă destul de moale, aveți nevoie de o spatula de lemn ușor într-o mișcare circulară pentru a obține o suprafață netedă și chiar.

În cazul în care afacerea dvs. acasă sunteți distras, iar soluția a confiscat, și nu vrea tooled, nu un dezastru! Doar umeziți suprafața cu o perie sau mătură. Dar, în general, un strat de tencuială nu trebuie să fie mai mare de 1 cm.

O atenție deosebită va trebui să se acorde colțurile cuptorului. Ia-o nivelurile de lemn sau metal, expune-le. După 10 minute, așa cum a fost aplicată soluția, scoateți ușor rack. Dacă este necesar, unghiul și corectează suprascrie pensula.

Cum se tencuiala soba cu sfatul lui mâini și sfaturi

Decizie posibilă nuanțe atunci când este aplicat stratul de tencuială

Există unele caracteristici atunci când se aplică stratul de tencuiala pe aragaz. Dacă se desprinde, deci grosimea suturi ligaturarea incorecte sau rânduri de cărămizi sau cuptor perenagrev.

Dar există o soluție la aceste probleme. Și anume, înainte de a merge lapidarea obtyanite cuptorul demiterii ei. Acest lucru va consolida și spori rugozitatea rezistența de legătură. Dar, mai întâi, sacul impregnare în soluție lichidă de argilă, iar peretele cuptorului pentru a aplica un strat subțire de soluție de argilă.

Atunci când este aplicat pe pânză groasă de sac peretele camerei de ardere a evita așa-numitele pungi de aer între suprafețele lor.

Pânză groasă de oțel poate înlocui rețeaua de ranforsare cu o dimensiune a ochiurilor de cel mult 1 la 1. Se atașează-l la cărămidă grosime sârmă de 3 mm. Dar trebuie să înceapă în fiecare dintre rândurile de zidărie în avans, și anume, în structuri ale cuptorului.

După solidificarea finală a compoziției, lapte de var capac cuptor cu adaos de sare (aproximativ 100 grame per găleată).
Dacă după uscarea suprafeței observați că există fisuri, care au nevoie să se extindă, se umezește cu apă și se umple din nou soluția. După re-uscare tamponul.

Când este făcut în mod corespunzător, procesul de căptușeală, cuptorul va deveni o parte indispensabilă a designului interior și decorarea orice spații de mai mulți ani.

Acest articol este în valoare de partajare cu prietenii. PUSH!