definition Sinonime și exemple

În lingvistică, există multe definiții care dau ideea că astfel de sinonime.

Definiția sinonim

Sinonime - este similar sau identic în ceea ce înseamnă cuvinte pentru același concept, dar diferit unul de altul, sau în nuanțe de semnificație sau colorare stilistică și o zonă de alimentație (sau în același timp, ambele aceste caracteristici).Sinonime apar în limba materialului de construcție existente de dialecte, jargon, precum și împrumuturile din alte limbi.

Tipuri de sinonime în limba română

Următoarele tipuri de sinonime:

1) unică înrădăcinate și raznokornevye. Exemple: bas - bas; apă - mai gros decât apa; viscol - viscol - odnokernevye sinonime. Exemple raznokornevyh sinonime tăietor de lemne - tăietor de lemne; roșu - violet.2) sinonime complete și parțiale.

numite sinonime complete, a căror semnificație lexicală este identic. Exemple: ortografia - ortografia; lingvistică - Lingvistică.

sinonime parțiale sunt împărțite în 3 grupe:

Semantice (sau conceptuale) - sinonime, diferite nuanțe de sens. Exemple: urât - urât; fără cusur - perfectă.

sinonime diferite conotatii stilistice stilistice. Exemple: die (neutru) - die (carte); mână (neutru) - mână (carte, învechit).

sinonime semantice și stilistice - acestea sunt sinonime care sunt diferite și nuanțe de sens și de colorare stilistice. Exemple: secrete (neutru) - sub acoperire (carte), variază în trăsătură putere.

funcții sinonime

în sinonime românești îndeplinesc următoarele funcții:

1) semantice: sinonime va evita monotonia de vorbire, precum și vorbitor sinonime poate exprima mai fidel gândurile lor.

2) caracteristica stilistică vă permite să utilizați sinonime, în conformitate cu stilul și tipul de text ca un mijloc de expresie vie a vorbirii noastre.