Dezvoltarea comunitară - studopediya

Parametrii care indică dezvoltarea societății, ar trebui să se refere la principalele niveluri structurale ale sistemului societății,

să fie ireversibil și durabil. Există trei parametri principali:• apariția unor noi elemente culturale sub forma unor noi tsennost-
modele GUVERNAMENTALE și reprezentări colective, în conformitate
care va fi legitimării normativ
Pentru picior și relațiile instituționale în obschestve-
sistem;

De exemplu, așa cum se arată în mod convingător Weber, valorile protestan-semitismul sa dovedit a fi semnificative pentru societate, sistemul nu este, în sine, ci pentru că a avut un impact enorm asupra schimbării în nomice economiei și relațiilor politice în societățile occidentale.

• apariția unor noi (dispariția vechi), constând din: crearea
Institutul parlamentarismului și desființarea instituției monar-
Hii, apariția de fabrici și o rețea de bănci private, stanov-
Lenie Institutul Funcției Publice și Asociația de mici
antreprenorii din grupul de interes, etc. Acest tip de schimbare
Neny se referă la nivel instituțional al societății-Cu
Stem și înseamnă apariția acestui nou nivel al structurii
formațiuni la. Aceasta implică, de asemenea, modificări ale sta-
Nivelul tusni-rol precum și crearea oricărei noi co
instituție sau organizație social înseamnă în mod inevitabil
apariția de statutul și rolul de noi interacțiuni;

• transformarea relațiilor funcționale dintre structura
Elemente ale societății Turnu-sistem este definit de co său
tsietalnymurovnem: extinderea puterilor președintelui sau
Parlamentul, limitarea puterii monarhului, apariția unor noi
norme care definesc gradul de responsabilitate ekonomiches-
instituțiile FIR, împuternici un număr de universități
Nij etc. Cu alte cuvinte, vorbim despre schimbări Normalizare
Pentru TIVE privind restructurarea pro- juridice
spațiu de definire algoritm instituțional Raportul
sheniyam în societate.

Astfel, dezvoltarea - se schimbă afectează structura temperatură componența societății, adică, sunt cele mai stabile mentelor, neschimbătoare în ceea ce privește factorii care afectează comportamentul lu dei determină acțiunile lor definesc logica urmată Soby-tiyam.

Este necesar să se facă distincția între dezvoltarea unui sistem de societăți durabile, atunci când acesta este în măsură să autopoyezisa și dezvoltarea de zorganizovannogo sistemul public atunci când protses-SY anomice nu îi permite să recupereze pe deplin structura lor de temperatură compoziție.

procese inovatoare într-o societate stabilă dezvoltă pe fondul unor procese autopoietice de bază care susțin Boc

Pentru a explica cum de a rezolva această sarcină dificilă în viața reală, ne întoarcem la schema procesului de inovare, a sugerat PG-Sztompka termen, modificând ușor (vezi. Fig. 3). *

Nu orice idee o persoană poate fi considerată ca o inovație. Principalele inovații diferență este că, atunci când sunt implementate, clorhidric, acesta este într-un fel sau altul va trebui să schimbe sistemul Asociațiilor de compoziție structurală, adică ar trebui să existe o nouă organizație de co-cial sau noi norme instituie sau valori schimbându-și pozițiile de stare de prestigiu, etc.

Prin urmare, radical la prima vedere, sloganul „Guvernul -! Demisioneze“ nu are nici o noutate. Numai sub-curent de nemulțumire exprimată de către guvern, dar nu mai mult. -TION în aplicare a acestui slogan va duce doar la înlocuirea compoziției personale a Cabinetului, dar nici o schimbare, de exemplu, în subsistemul instituțional politic nu se va întâmpla.

A doua etapă a procesului de inovare - un mesaj despre inovații. Modificările aduse țesătura structurală a societății nu poate fi o mulțime de odi-

Selectie ( „filtrare“) inovații

# 9632; -K Mesaj i-K
I_ 7 inovațiilor I J

Fig. 3. Etapa apariția și răspândirea inovațiilor

În orice societate, există trei bază „filtru“ de cele mai multe inovații cunoscute suficient de largă a populației pat-gropi-ing slam:• elita guvernantă în autoritate
țară și, prin urmare, înzestrat cu dreptul de decizie-in
Deciziile ravlencheskih, legislație, fără koto-

; ; ryh, de regulă, este imposibil să-și exercite mai mult cha- „inovații STI care afectează ordinea socială opiniile sale politice, valorile, interesele de bază-porativnye, îi place și displace, bitsii personale sunt -.. toate acestea pot juca un rol în selectarea inovațiilor Aici de ce calitatea elitei politice, deschiderea sa, interesul pentru modificările -. una dintre cele mai importante de dezvoltare SUA-lovy a societății cel mai înalt grad de dependență a procesului de inovare din elita conducătoare este sărbătorită într-o societate totalitară, în cazul în care controalele de stat UET chiar și răspândirea ideilor, care creează cenzura;

• prevederi legale, limitând fluxul inovațiilor și susche-
acționând unul de exemplu, sub forma unor proceduri, Ko
torye trebuie îndeplinite pentru a trece o lege - HA
un exemplu de vânzare liberă a terenurilor. mecanism legal
restricții inovațiile au început să apară ca fiind diferite
absolutismul Rushen, ca trecerea la un permanent favorabile IMM-urilor
oficiali guvernamentali de rang inalt complementaritatea efectuate
puse în aplicare la alegerile generale. Aveti nevoie de ea
Acesta a fost cauzată de teama de necontrolat, haotic
modificări dacă toate barierele sunt îndepărtate pe drumul lor;

comandă. Această inovație mecanism de filtrare este NAI-mai complexă, deoarece nu este de obicei asociat cu poziția persoanelor specifice capabile să se interzică acest lucru sau că nou-introducere. Ea se manifestă într-o neîncredere în masă a oamenilor de bizar, nu se încadrează în ideile tradiționale, tot ceea ce ar putea perturba modul lor obișnuit de viață TION.

Impactul asupra inovatorul poate proveni din familia si colegii lui, care, în virtutea stabilit anterior și internalizate prețul-ness, nu înțeleg propunerile sale. El începe să se dovedească deșertăciuni-Ness și destructivă a ideilor sale, nesimțite planurile sale. Trebuie să avem o mare credință, fățarnică, Ogre-NYM tenacitate pentru a depăși inevitabilul se produce-denie înstrăinat. În termeni mai generali, acest mecanism poate fi descris ca fiind cultura de masă, care, fiind asimilat de către masele, ultima impermeabil la orice încercare de reînnoire a societății latrat de.

Pot să apară supra-compensare, atunci când rezistența la inovațiile sau inovații introduse este atât de mare încât există o degenerare atât a inovației și a structurilor sale înconjurătoare.

Peul „și perioada ulterioară a luptei împotriva disidență + - * toate evenimentele ne-rechislennye sunt pietre de hotar în punerea în aplicare a noului prim TION, și apoi să elimine și să ia măsuri, consolidarea impactului structurilor politice pre-existente.

Astfel, un test de inovații „putere“ are loc în a patra etapă a procesului de inovare. Inovatii care au trecut de această etapă trebuie să fie legitimate. Legitimizarea inovației - ultima etapă a procesului de inovare: oamenii ia în cele din urmă de inovare, dispoziții treptat Inter-oriziruet ale noii instituții de învățământ, la-vykat la noi instituții financiare, un nou partid politic, potrivit unui normal și natural pentru țara sa din nou, vitie noi sisteme de convingeri ideologice, etc. .D.

Legitimizarea noii structuri nu se realizează auto-
din punct de vedere, dar este nevoie de acțiune care vizează agenți de socializare
TION. Un rol deosebit de important în acest caz jucat de mass-media
informații. „J,

În cazul în care o țară, care se află sub un parlament, televiziune, radio și presa scrisă, va fi angajată în numai critici activităților parlamentarilor este puțin probabil ca institut parlamentarismului legitimează etsya. Astfel, pot exista excepții la inovații și fază după zi a procesului de inovare. Specificitatea excepțiilor-TION este că aceasta este percepută ca o retragere din transformările și reformele.

Oamenii de știință care au studiat diferite tipuri de sisteme care au venit la tine, apa, că pierderea capacității de a restabili rapid echilibrul duce la incertitudine și imprevizibilitatea sistemului. În ei pe-Rushan logica a relației cauză-efect, precum și orice caz ING și, la prima vedere, un eveniment minor poate provoca consecințe neașteptate. Un astfel de sistem trece printr-o bifurcație,

și anume ramificare căi de a alege noul lor stat. În altă slo-
ați încălcat cursul treptată a dezvoltării unei societăți cu claritate
au exprimat o relație cauzală. Aspect, lat
CTBA poate schimba în moduri neașteptate, ca de obicei
Nye controlează reproducerea legăturii instituționale nu declanșarea
batyvayut din cauza dezechilibrului mecanismelor interne de auto
Sistemul movosproizvodstva. y.i

O caracteristică a unui astfel de stare a societății este haotică ca formele propunerii și metodele de punere în aplicare a inovării. Nova-TION poate fi presărat din abundență. Gruppa.nachinaet Fiecare oferă propria versiune de depășire a crizei, insistând pe punerea sa în aplicare, și mai puternic, organizat și unită grup-PA, cu atât mai probabil este de a pune în aplicare un pachet de pre-extinderi pentru reconstrucția societății. În aceste condiții, inovația mecanism de selecție devine un punct forte al grupului sau demonstrarea unor astfel de forțe. Și mai mult, de regulă, este aceea a echipelor concurente, care vor fi în măsură să câștige asupra maselor.

Mase joacă rolul de sprijin de resurse această inovație. Și aici un rol foarte important pentru rebel harizmatiches liderii Kie pentru a conduce neloial în cauză, care-excitat de oameni din spatele lui. Pentru a face acest lucru de care au nevoie pentru a face modele complexe politice disponibile pentru înțelegerea neposvyaschen-TION a maselor, pentru a le îmbrăca într-un atractiv și ușor de înțeles sloganuri.