Dreptul de a apela pe cineva pedepsit pentru un apel fals la „rapid“ și poliția

Când apelul pentru „primul“ poate fi amendat. Foto: Mikhail Frolov

Numerele de urgență - „01“, „02“, „03“, și, recent, „112“ - toate dintre noi familiarizați cu copilărie. Dar dacă în perioada sovietică în serviciile online accesate în cazul unei situații de urgență, acum cu dezvoltarea comunicațiilor mobile pentru a cere ajutorul, fără probleme, în orice moment și în orice loc. Numai, în practică, multe dintre aceste apeluri sunt neconcludente. Pentru un apel „rapid“ sau poliția se poate face pentru a pedepsi?400 apeluri false pe lună

- Recent, m-am întors de la locul de muncă și a văzut în fața casei de pe strada Pirogov doi bărbați lovit picioare treia. Omul culcat pe pământ și gemu. Am început să țipe, iar cei doi bărbați au fugit. Și ce să facă cu acest tip sărac - dintr-o dată se rupe? înghețare în stare de ebrietate, deoarece - spune un rezident al Yaroslavl Natalia Smolin. - de a provoca „rapid“, a explicat ce se întâmplă. Am fost rugat să se întâlnească și să aștepte. Medicii au sosit, a ajutat omul în sus, și el le-a „Toți băieții mă duc acasă!“. Se pare, doar timpul petrecut în zadar.

Într-o situație similară cu care se confruntă un rezident al districtului Leninsky Marina Skvortsova. De asemenea, am decis să numesc „rapid“ la un beat pe stradă.

- Am fost imediat avertizat: dacă vii și nimeni nu va găsi, să plătească amenda. M-am uitat, și un om ca oklemalsya, am pasit departe de ring, - a spus ea.

Desigur, serviciile speciale sunt necesare pentru a răspunde la fiecare apel primit. Dar ce se întâmplă cu medicii, atunci când se dovedește la sosire că ajutorul este necesar pentru nimeni. Între timp, a combustibilului uzat și, cel mai important, timp prețios atunci când cineva are nevoie într-adevăr o atenție medicală.

Situația, desigur, sunt diferite. Mai ales atunci când vine vorba de copii. Și în cazul în care copilul a devenit bolnav pe un week-end sau pe timp de noapte?

- În vacanță de Anul Nou, fiul plâns de dureri severe în picioare, nu am putut obține chiar din pat. Speriat și imediat numit „rapid“ - spune Catherine Okuneva. - Medicii au sosit, au examinat copilul și eu încă certat. Cum ar fi, era necesar, mama, cauza terapeut, nu vă faceți griji. După cum sa dovedit, după ce copilul a plecat muschii complicatie rece. Am fost chiar amenințat cu o amendă pentru apelul nejustificat. Și eu trebuia să fac?

lucrătorii de ambulanță sunt sfătuiți să nu intre în panică, explica dispecerul în detaliu ce sa întâmplat cu copilul. Dacă este necesar, puteți asocia cu medicul pediatru sau alte taxe oferă consultanță de specialitate. De multe ori se dovedește că acest lucru este suficient și nu este nevoie pentru a ieși din brigada.

- Desigur, nici o pedeapsă pentru apel de trezire sau, cum se spune, există un apel greșit. Poate atrage pentru huliganism, atunci când medicii induce în mod specific pentru a deranja pe cineva. Ori acest lucru este un raport fals cu privire la un act de terorism. În acest caz, vom cere suma cheltuită pe apel, iar făptuitorul este obligat să compenseze, - a spus Andrey Live.

În vacanța de Anul Nou Danilovskii districtul rezident sunat la poliție și a raportat despre scandalul cu soția sa. S-au grabit tinuta si femeia doarme, fără picioarele din spate. Soțul și a mărturisit, a băut, a vrut să completeze banii de la soția lui. El nu a fost în măsură să aducă un sentiment de pios și a decis că va face gărzile. Acum, omul va trebui să plătească o amendă pentru o poliție apel fals.

Un alt rezident al regiunii Yaroslavl încerca să ridice soția sa de la oaspeți beți, dar ea a vrut să continue sărbătoarea. Pentru a scăpa de soția enervant, femeia a sunat la poliție. Pe site-a dat seama de poliție, iar femeia a făcut chestii administrative.- Este necesar să se facă distincția apelul în mod evident false și eronate. În orice caz, toate mesajele sunt înregistrate, și de revizuire. Pentru un apel fals prevede o amendă administrativă de la 1 până la 1,5 mii de ruble, - a explicat șeful serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Interne al regiunii Yaroslavl Marina Kokueva.

Dar, chiar și cu poliția, există situații în care angajații apelantului și huliganii, de exemplu, a fugit.

- De două ori chemat poliția la vecin dependentul, dar pentru sosirea lor de la compania au plecat. Ocărât vecinul și a plecat. Așa că trebuie să dea vina a rămas - oftează rezident al casei de pe strada Ordzhonikidze Anna Covina. - În cele din urmă, a fost de peste un foc mare. Deunazi, prietenii vecinului ars apartamentul său.

- Avem de lângă casa de pe strada Panina cantina. În timpul nopții, strigând mereu, dezasamblare. Când să cheme poliția? Dintr-o dată vin și nimeni nu mă și amendat va găsi - este nedumerit Dmitri Yamschikov de la Yaroslavl.

Pentru astfel de apeluri, spune poliția, nimeni nu a fost pedepsit. În cazul în care un cetățean a decis să fie vigilenți, este binevenită. Este mai bine să provoace din nou operativi decât să dor de o posibilă crimă.

- Uneori, oamenii numesc poliția denunțuri false în mod deliberat sau ostilitate față de vecinii săi, de exemplu. Raportul Comisiei de crime împotriva lor înșiși. Pentru aceasta puteți obține sub acuzații penale. În ceea ce privește aceste informații false cu privire la un act de terorism - a adăugat Kokueva.

Cu provocările cu care se confruntă personalul false și alte servicii operaționale: ME. Poliția rutieră. gasman.

- Dacă o persoană se observă la intrarea fumului și a chemat focul, și nu a găsit nimic pe teren, este numit „reasigurate“. Dar când ușa închisă, și poate provoca un incendiu, pentru ea poate atrage, - a spus șeful serviciului de presă al EMERCOM din regiunea Yaroslavl, Mikhail Zverev.

Concluzia sugerează este simplu. În cazul în care poliția sau echitatie „rapid“ pe un apel fals, undeva în acel moment, se poate întâmpla probleme reale. Deci, ar trebui să gândească de două ori înainte de a introduce numărul râvnit.

- fraudă sau un mesaj deliberat cu privire la o situație de urgență, atunci când o persoană părăsește în mod deliberat aplicarea numărului de urgență de pe „mântuirea“, din care el nu este necesară deloc.

Pentru aceasta prevede sancțiunile administrative sau chiar penale.

Reasigurarea sau apel eronate

- Până la serviciile secrete, atunci când o persoană într-adevăr nevoie de ajutor. A devenit bolnav pe stradă, opri transportul public. Astfel de apeluri pot apărea atunci când alarma este declanșată în casă, alarma detector de fum, și așa mai departe. D. Sancțiuni pentru acest lucru.

a se vedea, de asemenea,

Acest lucru este dragoste: Cel mai faimos victimă din plastic în vârstă de 71 de ani, miliardarul Dzhoselin Vildenshteyn căsătorit

Designer Lloyd Klyayn, al cărui „leu-femeie“ într-o formă de gelozie, a încercat să înjunghie foarfece, el a propus să-i și a dat un inel cu un diamant imens

Cine și ce Fanning isterie împotriva tabara copilărie

În acest an, mult mai puțin adolescenții ar putea avea o odihnă în tabere de vară. înțelege de ce

Cât de mult puteți câștiga în mulțime filmare în serie TV și talk show

Reporterul nostru verificat eu

În Rostov-pe-Don la deschiderea monumentului Olegu Popovu a venit Edgard Zapashnyy soția și nepotul Sunny clovn

Guvernatorul regiunii Tula și președintele Căilor Ferate Ruse au convenit asupra cooperării

Alex și Oleg Dyumin Belozyorov au participat la festivitățile dedicate împlinirii a 150 de ani de la deschiderea comunicării feroviare între Moscova și Tula

A căzut de pe stâncă o femeie de 20 de metri a supraviețuit patru zile într-un defileu de munte

Ekaterina Yakovleva a spus despre mântuirea lui

Natalia Poklonskaya a invitat directorul „Matilda“, într-o stare de rugăciune

MP Alekseya Uchitelya GosdumyRumyniyapoobeschala introduce oamenii care se opun filmul

Prezentarea memoriile Naina Elțîn în Yekaterinburg: „Pe copiii noștri și nepoții Boris a fost întotdeauna fabule“

Este văduva primului președinte al România a spus despre ei cu Boris Nikolayevich de confidențialitate

„Relic“ din trecutul recent doresc să reînvie înainte de sfârșitul anului

Am fost probleme? Apel nici tata-mama, frate, și o dată - un avocat!

În strâmtoarea Kerci adunat pod rutier arc

După câteva săptămâni, se va instala peste șenal

„KP“ publică un program de reparații și încercări hidraulice ale rețelelor termice

Yaroslavl Venno sărbătorit Ziua Marinei

Marinarii au depus flori la „Yaroslavsky Komsomolets“ și a petrecut sâmbătă pe malul mării Tveritskaya

Maestrul de protecție a sugerat că 40 000 de cetățeni la Poklonsky împotriva „Matilda“ - fals anonim

Președintele Dumei de Stat Vyacheslav Volodin a cerut să confirme că declarațiile deputatului justificat

De ce este ideea de geneticienii sovietici a anunțat o „pseudo-știință“ și ce consecințe acest lucru a condus

Volgograd Academia Ministerului de Interne va verifica dacă absolvenții lor călărea Land Cruiser Prado și iahturi