Este posibil să înghețe laptele matern, deoarece este apoi stocat și cum

Este posibil să înghețe laptele matern, deoarece este apoi stocat și cum

alăptarea adecvată asigură formarea unei imunitati puternice la dezvoltarea nou-născutului și armonios. Cu toate acestea, există situații în care mama nu poate fi cu un nou-născut la momentul hrănirii următoare. Nu dă în mod necesar copilului un amestec artificial. Laptele poate fi depozitat în frigider. dar dacă o femeie știe cum să înghețe laptele matern, ea va fi întotdeauna în măsură să-l folosească pentru orice astfel de cazuri de urgență.În unele cazuri, poate fi necesar să lapte congelat

Situații în care mama are nevoie de hrănire copil exprimate laptele matern, variază. Probleme de sănătate, nevoia de absență pe termen lung, unele circumstanțe neprevăzute - toate motivele pentru întreruperea alăptării.

Cu toate acestea, pediatri insista ca numai laptele mamei va ajuta la construirea unui sistem imunitar puternic la nou-născuți. Deci, pentru restaurarea alăptării este în valoare de lupta pentru. Aceasta este situația în care laptele congelat poate ajuta:

• femeile tratate cu antibiotice sau alte medicamente care se încadrează în laptele matern și sunt rele pentru sănătate grudnichka (hrănire la sfârșitul tratamentului);

• Laptele nu este suficient, și să nu treacă pe amestecul artificial, puteți utiliza laptele exprimat anterior;

• o mamă tânără este de învățare, de lucru sau forțat să plece pentru câteva zile, până când nu este acolo, copilul primește lapte matern.

porțiunea utilă de lapte, iar dacă o femeie doar nevoie de timp pentru a ieși din casă. De exemplu, du-te la un salon de înfrumusețare, un medic, o întâlnire importantă.

Imediat după nașterea copilului, de regulă, nu bea tot laptele produs de corpul mamei. De data aceasta trebuie să fie utilizat pentru a se congela, pentru utilizare ulterioară.

Este posibil să înghețe laptele matern?

În mod firesc, tanara mama doreste ce este mai bun pentru copilul tau. Ea are nevoie de o garanție maximă de siguranță pentru el. Prin urmare, temerile de lapte matern congelat: este posibil sau nu, în principiu, să-l folosească?

Această metodă de păstrare și utilizare a laptelui matern a fost mult timp studiată. Pediatrii a aprobat, deoarece nu găsește nici un motiv să ia în considerare l periculoase. Acesta vă permite să salvați permanent congelare lapte matern într-o astfel de stare încât, practic, nu-și pierde proprietățile sale unice benefice.

Mama nu trebuie să se teamă de a utiliza un astfel de lapte. Dacă aveți nevoie pe termen lung, timp de mai multe luni, magazin, este necesară crearea unei bănci de lapte acasă. Este mult mai ușor, mai sănătos și mai ieftin decât traduce grudnichka pe amestecuri artificiale.

Un alt lucru este cât de bine realizat laptele matern congelare. Este posibil sau nu pentru a da un copil produs, depinde exact regulile de secvență decantarea, congelare, stocarea și dezghețarea ulterioară.

Cum să se pregătească lapte pentru congelare

Regula de bază atunci când se pregătește laptele matern să înghețe - aceasta este curățenia. Desigur, pentru a obține sterilitate completă în cămin nu va funcționa, nu este necesar. Următoarele cerințe sunt suficiente pentru a efectua:

• să ia un duș;

• pregăti sân la pompa de san, cu atenție după ce sa spălat curat și uscat, scutecul uscat presat;• spălați-vă pe mâini;

• Recipient sterilizat pentru depozitarea laptelui si pompa de san (dacă este utilizat).

Acum rămâne exprimă doar lapte, se toarnă-l în recipientul pregătit și să înghețe în mod corespunzător. Puteți exprima lapte cu mana sau pompa de san. Deoarece containerele sunt potrivite pentru congelare borcane de sticlă și sticle, recipiente alimentare și pachetul de strans special pentru congelare.

Îngheață într-o capacitate de nevoie la fel de mult ca și băutură copilului la un moment dat. Re-congelare laptele nu este permisă. Regula este simpla: un container - o portie.

Când congelarea lichidul se extinde. Această proprietate trebuie să fie luate în considerare, trimiterea de lapte pentru depozitare. Cum să înghețe laptele matern, având în vedere creșterea volumului său într-un congelator:

• sticle și borcane este necesar pentru a umple, astfel încât a rămas aproape 2-3 cm din partea de sus;

• pachetele trebuie să fie completate în cel puțin un sfert.

Feluri de mâncare, în care pentru a stoca laptele exprimat trebuie să fie închise ermetic. Dacă utilizați sticle de sticlă, care au nevoie să dețină peste abur timp de 10-15 minute înainte de a turna lapte, și capace de metal fierte. Containerele din plastic au nevoie de opărite cu apă clocotită.

O rezervă importantă este asociat cu utilizarea de plastic pentru congelare laptele matern. posibil sau nu de a utiliza un recipient de plastic? Posibil. Cu toate acestea, utilizarea de recipiente de plastic este important să se acorde atenție marcajelor. Dacă există o inscripție «BPA liber», tacamuri este inofensiv pentru grudnichka. Periculos pentru adulți și copii bisfenol A (substanțe chimice speciale) într-o absentă de plastic.

Cum să înghețe laptele matern?

Pentru a crea o oală mare în condiții de siguranță a laptelui matern, este important să nu fie confundată cu data de expirare. Prin urmare, pe fiecare recipient cu o porțiune de micul dejun, prânz sau cină pentru sugari trebuie să scrie atunci când mama mea să-și exprime laptele ei.

Timpii de depozitare variază în funcție de capacitățile congelator. În cazul în care acest lucru este un congelator comun, cu o temperatură de 13 până la 18 de grade, atunci laptele este sigur pentru a da copilul în următoarele patru luni. La o congelare și depozitare de 18 la 20 de grade durata de depozitare a laptelui congelat este crescut la șase luni. Desigur, cu cât mai repede produsul este utilizat, cu atât mai bine.

Cum să înghețe laptele matern? În primul rând, ar trebui să fie obligate să dețină un raft într-un frigider (nu în ușă) să se răcească și pentru a preveni salt bruscă a temperaturii. ore suficient pentru portii mai mici sunt răcite suficient. Acum, ele pot fi puse în congelator.

Cum pentru a dezgheța laptele matern?

Dificultatea principală în utilizarea produsului exprimat nu este în modul de a îngheța în mod corespunzător laptele matern, și cum să-l apoi restaura la o stare utilizabilă. Copilul ar trebui sa produs în primul rând, delicios (altfel refuză să mănânce), și în al doilea rând, util în caz contrar, în nici un punct de congelare acolo.

Prin urmare, este important să se știe cum să se dezghețe laptele matern. Există două metode principale:

1. pentru noapte pentru a pune recipientul cu porțiunea dorită (sau porțiuni) de lapte pe raftul frigiderului. Lapte decongelate în dimineața, și poate fi folosit;

2. dacă este necesar să se pregătească o porțiune pentru alimentarea mai repede se poate ține flaconul în apă caldă la o temperatură de 37 de grade.

Prima metodă este cea mai potrivită și naturală. Laptele este decongelat uniform, păstrând maxim nutrienții și proprietățile benefice. A doua metodă este mai rapid, dar trebuie să vă asigurați că temperatura apei nu este prea mare. toate beneficiile laptelui matern vor dispărea în apă fierbinte.

Iată ce să nu facă, așa că este dezghețat într-un cuptor cu microunde. În primul rând, ține evidența încălzire uniformă nu funcționează, lapte decongelat inegal. Mai mult decât atât, dezghetarea de șoc și schimbările bruște de temperatură va distruge toate beneficiile.

Nu-ți fie frică, în cazul în care laptele după decongelare roz Acquire, tentă albăstruie sau verzuie. Nu este stricat, doar la scurt timp înainte de a mânca legume decantarea femeie viu colorate, mere și alte produse.

Nu ar trebui să sperie ușor, și mirosul de săpun. El apare sub influența temperaturii scăzute și datorită prezenței enzimei activ - lipază. În cazul în care copilul refuza sa manance o sticla de lapte poate fi încălzit în apă pe aragaz atâta timp cât primele semne de fierbere. Mirosul va dispărea, dar va scădea și beneficiile laptelui.

Cum se încălzească laptele decongelate

În cazul în care laptele este dezghetat, este necesar să se încălzească și să dea copilul. În cuptorul cu microunde pentru a încălzi produsul nu poate fi. Pentru a aduce conținutul flaconului la o temperatură plăcută, este posibil să se utilizeze un dispozitiv special pentru produse alimentare pentru copii de încălzire sau de a utiliza metoda de încălzire în apă:

• o baie de apă;

• sub jet de apă caldă.

În baia de apă, puteți pune doar sticla, care a stat de ceva timp în cameră și destul de cald. O scădere a temperaturii bruscă este inacceptabilă, se reduce valoarea laptelui matern.

Rămasă după alimentarea de lapte nu poate îngheța din nou. Dar nu aruncați. Puteți pune sticla în frigider și în următoarea ofertă de alimentare din nou copilul.