Inflamația a mâinii (articulația încheietura mâinii) simptomele, provoacă

Inflamația a mâinii (articulația încheietura mâinii) simptomele, provoacă

Artrita - boala comuna a naturii inflamatorii. Acesta este un termen colectiv care se aplică la orice inflamație a articulațiilor de orice locație de orice etiologie. În special, acest lucru se aplică cheirarthritis.În procesul de dezvoltare a bolii subtiaza cartilajului, modificări patologice apar în mănunchiuri. Acest lucru duce la deformare în comun și limitarea funcțiilor sale.

Cheirarthritis - Cauze

Cauzele inflamație a mâinii sunt:

- vârstă înaintată: persoanele în vârstă a scăzut metabolismul, circulația sângelui este rupt;

- contuzii, traumatisme, întreruperi hormonale;

- tânăr - de lucru în legătură cu o tensiune constantă de mâini;

- mâini de hipotermie frecvente;

- lucru prelungit la calculator;

- infecții netratate cu transmitere sexuală (ITS);

- virus anterior, infecție stafilococică și streptococ (amigdalite, gripa etc.);

- boli cronice severe si boli metabolice (guta, psoriazis, tuberculoza, diabet, etc.);

- boală autoimună în cazul în care organismul din motive necunoscute dezvolta anticorpi la propriile sale celule;

- tutun, ceea ce provoacă o pierdere bruscă de calciu;

- obezitate, atunci când toate articulațiile sunt supuse unor sarcini mari;

Inflamația mâinii (incheietura mainii) - Simptome

Primele semne de inflamație acută a mâinii sunt atât de strălucitoare încât boala le poate diagnostica: avea oameni meteodependent cu o schimbare de vreme, dureri în articulația încheietura mâinii - primul semn de inflamație a articulației mâinii.

Uneori, inflamație a încheieturii trece neobservat, dar progreseaza treptat, pe parcursul mai multor ani. În timpul inflamația cronică a articulației încheietura mâinii nu este mai puțin periculoasă decât forma acută, dar de multe ori diagnosticul este deja în această etapă, atunci când schimbările în comun pentru a nu mai restabili eșuează.

simptome clinice comune de inflamație a mâinii următoarelor simptome pot fi atribuite, care pot fi exprimate într-un grad mai mare sau mai mică, unele dintre ele s-ar putea să lipsească, unele sunt importante și singura manifestare a artritei:

- durere, adesea însoțită de febră, amplificarea mișcării; în durere cronică mai rău după perioada de odihnă în comun;

- rigiditate dimineata durata intre 1 - 2 până la 20 de minute ( „sindromul mănușă“);

- amorțeală sau furnicături în mâinile inflamației articulare

Criza scârțâit în timpul mersului;

- hiperemie și edem (roșeață) a țesuturilor moi;

- deformare comună la lung inflamația cronică actuală a încheieturii.

De exemplu, în artrita reumatoidă leziuni articulare are loc simetric, preocupat de durere, amorțeală, furnicături în mână. Disturbed stare generală: există o slăbiciune, letargie, slăbiciune, oboseală; în dimineața - rigiditate la nivelul articulațiilor, durere la nivelul articulațiilor. De-a lungul timpului - există scîrțîitul articulațiilor, limitarea mișcării, deformarea articulațiilor.Inflamația a încheieturii - tratament

Tratamentul artritei are ca scop ameliorarea stării, restaurarea metabolismului în cartilajului și prevenirea fenomenelor degenerative, în măsura în care este posibil - restabilirea funcției articulare.

Tratamentul artritei conduce reumatolog. - un specialist care t frecvent boli în care apare artrita. - severă, ceea ce duce la invaliditate si tratament - o lungă, costisitoare, și nu întotdeauna eficiente. Prin urmare, la primele semne și suspectate inflamație a articulației încheietura mâinii sau orice altă comună, trebuie să consultați un medic - depinde de succesul tratamentului, durata acesteia, precum și perspectivele de viitor.

Terapia implica medicala si fizioterapie, dieta. În cazurile în care tratamentul este ineficient, recurg la metode chirurgicale de tratament.

1. Tratamentul medicamentos este prescris de un specialist (auto curenți periculoși și complicații ale bolii) și depinde de gravitatea și severitatea procesului.

Se aplică următoarele grupe de produse:

- AINS - antiinflamatoare nesteroide;

- GCS - glucocorticosteroizi;

- unguente, creme și geluri cu analgezice si efect anti-inflamator;

- antibiotice, în cazul în care se transformă natura infecțioasă a artritei;

- hondroprotektory - medicamente care previn distrugerea în continuare a cartilajului;

2. O parte importanta a tratamentului este de fizioterapie. Aplicarea diferitelor tratamente de fizioterapie duce la îmbunătățirea circulației sanguine la nivelul articulațiilor și țesuturilor periarticulare, funcțiile de recuperare precoce. Aceste metode nu sunt aplicabile în faza acută, dar în cronic deosebit de eficient:

- încălzire (inclusiv - laser, ultraviolet și iradiere în infraroșu, parafină ..);

- băi - radon și hidrogen sulfurat;

Fizioterapie poate ajuta sa scape de durere și de a restabili funcția de incheietura.

4. Atunci când execută o formă cronică a bolii, cu complicații, care nu se pretează la tratamente terapeutice și de fizioterapie atunci când se formează anchiloza și afectarea funcției articulare este utilizat pe deplin metode chirurgicale de tratament. Articulația distrus este înlocuit cu o mână protetice, sau la pacienții cu durere severă și tulburări osoase funcții comune de perie fixată într-o stare staționară, dar poziția corectă funcțional - așa-numita artrodeză, care elimina complet durerea atroce în articulația afectată. Endoproteze elimina durerea, prevenirea deformari articulare, și cel mai important - restabilește operațiunea comună, returnează funcția motorie.

Cheirarthritis primul și al doilea grad, cu un tratament în timp util pentru specialiștii în cele mai multe cazuri vindecate cu succes.

Cheirarthritis - prevenirea

Cheirarthritis cauzează nu numai suferință fizică (durere), dar, de asemenea, duce la o restricție de mișcare, și, prin urmare, - limitarea vieții umane. Este mai bine pentru a preveni, pentru a preveni dezvoltarea sa. Pentru a face acest lucru, trebuie să urmați câteva reguli, sfaturi de prevenire pentru a ajuta la evitarea apariției și dezvoltarea artritei:

- nu supraîncărca mâinile și protejate fizic de suprarăcire ascuțite

de lucru alternativ pe calculator cu odihnă și masaj de relaxare și perie;

- , infecții trata în timp util nu SuperCool, pentru a menține imunitatea ridicată;

- duce o viata sedentar;

- urmați dieta și pentru a evita excesul de greutate și, în special, obezitatea;

- renunțe la fumat si cofeina - acestea contribuie la pierderea de calciu deja scăzut în organism;

- exclude alcool - promovează pierderea de potasiu și creșterea în sacul fluid periarticular; Alcoolul crește inflamația;

- reduce utilizarea de sare care reține lichid în organism și crește edemul țesuturilor periarticulare, agravând procesul inflamator;

- reduce consumul de carne: acid arahidonic, care se gaseste in preparate din carne, agravează inflamația;

- în cazul pensulei inflamației articulare tratamentul precoce, pentru a evita complicații.

Dacă la primul semn de inflamație a mâinii pentru a vedea un specialist, nu se auto-medicate si nu lasa boala urmeze cursul, este posibil pentru a evita boli grave, cu complicații și pentru o lungă perioadă de timp pentru a rămâne mobil și sănătos. Sub rezerva unor posibile măsuri preventive pentru a menține sănătatea articulațiilor timp de mai mulți ani și pentru a preveni un prejudiciu, iar mâna inflamației.