Internet Protocol - studopediya

Concepte de bază și definiții

Internet, idei generale. Bazele pe Internet

Internet (Internet) - este cea mai mare (la nivel mondial), rețeaua de calculatoare din lume. Această rețea de rețele la scară globală.Internetul este considerat ca un întreg, iar educația nu aparține - oricărui stat, organizație sau individ. Este o asociație voluntară a numeroase rețele locale și regionale deținute de societăți comerciale, centre de cercetare și universitare și agențiile guvernamentale.

organismul de rețea de coordonare este organizația ISOC (Internet Society), format din experți și părți interesate din întreaga lume. Organizația selectează Consiliul IAB (Consiliul de Arhitectură Internet - Internet Architecture Board), ceea ce face ca deciziile legate de funcționarea rețelei. Recomandări tehnice pentru Consiliul pregătește grupul de inginerie IETF (Internet Engineering Task Force - un grup de lucru de probleme Internet Engineering).

Calculatoarele conectate la Internet, de obicei au o arhitectură diferită și software-ul diferit. Pentru a realiza compatibilitatea cu rețeaua, utilizează rețeaua specială a regulilor de transfer de informații. Aceste reguli sunt numite protocoale.Lucrările la utilizarea bazate pe Internet Protocol TCP / IP (Protocol de control al transmisiei / Protocol Internet). Acesta reunește un grup întreg de alte protocoale, fiecare dintre ele se adresează unui set diferit de sarcini. Acest grup include următoarele protocoale:

- protocolul de transport TCP care controlează procesul de transfer de date între calculatoare;

- Protocoale Gateway EGP (Exterior Gateway Protocol), GCP (Gateway - togeteway Protocol), IGP (Interior Gateway Protocol) este responsabil pentru transmiterea de informații cu privire la rutare a datelor și starea de rețea, precum și datele de proces pentru a comunica cu rețelele locale;

- FTP, servicii de aplicare (File Protocol Transmission), Telnet și alte programe legate de rețea, care oferă acces la diverse servicii și servicii Web, cum ar fi transferul de fișiere între calculatoare;

- alte protocoale importante, cum ar fi, protocolul SMTP (Simple Mail Transfer Protocol), este responsabil pentru transmiterea mesajelor de e-mail.

Calculatorul gazdă în posesia utilizatorului individual, la rândul său, este conectat la o rețea mai puternice organizații de calculator gazdă sau instituții, precum și cele care - la calculatorul gazdă teritoriale sau rețelele naționale. Acestea din urmă sunt conectate la nivel mondial.