Izolarea termică a plafonului cu mâinile de la mansardă - Walkthrough

Izolarea termică a plafonului cu mâinile de la mansardă - Walkthrough

Faptul că, în case particulare, cu un acoperiș „la rece“, la ultimul etaj, dezvoltatorii nu trebuie să convingă aveți nevoie de izolația tavanului. Întrebarea este: cum se face în mod corespunzător cu mâinile, nu overpaying bani de rezervă pentru materialele. Aflați răspunsurile vor ajuta să ghid pas cu pas, stabilit în acest articol. Aici vom explica cum de a izola podeaua de la mansarda (sau camera), precum și măsurile care trebuie luate pentru a evita formarea condensului.Izola mai bine la mansarda

Gama de materiale pentru izolarea termică a acoperișului este atât de larg încât un proprietar obișnuit nu este ușor de a face o alegere. Judecător pentru tine:

 • vată minerală bazată pe fibre de sticlă și fibre de bazalt;
 • izolație polimerică - polistiren, polistiren extrudat și spumă poliuretanică;
 • Materiale friabile - vermiculit, argilă expandată;
 • remedii populare - rumeguș, paie sau stuf (pot fi folosite în amestec cu argila);
 • relativ nou izolator de celuloză - ecowool.

Izolarea termică a plafonului cu mâinile de la mansardă - Walkthrough

Se pare ca ecowool de aplicare

Comparând izolația, nu putem spune că unul - cele rele, iar celălalt - bun. Acestea diferă foarte mult în proprietățile lor, prețul și domeniul de aplicare. Acesta joacă un rol important și bugetul alocat plafonul de izolare dezvoltator al unei case private sau vile. Prin urmare, este necesar să se ia în considerare fiecare grup separat de materiale.

produse minerale

Aceste materiale de construcții poroase produse sub formă de plăci și role, densitatea variază între 35-150 kg / m3. Lista lor caracteristici:

 1. Bazaltul rockwool absolut neluminate și în condiții de siguranță la temperaturi de până la rezistă la 600 ° C și încălzirea suplimentară la distruse fără aprindere. Limita de rezistență la căldură de sticlă - 200 ° C, astfel încât aceasta este considerată substanță neinflamabil.
 2. Ambele izolator bine trec vaporii de apă și capabil să absoarbă umezeala, pierde astfel proprietăți de izolare.
 3. La un cost de bumbac, ocupă o poziție de mijloc între spumă de polistiren ieftine și mai scumpe.
 4. Conductivitatea termică a produselor din lână minerală depinde de densitatea lor. Valoarea medie a - 0,045 W / m ° C este rata destul de ridicată.
 5. placi dense rareori mânca rozătoare.

Izolarea termică a plafonului cu mâinile de la mansardă - Walkthrough

Postament din lână bazalt

Ajutor. Regulamentele de cele mai multe țări a interzis utilizarea de vată de sticlă în interior, deoarece este nesigur pentru sănătatea locuitorilor din case. Cele mai cunoscute producători - branduri Ursa (Ursa) și Izover (Isover).

Cererea principală de vată minerală ambele tipuri - lemn si case pe structura de lemn. In contrast, materiale izolatoare polimerice, permite lemnului sa „respire“ și nu putrezește de umiditate, deoarece are o mare permeabilitate la vapori. În același timp, încălzitoarele de fibre trebuie să fie protejate de umezeală directă intrarea de pe stradă.

Izolarea termică a plafonului cu mâinile de la mansardă - Walkthrough

plăci din fibre de sticlă și bobine pot fi utilizate pentru izolarea plafoanelor exterioare de pod rece. vată minerală bazaltică pot fi utilizate în interiorul clădirilor, dar în același timp, să acopere bine filmul său de barieră de vapori.

polimerii cald

Prin proprietățile acestui grup de încălzire - un contrast complet cu vata minerală. Spuma și polistiren extrudat, este bine cunoscut sub numele de Penoppleks (nume de brand), este capabil să se aprindă și să ardă, indiferent de revendicările producătorului. Numai poliuretan cauzată de mijloace mecanizate sub formă de spumă, poate rezista la foc pentru nu mai mult de 30 de minute, și apoi distruse. În același material impermeabil, practic, timp la vapori și nu își pierd proprietățile lor atunci când sunt ude.

Izolarea termică a plafonului cu mâinile de la mansardă - Walkthrough

Acest lucru se întâmplă pulverizare spumă

Notă. Spuma este încă permeabilă la apă, dar trece-l în cantități mai mici decât cele din lână.

Caracteristicile de izolare termică ale polimerilor sunt cele mai bune dintre toate încălzitoarele:

 • Spumă - 0,04 W / m ° C;
 • polistiren extrudare - 0,035 W / m ° C;
 • poliuretan - 0,03 W / m ° C

Izolarea termică a plafonului cu mâinile de la mansardă - Walkthrough

Surse de incalzire rele „prieteni“ cu lemn, care de multe ori duce la descompunerea sa în contact. Prin urmare, camere cu aburi și băi porți din lemn, cu o umiditate ridicată a permis utilizarea acestora cu dispozitivul de ventilare activă. Este cel mai bine materiale, combinate cu tavane și pardoseli din subsoluri din beton.

Spuma este cel mai ieftin, dar inferior în durabilitate, în plus față de el ca un șoarece mușca. Spumă poliuretanică, de asemenea, este ieftin, dar necesită un cost pentru aplicarea cu ajutorul unor echipamente speciale. Styrofoam ia o poziție de mijloc cu privire la valoarea și caracterul practic - mai întâi. El este puternic și durabil, în afară, poate fi ușor de montat pe tavan, cu mâinile sale, inclusiv în interiorul clădirilor.Izolarea termică a plafonului cu mâinile de la mansardă - Walkthrough

Puteți vedea că Penoplex pur și simplu înșurubat șuruburi

alte încălzitoare

Am combinat aceste porți către grupul general de către o caracteristică - structura granulară. Indicatorii de conductivitatea termică sunt reflectate în tabelul de mai jos:

izolație în vrac populare datorită costului redus (cu excepția vermiculit) și ușurința de aplicare. Trebuie să se înțeleagă că, în latitudini temperate ale așezării din același strat de argilă expandată ar trebui să fie mai mică de 40 cm, în caz contrar izolația iese mediocră. Plafonul de sarcină o astfel de masă nu este întotdeauna posibil.

Conductivitatea termică de paie nu este inferior la spuma, dar numai câțiva ani stocate în formă uscată. Pentru a prelungi durata de viață, este de obicei amestecat cu lut, dar apoi proprietățile de izolare sunt reduse, după cum se poate observa din tabel. Compromisul - rumeguș fin, turnat un strat gros.

Izolarea termică a plafonului cu mâinile de la mansardă - Walkthrough

Ajutor. Toate izolație organice sunt foarte pasionat de rozătoare. Ele apar la începutul sezonului rece și de a face cuib pentru iarnă într-un strat de rumeguș sau Adobe.

Se pare că aceste materiale de costuri pot fi utilizate pentru izolarea termică a pardoselilor, dar cu rezerve. drumuri vermiculită, argilă expandată de umplere și nu are sens decât în ​​regiunile sudice. Pentru a utiliza rumeguș, trebuie să ia măsuri de combatere a rozătoarelor, de exemplu, set repellente cu ultrasunete.

Izolarea termică a plafonului cu mâinile de la mansardă - Walkthrough

Determinarea grosimii izolației

Când înțelegem decât izola plafonul, este necesar să se afle grosimea stratului izolator. În mod ideal, aceste calcule trebuie să respecte designeri, ingineri, se bucură de o procedură destul de complicată. Acesta ia în considerare conductivitatea termică a materialelor de construcție, până la căptușeala de gips carton.

Va oferim un mod simplu pentru tine pentru a determina cu precizie rezonabilă grosimea izolației o formulă simplă. Algoritmul este după cum urmează:

 1. Aflați mai multe măsuri exacte X de conductivitate termică (W / m ° C) a materialului selectat sau ia valoarea indicată în tabelul de mai jos.
 2. În documentele de construcție normative în țara de reședință a afla minimă R admisibilă termică de rezistență (m² ° C / W) pentru pardoseli într-o anumită regiune.
 3. Se calculează grosimea izolației în metri de formula δ = R x X.

Izolarea termică a plafonului cu mâinile de la mansardă - Walkthrough

Exemplu. Conform SNP, izolarea se suprapun la Moscova trebuie să asigure o rezistență termică R = 4,15 m² ° C / W. În cazul în care spuma este așezată pe tavan, cu o conductivitate termică λ = 0,04 W / m ° C, este necesar grosime δ = 4,15 x 0,04 = 0,166 m sau rotunjit 170 mm. Cel mai subțire strat de poliuretan de - 125 mm, iar cea mai groasă - de argilă expandată (415 mm).

Cum de a face izolare de la mansardă

Izolație exterioară a structurilor de construcție considerate corecte prin eliminarea lupta cu condensatul, care este format probabil la intersecția materialului tavan cu un radiator. Atunci când acesta din urmă se află pe latura rece, vaporii de apă din incinta nu poate fi în grosimea sa și se condensează, cauzând apariția mucegaiului.

Izolarea termică a plafonului cu mâinile de la mansardă - Walkthrough

Pentru a bloca calea unei perechi de pod, în primul strat „tort“ este filmul dens convențional așa cum se arată în diagrama. Deasupra este plasată izolație, și tamp lada de fund pentru decorarea interioară a tavanului. Deasupra izolației pentru a face un spațiu de ventilație (guri de aer), și apoi se ascunde membrana de impermeabilizare neetanșe o cale - afară.

Notă. Discrepanța dintre stratul izolant și membrana este necesară pentru ieșirea condensului format datorită punctului de rouă. Fara gauri de aer se acumulează umezeală în izolație, reducând capacitatea sa de a rezista la frig. În acest scop, organizat sub acoperișul ventilație naturală.

Izolarea termică a plafonului cu mâinile de la mansardă - Walkthrough

Plafonul de izolație în mansarda unui acoperiș înclinat se realizează pe această tehnologie:

 1. Pelicule de izolare atașată la traversele de mai jos între paranteze sau prin benzi șipci. În cazul în care plafonul a depus deja, și se confruntă cu, filmul se desfășoară la mansarda, ocolind placa așa cum se arată în fotografia de mai sus.
 2. Loc între grinzile unui număr de placă sau de încălzire bobina. Dacă căpriori pas nu coincide cu lățimea izolației, ultima recolta în mod clar în mărime între plăcile.
 3. Atunci când este necesar pentru a face 2 sau 3 straturi, a pus placa vrazbezhku (suprapunerea articulațiilor inferioare) și grinzile în sine. Material rola moale, nu este Trumbo și nu rid, acesta trebuie să fie complet este extins.
 4. Dacă nivelul a fost sub plăcile termoizolante pentru acoperiș, orificiile de ventilație de aer, ia în considerare, gata. Rămâne să acopere întreaga suprafață a membranei de difuzie, grinzi kontrobreshetki fixate și podele din lemn.
 5. Situația opusă: izolația deasupra grinzilor. Apoi, ei trebuie să construiască bare de lemn, asigurând ultimul peste bord.

Izolarea termică a plafonului cu mâinile de la mansardă - Walkthrough

Recomandare. La plasarea pe web de film și membrana, nu se suprapun este mai mică de 100 mm și ciment bine întreaga lungime a benzii comune.

Dispozitivul de lut expandat sau strat de încălzire rumeguș este produs folosind pelicula bariera de vapori. Materialul este turnat între grinzile de pe înălțimea calculată, nivelat și a blocat membrana. Tamp rumeguș nu este necesară, astfel încât să nu afecteze proprietățile izolatoare.

în incinta localului de cofraj

Nu este întotdeauna posibil punct de vedere tehnic pentru a realiza acoperiri exterioare de izolare termică. Există mai multe exemple: apartamentul de la ultimul etaj, cu balcoane loggii, mansarde de case particulare. În aceste cazuri, nu a mai rămas nimic, dar pentru a izola interiorul plafonului. Deci, este sigur pentru a continua prepararea - Sigiliu toate fisurile cu spuma, lemn tratate cu antiseptic si beton - grund adecvat.

Există 2 moduri de acoperire izolație internă:

 1. Montarea Material Plate - polistiren sau bazalt lână - adeziv urmată de fixare cu dibluri, în cazul suprafeței betonului.
 2. plafon suspendat cu depuneri de izolare sub fascia.

Izolarea termică a plafonului cu mâinile de la mansardă - Walkthrough

In primul exemplu de realizare, plăci din polistiren sau vată minerală sunt fixate pe tavan prin amestec de spumă adezivă sau de asamblare, astfel încât articulațiile șiruri adiacente nu coincid. După întărirea adezivului, fiecare element fixat suplimentar dibluri ca fungi, așa cum a făcut pe fotografie. Izolare fund închis cu abur izolat, după care se montează stratul exterior de acoperire - tavan suspendat sau tencuială.

Izolarea termică a plafonului cu mâinile de la mansardă - Walkthrough

În acest din urmă caz ​​o suprapunere este atașat un metal sau cadru din lemn cu lamele pas egal cu lățimea izolației (de obicei 600 mm). planul cadrului inferior trebuie să fie distanțată de tavan la grosimea izolației sau să fie mai mică. Apoi, rola este luată și inserat între benzile din vată minerală vraspor fixare suplimentară cu dibluri, plăci de polistiren stau pe adeziv. Mai departe - si izolare de aburi și de finisare.

concluzie