limba algoritmică

Pentru a răspunde la întrebarea: ce este limbajul C, modul în care aceasta este diferită de PASCALya pe care le au în comun, să ne amintim că această limbă algoritmică.

Care este limba algoritmică?tip de răspuns este de a scrie limba software - în general corect, dar dă naștere la următoarea întrebare: Ce este un program? Dacă un pic tensionată, putem aminti că programul - prezentarea algoritmului. Și există trei forme: descriptiv, grafic și program de calculator. Ie Limba algoritmică - o limbă pentru algoritmi de scriere.

Ce este un algoritm?

Apoi, - ceea ce este un algoritm? În primul algoritm de aproximare - o secvență de acțiuni care trebuie efectuate pentru a atinge un anumit scop. Avem un artist algoritm: un om, un dispozitiv tehnic (calculator, ...). Algoritmii din jurul nostru sunt multe: TV utilizator pe regulile de drum, de unde ai jacheta asta? În acești algoritmi interpret - oameni. Dar dacă toate aceste instrucțiuni - algoritmi? De exemplu, pentru a include în manualul TV spune: introduceți ștecherul în priză; porniți alimentarea de pe panoul frontal al receptorului de televiziune, ... În acest caz, în general vorbind, nu este clar ceea ce este necesar pentru a lipi o furcă în care priza. Și trebuie să avem inteligența de mai mult de informații de calculator pentru a înțelege că priza - puterea, să nu gem și furculiță - nu o sală de mese.

Ce este un algoritm?

Ie o secvență de acțiuni în mod clar înțelese (operațiuni) ale obiectelor lipsite de ambiguitate (date) - mai precis un algoritm. Avem un algoritm de definire proprietăți:· Obiecte suplimentare (date) sunt alocate și de pornire rezultat

· Specifică în mod explicit etapele inițiale și finale

· Ar trebui să fie asigurată Numărul de acțiuni (operațiuni)

· Capacitatea de a se descompune în părțile sale componente (subalgoritmi)

Acest lucru înseamnă că:

Orice limbă algoritmică ar trebui să ofere mijloacele necesare pentru:

· Descrie obiectele algoritmului prezentat sub formă de date de program

· Descrierea acțiunilor (operațiunilor) algoritm

· Algoritmul de descompunere în părțile sale componente (subalgoritmi)

În același timp, limbile algoritmice sunt fonduri universale sau specializate și, în consecință aceste limbi sunt universale sau specializate.

De conducere limba algoritmică

Prezentat pe o schemă de diapozitive de limbaj universal algoritmică arată că:

· Mijloace pentru descrierea obiectelor ale algoritmului prezentat sub forma unor tipuri simple de date (număr întreg, real, șir de caractere, ... și structuri de date (tablouri, înregistrări, indicii pentru a construi structuri dinamice, ...)

· Descriere Acțiune înseamnă sunt prezentate operații algoritm (+ - / * div, mod, ...) și operatorii (atribuire I / O ramificare de comutare ciclu, ...)

· Și, în final, înseamnă algoritmul de descompunere în părțile sale componente sunt prezentate subrutine și funcții mecanism, dosar de compilare separat (programe de organizare multifile), folosind biblioteci.

Pascal și C ca două limbi universale algoritmică ar trebui să fie (și într-adevăr este), în mod fundamental similară în oferă un set de instrumente. Dar, în același timp, ele diferă în ceea ce privește:

· Sintaxa - reguli de înregistrare și programe de aspect. Ei chiar „aceleași“ lucruri sunt scrise în mod diferit: „Vova“ și „Vova“, care este cauza probleme în tranziția de la Pascal la C și vice-versa.

· Oportunități: C are operațiuni de nivel scăzut, mai multe link-uri și indicii mecanism avansate și flexibile, preprocesor.

· Nivelul de exprimare. In C se pot înregistra tipul:

Pascal va arata:

apoi începe b: = b - 1; r: = c; c: = c - 1; capăt

else begin b: = b -1; r: = b; se încheie;