Masina de gaurit sonda cu instrucțiunile mâini și desene

În zonele care sunt folosite doar ca o grădină de legume și un loc pentru picnic de vară de sezon, dota aportul de apă adâncă rutier - nu recomandabil. de pregătire a documentelor și efectuarea lucrărilor necesită investiții semnificative. De aceea gradinarii folosesc metode tradiționale de furnizare a apei pentru irigații sit - construi puțuri și colmata suprafața sondei. Echipament de puncte de alimentare cu apă de mică adâncime nu are nevoie să obțină un permis, pentru a pregăti un plan tehnic și a instala și forați sondei poate fi proiectat și construit cu propriile sale mâini, folosind desene gata făcute.Masina de gaurit sonda cu instrucțiunile mâini și desene

În mod independent, poate aranja retragerea tehnică de mică adâncime

Pentru a alege modul corect de a pregăti și instrumentul de puțul de foraj, aveți nevoie de un minim de date de intrare:

  1. Compoziția straturilor superioare ale solului - roci stâncoase pentru o mai bună utilizare echipamente gata făcute din fabrică și să încredințeze activitatea comandantului.
  2. Prezența și adâncimea primului acvifer - semănătoarea la sol de casă poate fora la adâncimi din 20 - 25 m.

Tipuri de buri auto de foraj pentru puțuri de mică adâncime cabana de vara

Metoda de selectare a forajului depinde de cantitatea de umiditate în sol, fluiditatea și duritatea acesteia. În straturi dense, nu suprasaturat cocoțat, mai ușor de a efectua sacrificarea mod cu șurub. Pe măsură ce sapa de foraj este folosit Auger elicoidal sau Auger lingură - tije metalice cu spirală sau în trepte lobate element de tăiere. Spoon echipate suplimentar cu capacitatea de a reține argilă în instrument și pentru a preveni destrămare a cilindrului interior.

Masina de gaurit sonda cu instrucțiunile mâini și desene

Handmade de foraj în spirală de casă

burghiu spirale Clasic, făcute de mâinile și sunt utilizate în casă sau electrice pe benzină exerciții pentru puțuri. Instrumentul este conectat la motorul (șurubelniță, burghiu, pumn) sau ferăstrăul cu lanț de locuințe. Pentru a lucra cu un astfel de dispozitiv este mult mai ușor și mai rapid decât manual.

Când este necesar pentru nisip sau straturi de argilă și nisip munca, soluri coezive, cu multă apă, se prăbușește în vrac rocă - mai bine să se folosească un ciocan (tambure pentru cabluri) metoda. Pentru trecerea la eclisele este folosit de 20 m, care, după un știft sub propria greutate mai adânc în stâncă. Clay rămâne în rezervor și se ridică la suprafață. Mâinile lui se poate face orice metoda utilizată în semănătoarea în gaura de sondă de șoc:

Masina de gaurit sonda cu instrucțiunile mâini și desene

Bailer ușor de a face propriul

Cum sa faci un burghiu pentru materiale de foraj auger și instrucțiuni

Puteți face propriile mâini Melcul elicoidal 2 tipuri de foraj rotativ de sonde: elementul de tăiere Volute, emisfenca lama rotativ. Pentru a lucra nevoie de:

  1. O tijă solidă din metal sau tub - bază, tub cu diametru mai mare - capacitate pe lingura tijă.
  2. Elemente de cuplare biele, mâner din metal - o piesă de întărire lungimea tijei de 40 - 50 cm.
  3. foi de metal, în cazul în care aveți de gând să spirala cuțit.
  4. roți de oțel cu dinți de ferestrău.

Masina de gaurit sonda cu instrucțiunile mâini și desene

cercuri metalice de diferite diametre potrivite pentru formarea unei suprafețe de tăiere

Spiral simplu, două etape de foraj: Desene

Cum sa faci un exercițiu clasic, cu o centură de nisip spirală cuțit bine? Cu mâinile lor un instrument pentru a face dificilă fără unelte speciale pentru a lucra cu metal. Dificultatea constă în călirea preliminară și îndoirea unei benzi metalice. Este necesar să se aleagă cu grosimea de oțel de 1,5 - 2 mm. Apoi, o bandă fierbinte este pliată pe mașină, oferind banda formă de spirală.

Masina de gaurit sonda cu instrucțiunile mâini și desene

burghiu de spirală, cu o panglică lungă de tăiere nu se poate face fără echipamente

Numai după această bandă este sudat la baza. În timpul conexiunii, urmați simetria: bobinele trebuie să fie poziționate exact paralel unul cu altul și de la un unghi față de linia orizontală. Marginea benzii este ascuțită, vopseaua de suprafață.

În cadrul unui atelier de lucru acasa cu propriile lor mâini mult mai ușor de a face funcționalitatea identică, dar este mult mai ușor de asamblat semănătoarea pentru forajelor de diferite diametre, cu cuțite circulare în loc de o spirală.

Masina de gaurit sonda cu instrucțiunile mâini și desene

Desenul unui burghiu simplu cu două cuțite la un unghi

Pornind de la un design simplu, este posibil să se îmbunătățească unealta și să facă burghiul, care este potrivit pentru găurire superficiale de diametre diferite.

Masina de gaurit sonda cu instrucțiunile mâini și desene

Pentru a face încărcare 3 disc de grosime uniformă, cu diametre diferite. Fiecare tăiate în 2 jumătăți, o margine (de jos) este ascuțită. În toate părțile găurilor forate pentru a conecta frunze.

Masina de gaurit sonda cu instrucțiunile mâini și desene


Detalii pentru mașină de găurit

Sudate la cercul de bază de diametru mai mic, astfel încât marginile celor două jumătăți formează o valoare unghi de 30 °. cuțite cu diametrul mai mare atașat la partea superioară cu ajutorul unor piulițe și șuruburi.

Masina de gaurit sonda cu instrucțiunile mâini și desene

Gata pentru a asambla kituri de foraj cu lame interschimbabile

formă de bare cu filet sau sudate la marginea superioară a cuplajelor sunt filetate, caz în care nu este necesar să se instaleze o protecție împotriva funcționării în timpul de derulare.

Spoon: burghiu pentru munca în roci moi

La sursă aranjament în sol uscat necesită un instrument cu un înveliș care deține solul săpat în interior. Un astfel de burghiu lingura-ca în desen, pentru nisip foraj sonde se poate face manual de gaz grele sau conducte de apă.

Masina de gaurit sonda cu instrucțiunile mâini și desene

lingură obișnuită poate fi echipat cu praf de copt-tip pentru a facilita munca

Placa de secțiune tub de șoc de-a lungul marginii superioare, lăsând o gaură centrală pentru tija. Pentru tija de foraj vechi este sudată cu diametru mare. Arborele este sudat pe conducta de centru. Pe de o parte a tubului pentru a forma o formă dreptunghiulară degajări fereastră din sol. Marginea inferioară este tăiată sub formă de grinzi, îndoire înapoi margine spre exterior la un diametru mai mare și primerul de captare atingând. Marginea inferioară este ascuțită.

Masina de gaurit sonda cu instrucțiunile mâini și desene

În loc de o fereastră, puteți tăia pur și simplu a peretelui lateral

Adapt ca un rezervor poate fi un cilindru metalic și un teren de deșeuri vechi în furtună targă. În acest foraj, colectat propriile mâini, puțuri forate cu diametru mare.

Masina de gaurit sonda cu instrucțiunile mâini și desene

Metoda de fabricație pentru percutantă burghie sonde stantare

Metoda de șoc folosește două instrumente de bază: cauc și sticlă. Instrumente realizate din oțel sau fontă - din cerințele tija de impact pentru rezistența și rezistența la deformare a proiectilului crescut.

Schema de fabricare coji tubulare pentru conectarea sondelor de șoc

Diferențele structurale între standard și un cauc de sticlă - supapa de stoc și lungimea sculei. Ambele tipuri de forare pentru puțuri de apă de adâncime mică pot fi proiectate și asamblate manual.

Bailer și sticlă: unelte simple, cu propriile lor mâini

Un burghiu făcut din sticlă 2 tipuri: directe și konusopodobny cu extensie în jos. Bur este necesară extensorul pentru a mări diametrul în timpul forajului. Deoarece conducta de carcasă este utilizat diametrul dorit cu o grosime a peretelui de 2 mm. Marginea superioară a șocului și este sudat la elementul de legătură, care îndeplinește funcția de fixare a barei. Marginea de jos este lăsat întreg, sau o formă de dinți. Ascute către interior. Pe perete se taie una sau mai multe deschideri înguste ovale argilă adâncitură.

Masina de gaurit sonda cu instrucțiunile mâini și desene

Un astfel de burghiu gaura in sticla cu apa se poate face manual dintr-o bucată a conductei de gaz

Bailer - instrument care constă dintr-un tăietor de sticlă, răsucirii sau bilă de supapă, corpul rezervorului și elemente de fixare. . Lungimea tubului pentru fabricarea - până la 2 m important să se ia în considerare greutatea construcției: masa proiectilului trebuie să fie suficientă pentru a lega în lut sub propria greutate, dar nu fac o unealtă prea grea, pentru că va trebui să ridice în mod repetat pentru roci dumping.

Masina de gaurit sonda cu instrucțiunile mâini și desene

Instrumente de Desene fac posibilă compararea dimensiunilor diferitelor tipuri de perforatoare

Marginea inferioară a sticlei, echipat cu o supapă detașabilă, Equip sus. Alege un design, pentru care instrumentele necesare. constipație sferice realizate de minge grele metalic rezemându conul conica.

Masina de gaurit sonda cu instrucțiunile mâini și desene

Designul ventilului sferic

Supapa plană din placa de montare balama și egal cu diametrul interior al țevii. Uneori forma două petale constipație.

Masina de gaurit sonda cu instrucțiunile mâini și desene

Supapa de stabilire

Funcția de supapă - retenție dispozitiv de argilă în interiorul puțurilor forate.

Ac: burghiu ascuțite și carcasa de la o conductă

Modul cel mai economic pentru a face o apă - pentru a face cepi ac fântâni etiopiene nisipoase. Instrumentul - foraj și majusculele simultan. După finalizarea dispozitivului rămâne în interiorul cilindrului ca o carcasă.

Masina de gaurit sonda cu instrucțiunile mâini și desene

Ac-foraj, a făcut cu propriile mâini

Tubul cu pereți groși, echipat cu un filtru și un vârf ascuțit. Pe marginea superioară a firului de tăiere pentru conectarea la elementul următor în carcasă. de vârf din oțel solid este sudat la baza. Forma bit ciocan pot fi diferite: un con neted, un poliedru, îngustează în jos. Expertii recomanda alegerea sfaturi gata de oțel călit - un exercițiu destul de ascuțit nu pentru a rupe în jos terenul solid.

Masina de gaurit sonda cu instrucțiunile mâini și desene

burghiu polisemantic este sudat la baza

Formează un filtru. Pe partea inferioară a lungimii tubului de 1 m, 30 cm cu plecare de la joncțiunea cu vârful începe să găuri cu un diametru de 4-5 mm. Semănătoarea este menținut la un unghi față de perete: înclinarea optimă - aproximativ 45. Distanța dintre găuri într-un rând - 3-5 cm, spațiere între rânduri - 5 cm.

Masina de gaurit sonda cu instrucțiunile mâini și desene

Schema de fabricare ac

Pe partea de sus a tubului cu deschiderile fine ochiuri înfășurat din oțel sau plasă de plastic. Fix din oțel Filtru pripaivaya sârmă înfășurări la sol, sau fixat cu cleme.

Masina de gaurit sonda cu instrucțiunile mâini și desene

Filtrul fin nu va trece în mâlul tub, nisip și murdărie

La partea superioară a țevii în timpul trecerii la o adâncime de 1,5 m, fixează următoarea bucată a carcasei și antrenarea continuă a solului la adâncimea dorită.

bombă artizanală ar putea veni la îndemână, nu numai pentru puțuri complet: dacă utilizați roțile și conducta de diametru mai mare, veți obține un instrument pentru a forma adâncituri pentru plantarea de copaci, instalarea de coloane și piloți. Pentru sacrificare puțuri de mare adâncime, apa care va fi utilizată nu numai ca o tehnică, ci și pentru băut, cel mai bine este de a utiliza instrumentele din fabrică și nu găuriți fără ajutorul profesioniștilor. instrument de calitate slabă poate rupe și să devină depuse în butoi și-l trage la suprafață nu va fi posibilă - toate lucrările vor trebui să refaceți.

Masina de gaurit sonda cu instrucțiunile mâini și desene
Cum de a fora un puț perfect pentru câteva ore: Selectați tipul de sursă și tehnologie