Muzeul expoziție - studopediya

Metode de construire a expunerilor; Materiale de expunere.

Cuvântul „Expoziția“ este derivat din latinescul verbul ehrono (expune, răspândirea) și un derivat de la aceasta expunere substantiv - expoziție, descrierea. Expunerea poate fi numită plasarea oricăror elemente trimise spre examinare. Dar o expoziție de muzeu are specificul său. Baza sa nu este nici, și obiecte de muzeu, care au un anumit set de caracteristici și proprietăți. Expunerea ei castiga un nou statut: obtinerea de exponate, și anume obiecte la vedere.Deoarece exponatele pot acționa și „înlocuitori“ originalelor, respectiv reproducerea obiectelor muzeale, precum și hărți, grafice, diagrame și alte materiale științifice și auxiliare necesare pentru relații de afișare vizuale între obiecte și probleme de prezentare a informațiilor. Expoziția cuprinde texte scrise de natură diversă, de multe ori - materiale fonice. Această colecție de obiecte de muzeu, reproduceri si modele lor, materiale științifice și auxiliare și texte numite materialul expozitiv.

Toate expunerea pieselor interconectate și constituie o structură tematică. În conformitate cu aceste materiale de expunere sunt împărțite în unități structurale - complexe de expunere, adică un grup de elemente legate de conținut sau alte caracteristici și componente ale unității vizuale și semantic. După cum se poate observa, și sala de expoziție, creată pe un singur proiect și are propriul aspect unic ca complexul expozițional.Muzeul creează nu numai permanentă, ci și expoziții temporare - expoziții, staționare și mobile. Caracterul lor temporar se manifestă ca o parte a exponatelor. La expozitiile sunt de multe ori pe elemente grafice de la alte muzee și colecții particulare, precum și elemente care nu poate fi lung spații de depozitare în afara - acuarele, surse scrise, lucruri unice.

În prezent, ea a dezvoltat trei tipuri principale de expoziții muzeale în practica muzeu:

expoziții tematice, care se bazează pe un anumit subiect;

expoziții de stoc care introduc vizitatori la colecțiile puțin cunoscute și inaccesibile;

de raportare a expoziției, care sunt create ca urmare a lucrărilor de restaurare, ca urmare a achiziției de active - așa-numita expoziție de noi achiziții.

Crearea de expoziții este o parte din expunerea muzeelor. Emisiunile creșterea accesibilității și semnificația socială a colecțiilor muzeale, sunt introduse în monumente științifice și culturale din cifra de afaceri, care se află în colecții particulare, contribuie la elaborarea și îmbunătățirea metodelor de expunere, activități culturale și educative ale muzeului, extinderea ariei de acoperire a activităților sale. Există în prezent în curs de dezvoltare în mod activ schimbul internațional de expoziții, să contribuie la îmbogățirea reciprocă a diferitelor culturi.