nunta tradiție cazaci

Încheiat Adormirii rapidă, ceea ce înseamnă că este timpul să nunți la cazacii, care ar putea dura câteva săptămâni, și pregătirea pentru ea nevoie de ani.

2. Nunta - timpCazacii nunta a avut loc la momente specifice asociate cu sărbătorile ortodoxe, post și munca de teren. De obicei nunta „joaca“ in timpul toamnei (între Assumption și Advent) și carnivor de iarnă (între Crăciun și Postul Mare). Uneori nunta „face fata“, cu „deal roșu“ (prima duminică după Paști) .Pe nunta au fost invitați toți rude, prieteni și vecini. Am mers toate paginile, a vorbit despre oameni vechi. Pentru a „sărbători“ nunta avea nevoie de o sumă mare de bani, așa că triumfător pregătite în prealabil (câțiva ani).

3. Consiliul de familie, mireasa si costumul - un drum lung de nunta

Consiliul de familie care implica toate rudele apropiate și nașii mirelui. Rolul principal este atribuit mamei care a dat instrucțiuni fiului său despre ceea ce mireasa pentru a selecta. După ce a început mirele mireasa. Bătrânii spun, „nu au văzut mărfurile, nu comerțului.“ Împreună cu ei a mers într-o vizită la mire mireasa. Young, uneori, pentru prima dată, să îndeplinească și să comunice. Dacă ne-a plăcut reciproc tânăr, apoi la mireasa după un timp trimis Matchmakers. Matchmakers a venit la casa miresei în seara, care ar discuta cu părinții ei nunta, vorbesc despre virtuțile mirelui și al miresei, pentru a afla. De la un succes Matchmakers conversație și părinții depindea de viitorul tinerilor - și nu este de acord cu privire la nunta si du-te cu nimic. După socrii sunt aduse în casa mirelui. Părinții checked simt atât de tineri: „Dacă ei Luba reciproc, modul în care să-i sărute de trei ori, iar dacă nu se poate la lumină, și a pus o lumânare.“ În întuneric, tineri sărutat prima. bărbați vechi și Matchmakers au fost fericiți și am discutat deja treburile nunta: „Dă-ne, Doamne, dragul meu în-legi, care au conceput cu succes termina. Doamne ferește, The svatenki un fel, de afaceri pentru a termina început „și uscate ochelarii pentru fericirea tinerilor. Apoi au dat mâna, confirmând astfel acordul.Prințul 4.Poezd și prețul de mireasa

Mirele a primit binecuvântări din părinții au mers la ziua nuntii mireasa. În fața lui era un preot cu o cruce. Mirele a mers cu prietenul si Matchmakers. Și lângă el a fost în mișcare „trenul princiar“ - cazacii călare de echitatie pe laturile procesiunii solemne, provocând trecătorii de a lua joben și prova la mire, care în această zi a fost echivalent cu „prinț“. In curtea „Princess“, procesul se oprește. Mireasa a fost de așteptare pentru iubitul ei în colțul roșu, „un sfânt“ în mâinile ei este „Power“ - biciul, fin de aur și argint placi. Frații au fost gărzi și comercializate cu mirele. După ce fratele răscumpărare a trecut amice „Puterea și mireasa a ieșit din scaunul său. Prietenul meu a cerut binecuvântarea părinților miresei. Părinții mei au aruncat o haină de blană pe podea acasă, tinere îngenunche - binecuvânteze tinerii căsătoriți. Acum, toate rudele și prietenii au mers la biserică unde a avut loc nunta împărtășanie. Mireasa plait biserică descoperi că nou împletit „feminin“ și a pus ochipok (frizură femeilor căsătorite).

Părinții Suite întâlnit la intrarea în casa miresei cu o pâine rotundă și sare. Cuplu venerată imaginea sfântă în sala și a sărutat pâinea. După aceea procesiunea servea în casa mirelui, unde era o sărbătoare festivă, care ar putea dura mai multe zile sau chiar săptămâni.

5. Sărbătoarea pentru tot satul și noaptea nuntii

In casa mirelui merge la toti invitatii, mirii stau în colțul din față, să îndeplinească oaspeții și le escorta la mansardă, în cazul în care există mese cu gustări, vin și votcă. După aceea, prieten și pețitor HONEYMOONERS retras în dormitor. De asemenea, ele ajuta pentru a elimina mireasa si mirele a trebuit să decoleze cizmele cu picioarele mirelui. Iubit în acest moment se află pe pat și spune: „pat rece, acesta trebuie să fie cald.“ Young pune pe pat, acoperit cu o pătură și lăsat singur. În timp ce tinerii au fost în dormitor, restul au continuat să sărbătoare. Ultima zi a sărbătorii este „coturile“, atunci când cina are loc la părinții miresei, la care au participat oameni vechi de pe ambele părți. Deci, nunta a fost apropie de sfârșit.