obiective educaționale - studopediya

Scopul educației - este de așteptat schimbări în chelove-ke, care apar sub influența acțiunilor vizate OMS de profesori, prezentarea rezultatului activității profesorilor-CAL.Puteți găsi două abordări principale pentru definirea obiectivelor de instruire. Prima ia în considerare în primul rând necesită unicitatii societății, astfel încât cerințele pentru educația copilului bazat pe sarcinile de stat, societate, clasa.

În funcție de ideologia relațiilor pe care gura-navlivaetsya în orice societate, a dominat prima sau a doua abordare.

În activitatea de predare, a existat întotdeauna un amestec de obiective ideale și reale. De multe ori, ca singura recepție-lemyh să prezinte obiective comune, și nu a dat OMS-Moznosti asigura obținerea de rezultate reale obținute de către profesori.

Armonioasă umană distinge atitudinea umană a oamenilor, pentru mine, morale înalte și băuturi spirtoase-Ness. Ar trebui să fie clar cu privire la faptul că, dar dezvoltarea armonioasă a omului - numai un ideal și, în același timp, un punct de referință pentru stabilirea obiectivelor realiste, care nu sunt în contradicție cu acest ideal.

obiective realiste sunt formulate ca urmare, polnos Tew atins pentru o anumită perioadă de timp. De fapt, scopul real - un obiectiv este rezultatul, și nu este mo-Jette să fie pus în fața tuturor elevilor. Scopul real este întotdeauna personificat. Aceasta reflectă o schimbare-TION în dezvoltare, formare și educație, dorim să intre în fiecare elev pentru timpul determinat-feudă.

obiectivele de învățământ sunt puse în aplicare de către profesori în diferite tipuri de activități studențești. În același timp educația în întregul proces-pedagogic a comunităților educaționale sunt de înaltă TION stabilit organizate ca învățământ, precum și în afara sălii de clasă.Examinarea pozițiilor de învățare și de formare cu conceptul de integritate presupune recurgerea la Ilia VS-la, prin integritatea unui proces de predare este perfecțiunea și un nivel mai ridicat de functionare. Filozofii din holistică sistem de a-porter, au ajuns la maturitate în dezvoltarea sa, asigurându-shennosti corespunzătoare unui anumit ideal. Din această perspectivă, procesul pedagogic este holistică, atunci când acesta oferă o implementare armonioasă a tuturor funcțiilor sale (de dezvoltare, formare). Esența integrității procesului educațional - în subordonarea tuturor părților și funcțiile sale de sarcina principală - formirova INJ-omul întreg, dezvoltarea armonioasă a individualist-dualitate, a personalității, a corpului (de sănătate fizică).

Care este abordarea holistică a organizării studiilor, dar procesul educațional? În primul rând, pedale gogical nivel colectiv pentru fiecare cadru didactic Rabo tal spre un scop comun; nu a promovat, și anume asigurarea realizării unui obiectiv comun. În al doilea rând, o soluție obiectivelor de învățare-SRI integrate, dezvoltare și educație la fiecare uro-TION în sistemul de lecții și activități extra-curriculare, astfel încât fiecare parte (activitate de lecție) a lucrat în ansamblu (pro-cesiuni). În al treilea rând, în unitatea de învățământ și de auto-educație și autoeducație. În al patrulea rând, nu ar trebui să fie doar o activitate comună, precum și activitățile reciproce active ale cadrelor didactice și studenților (pedagogice inter-acțiune). Interacțiunea - stabilirea de legături între elementele sistemului de învățământ: informații (privind schimbul de informatii), organizatorice-activitate (activități comune Meto-dy), link-uri de comunicare (on-schenie), comunicarea și auto-gestionare.

Astfel, integritatea educațional pro-cedarii caracterizat prin unitatea sa internă, legată de calitate-Ness certitudine, de înaltă mat rezultatele în educație, dezvoltare, instruirea studenților. Total-stnost proces pedagogic nu este o proprietate inerentă în mod constant; este relativă și se maturizează cu implementarea cu succes a tuturor funcțiilor sale. Integritatea procesului constă în unitatea funcțiilor sale (educație, formare, dezvoltare, informare, profesionalizare, socializare).