Orice lucru care nu este permis este interzisă - studopediya

Statul are-venno-Vlast NYM sub-ektam interzis orice nu este permis în mod expres legea (legal supra-Con). Sau publice vla-stnye dreapta-mochiya pune în aplicare lyayutsya-la-tsipu a primit "unauthorized'll lock-scheno". Acest principiu, de asemenea, este una dintre expresiile concrete ale egalității formale.Din punct de vedere legal, autoritățile publice pentru a crea o comunitate de persoane libere și competențe dobândite - imperioasă complet mochiyami, care permite comunității gratuit pentru libertate juridică Secu-cheniya. Cetățenii aparatelor de stat și acționează ca entități publice-guvernamentale care formează, sunt doar o parte din comunitatea de libere și egale în libertate. Din punct de vedere legal, ei nu au și nu pot fi puteri imperioasă, altele decât cele pe care le sunt permise. Dincolo de aceste puteri persoane care acționează ca un parteneriat public-putere sub-JECTS și modul în care „obișnuite“ GRA-w-Dan, cotele-comute egale.

Atunci când mijloacele legale socionormative regulament, în cazul în care o autoritate publică a introdus în cadrul normelor (și măsura în care este pus în cadrul din dreapta), puterile aparțin pozițiilor de primă statalitate, mai degrabă decât persoana care a locat-ditsya la posturi și execută post-obja de afecțiune. [100] Grazhda-ning, care este „în birou“ în afara pozițiilor-guvernamentale responsabilități, nu-ți place pași fața statului, precum si fata cha-stnoe-ing poziție. Ca atare, și grazhda -ning-Președinte al Republicii și orice persoane fizice în mod oficial egal.

egalitate formală este prima nenie același Vågå scara tuturor persoanelor, inclusiv a celor care acționează în calitate de purtători de stat-putere polnomo-Chii, și ceea ce este interzis legea interzice în mod egal tuturor. [101] În special, utilizarea permisă a forței interzise prin lege și persoanelor fizice, și subiecte de stat imperioasă. În consecință, arbitrar-ing este utilizare vla-STI, rău-upot-ajutor pentru a tempera puterea, utilizarea forței pentru pre-de-Lamy permis-piciorul drept - este, deși a organizat, dar, în esență, aceeași violență criminală, precum și utilizarea ilegală a forței de către persoane particulare.Cu toate acestea, pot exista așa-numita putere discreționară, și anume, competențele definite de legea actului de stat sau guvernamental-ga-nou determinat prin lege situa-tiile în propria sa discreție. Dar, în primul rând, dez-kretsionnye full-mochiya - nu e mochiya corect. În al doilea rând, în ceea ce privește legislația, poate fi o putere discreționară predusmot-Rena Zuko-prefectura doar de urgență - Poziția extraordinară sub-picior, Koto-Roe poate fi administrat în stare în conformitate cu konstitu-TION și Zuko-prefectura.

Puterile normale ale organismelor publice ar trebui să fie prevăzută în mod expres de mare-TION (legea juridică). Într-un stat de drept, în Prien tsipe, nu ar trebui să fie plin de așa-numitele corpuri ascunse-este-mochy puterea executivă. (Aceasta se referă la, de exemplu, full-mo-ființă-președinte, care nu este în mod direct de pre-dusmotreny Konst-tu-TION, dar a considerat consecințele sale totale joc-Stith Zion termen cocoloașe-competență). Numai în cazuri excepționale. (Atunci când există un decalaj în dreapta. - a se vedea 18.1) „puteri Ascunse Tide“ poate fi sub-cunoscut stră-vomochiyami pentru complianță mână-prezent organism, în cazul în care instanța de judecată calculator-prelate-ny recunoaște lor non-obho- Sary la JOCE-coacere libertate legală. Astfel, în conformitate cu partea 2 din articolul 80 KonstitutsiiRumyniyaPrezi drepturilor și libertăților omului și cetățeanului dentRumyniyayavlyaetsya-ha-welt. Puteți pref-lo-trăiesc că, în această poziție, Constituția a stabilit ( „ascuns“) anumite puteri ale președintelui nu sunt specificate în Dru-GIH pentru lo zheniyah Constituția și Zuko-încearcă, dar nu trebuie să-go-mye pentru za- protecția drepturilor și libertăților frunții-lea foie-zhdanina. Cu toate acestea Taco Vym ei pot recunoaște numai Konst-tutsionny SudRumyniya- cu condiția ca aceste competențe sunt necesare și nu sunt în competența nimănui.