Pătură pe canapea cu mâinile din materiale, sfaturi tehnologice disponibile

Există cel puțin două motive majore de ce doriți să le ascundeți vechi tapițeria obosit și uzat vechi de canapea un nou cuvertură. Este protecția tapițeria fabrica de frecare și de contaminare. Și dorința de a schimba ideea de situație, stilul și designul camerei.Pătură pe canapea cu mâinile din materiale, sfaturi tehnologice disponibile

Coase pătură pe canapea cu mâinile

Comparativ cu mobilierul de caz tapițată poartă mult mai repede. Vopseaua se estompeze, materialul este frecat și dispare, iar aspectul produce o impresie plictisitoare. În acest caz, nu neapărat pentru a arunca o canapea sau un scaun vechi și să cumpere lucruri noi. Pe cont propriu poate revigora un lucru vechi și dau oa doua viață. Pentru a face acest lucru, există modalități diferite.

Puteți schimba țesături de tapițerie. Acest proces de consumatoare de timp, dar rezultatul este un mobilier nou aproape. Înlocuire tapițerie necesită experiență și abilități speciale, astfel încât nu toată lumea poate face treaba la domiciliu. În unele modele, ridicarea mecanismului de metal și coborârea din spate nu permite să efectueze înlocuirea tapițeriei.

O soluție bună este de a coase vălul care va ascunde toate defectele de tapițeria uzate. O astfel de opțiune va fi semnificativ mai ieftin pentru bugetul familiei, iar lucrul făcut cu propriile mâini, va fi mai funcțională și operarea user-friendly.

De ce este mai bine să coase o pătură cu mâinile?

Pătură pe canapea cu mâinile din materiale, sfaturi tehnologice disponibile

Cum să coase o pătură pe canapea cu mâinile

De vanzare este o gamă largă de pături gata făcute, cape și pături, dar de a alege dreapta și mărimea potrivită, culoarea și calitatea materialului nu este întotdeauna posibil. Din această situație, o soluție bună ar fi o producție independentă de lucrurile necesare cu mâinile. În loc să măsoare dimensiunea finit acoperite în magazine pentru respectarea parametrilor canapelei, aveți nevoie pentru a alege un material care se potrivește în interiorul camerei, și va satisface cerințele de culoare și de calitate.

Alegerea de tesatura pentru cuverturi de pat

Cele mai frecvente Țesăturile din care vă puteți face propria acoperire, sunt după cum urmează:

 • Bumbac. Când plain țese fire de bumbac tesatura împărțit în bumbac, cotton grosier, tafta, muselină, batist și poplin. Foile de cea mai durabilă și poplin. Atunci când satin fire satin țesut obținute. Aceste țesături sunt eco-friendly, nu electrificate, și nu colectează praf și ușor de spălat de poluare. Dezavantajele sunt în scădere în spălare.
 • lână Jacquard. Acest material este utilizat pentru fabricarea de covoare și pături. Este mult mai scump decât bumbacul. Puternic și durabil. Vălul va fi cald și confortabil.

Pătură pe canapea cu mâinile din materiale, sfaturi tehnologice disponibile

Vălul de tapiserie pe canapea

Silk. Perdele de mătase aspect elegant și stilat și nu provoacă alergii, este foarte plăcut la atingere. Dar chestia asta este scump. Dacă coase un capac dintr-un material, veți obține un lucru foarte elegant.
 • Tapiterie. Materialul este compus din fibre de bumbac și sintetice, care îi conferă rezistență ridicată. Foarte frumos, puternic și durabil. Nu are deficiențe, în plus față de prețurile ridicate. Tapiterie cuvertură aspect luxos la orice interior.
 • Atlas. Se compune din bumbac cu adaos de sinteză, care crește rezistența și rezistența la uzură. Are o suprafață frontală netedă și lucioasă.
 • Viscoza. Este un material complet sintetic din fibre sintetice pe bază de celuloză. Diferite saturație și stabilitatea culorii.
 • Acrilice. Acest material este colocvial menționat de păr artificial, deoarece este format numai din materiale sintetice. Foarte durabil, rezistent la uzura, de lungă durată. Dar există un dezavantaj semnificativ. Acrilice acumula sarcini electrice statice.
 • Bamboo. tesatura foarte popular, a câștigat recunoașterea pentru efectul său unic antibacterian asupra bacteriilor. Material Ecologic care nu colectează praf și poate rezista la un număr mare de spălări cu nici o schimbare în aparență. Nu există nici o lipsă.
 • Fleece. Materialul din fibre sintetice. și durabil ușor, rezistent la abraziune. Dezavantajele sunt acumularea de praf și de electrificare a taxelor statice.
 • calcularea tesatura

  Pătură pe canapea cu mâinile din materiale, sfaturi tehnologice disponibile


  Cum să coase o pătură pentru o canapea cu mâinile sale

  Înainte de a cumpăra țesutul selectat pentru a fi îndepărtate și dimensiunea canapea pentru a defini cantitatea de material. La calcularea marjei trebuie adăugată la alocația de cel puțin 5 cm pe toate laturile pieselor. În cazul în care capacul este prevăzut pe întregul scaun, inclusiv un perete lateral, cotiere, perna și ottoman, cantitatea suficientă de material cu o lățime standard 150 cm este definit ca suma lungimii și lățimii canapelei, înmulțit cu doi. O astfel de sumă va fi suficient pentru pături pe canapea orice design. Dacă mai multe perne, calculul ar trebui să fie ajustate. Aceeași regulă este adecvată în calcularea cerințelor de tesatura pentru pături pe scaun.

  Când lățimea nestandard materialului sau la fabricarea pleduri din tesatura reziduurile murmură alte produse ar trebui să atragă alinierea pieselor pe hârtie la scară, și să se asigure că materialul suficient pentru cusut.

  Tăierea și croitorie

  Pătură pe canapea cu mâinile din materiale, sfaturi tehnologice disponibile

  pături model - tesatura de tăiere

  • Tissue, predispus la contracție trebuie să fie spălate, uscate și călcate.
  • Înainte de tăiere este necesar să se facă desene ale pieselor acoperite. piese dreptunghiulare pot fi desfășurate pentru a desena direct pe un țesut conducător. Curbate ar trebui să se bazeze pe hârtie și taie. Cusătura depind de proprietățile materialului și variază de la două până la cinci centimetri. Pentru forma tradițională a modelului canapea va consta din mai multe piese dreptunghiulare.

  Pătură pe canapea cu mâinile din materiale, sfaturi tehnologice disponibile

  Avantajele tesatura tapiserie

  Pentru capace matlasate toate articolele trebuie să fie majorat cu câțiva centimetri în toate direcțiile. De obicei matlasez ca urmare există o reducere a lungimii în direcția comune cu filament de 1 cm, iar pe direcția transversală de 2 cm pe metru de țesătură tratată.
 • Detalii descompusă modele pe suprafața țesăturii cu firul de direcție Dolev. Apoi au încercuiască conturul creta sau uscat cu o bucată de săpun. Cut ar trebui să fie numai pe o suprafață netedă nivel. Nu poți face tăierea pe covor podea, de perete, deoarece este dificil să se stabilească materialul drept.
 • Adăugat cote cusătură și tras linia la care partea tăiată.
 • După tăierea pieselor trebuie să înțepa pini de pe suprafața canapea. cut surplus.
 • Pentru coaseți materiale, cum ar fi jacard, acrilice și tapiserie se potrivesc doar anumite tipuri de mașini de cusut disponibile în vânzare cu amănuntul. Cea mai bună opțiune este modelul sovietic de brand-a făcut „Podolsk“. Caracteristicile sale tehnice ar trebui să fie ghidate în selectarea a mașinii de cusut din sortimentul de moderne.
 • Detalii mătura și încercați pe o canapea.
 • voaluri de cusut trebuie să aleagă din bumbac și din fire sintetice (poliester, Dacron) armat. Acest lucru este valabil mai ales în cazul în care condiția este selectată modele Tapestry acoperite.
 • Pornește conectarea articulațiilor. Stitch lungime de 3 mm. cusături foarte mici strica fibrele tesatura. Dacă există cusături lipsă, aceasta ar trebui să consolideze țesutul clemă picior cu șurubul de reglare. De obicei, sunt cusături omise obținute prin încrucișarea liniilor cu o grosime de la intersecția mai multor straturi pe subțire. În cazul în care câștigul unui clip are nici un efect, puteți apăsa piciorul mașinii de cusut sau cusutului manual pentru a schimba direcția opusă. Mutați din subțire la punctele de conectare groase. După efectuarea cusaturi de insailare trebuie eliminate.
 • Neaten marginea materialului pe mașina de cusut.
 • Îndoiți materialul la marginile de două ori și cusatura.
 • Pentru a mări rezistența cusătura poate cusatura pe partea din față.
 • sfaturi utile

  Pătură pe canapea cu mâinile din materiale, sfaturi tehnologice disponibile

  Perdele de fotolii și canapele cu mâinile lor

  Există câteva idei de bază pentru proiectarea spațiilor interioare folosind pături pentru canapea și scaune.

  • Cea mai simplă opțiune - este utilizarea de tesut selectat, fără tăiere și detalii împletit. Este necesar să se dubleze marginea de îndoire și cusatura în jurul perimetrului piesei de material. Astfel obtinut se intinde pe o canapea voal de suprafață sau un scaun ca o pelerina normala. Un avantaj al acestui exemplu de realizare este ușurința fabricării și ușurința îndepărtării, atunci când este necesar pentru spălare. Un dezavantaj este formarea ridurilor în colțuri și pe articulațiile porțiunilor laterale ale canapelei cu spătar și scaun. Pentru ca acest lucru să fie mai puțin vizibile, selectați materialul subțire. Apoi, falduri poate fi încărcat manual între părțile o canapea sau un scaun. Puteți face unele dintre aceste plapume și schimbați-le în voie cu ușurință.
  • Coase o uniune poate fi acoperită cu un minim de efort, fără tăiere, dacă faceți o adâncitură în pământ, care va acoperi colturile pe tesatura. margine Podgibayutsya de două ori și cusute de către mașina de cusut.
  • Fringe Foarte frumos sau volane suspendat din perimetrul inferior al capacelor. Aceste elemente de decorare pot fi de diferite țesuturi și culori diferite. Este nevoie de mult mai mult material decât pentru un exemplu de realizare convențional.
  • capace Tapiserie arata frumos, fără ornamente suplimentare. Ele sunt recomandate pentru a face un model și să nu fie folosit ca o manta. Tapiterie acoperite foarte potrivite pentru canapea sau un scaun în camera de zi.
  • Pentru a acoperi uniunea nu aluneca si este mai bine să păstreze pe canapea ar trebui să facă o alocație mai mare pe perimetrul. La colțurile excesul de material pentru a lega o panglică sau bandă, pentru a face site-uri frumoase, care va servi ca un montaj și decor în același timp.
  • Coase o pătură pentru canapea este un design personalizat mult mai complicat, deoarece fiecare parte a proiectului va trebui să stabilească un capac separat. întruchipare de compresie poate fi aplicat, dar este de dorit să se aleagă pentru acest material subțire. Apoi, excesul de la articulații pot fi „ambalate“ în părțile de joncțiune ale canapelei sau scaunului.
  • Fabric acoperă pentru copii canapea ar fi logic să se aleagă un material colorat și desen probleme legate de copii, liniștitor culori. Materialul nu trebuie să fie rigid sau înțepător. Nu este țesut adecvat, predispuse la acumularea de electricitate statică și praf push-pull. Vă rugăm să rețineți că copiii au nevoie de mai frecvente de spălare și curățare pătură, astfel încât atunci când alegerea tipului de material ar trebui să ia în considerare materialele care pot rezista la spălări repetate.
  • Spre marginea de jos a tesatura cusute kuliske expedient, care a trecut guma. Acest lucru permite o canapea obtyanut mai stricte. Guma de mestecat va fi relevante atunci când un stil simplu, fără ornamente acoperite franjuri, volane și pliuri.
  • Bun decor perne decorative sunt realizate din același material ca și capacul în sine. Pentru canapea dormitor pentru copii pot decora dvs. jucăriile preferate pentru copii în capacele de stil sau pelerine.

  Acestea sunt doar principalele considerente pentru decorarea canapele vechi și fotolii. O multime de cameră pentru imaginație și creativitate da orice gherghef, coase o cuvertură la modă și elegant pe canapea cu mâinile nu este numai util, dar, de asemenea, avantajoasă din punct de vedere material, pentru bugetul familiei.