Pug sunt caracteristice rasei, descrierea, întreținere și alimentare, în special conținutul, caracterul,

Alte rase de câini care are următoarele caracteristici:

 • Un aspect amuzant: falduri distincte în fața aplatizate, corpul pătrat, o vedere atinge.
 • Bunul-blajin caracterul.
 • Peculiar craniu forma brahicefale pohryukivaet sforait si respiratie.
 • Predispoziție la boli cum ar fi keratita, pierderea de alergie oculară, demodekoz glaucom.
 • În îngrijirea a trei probleme majore -peregrev, surmenaj, predispoziție la obezitate.
 • Ușurința de detenție în apartament: animalul nu are nevoie de un vast teritoriu, un exercițiu de mare și plimbări lungi.

scurtă descriere a

Pug sunt caracteristice rasei, descrierea, întreținere și alimentare, în special conținutul, caracterul, • Fără clasă - nu mai mult de 120 $
 • PET-clasa - $ 150 - $ 300 de
 • BRIDES-clasa - 400 $ - 800 $
 • SHOW-Class - de la 800 $ la $ 1300 si mai sus

Speranța de viață - aproximativ 12 de ani.

Pentru a se potrivi rasa? Cine nu se potrivește?

O alegere excelentă pentru persoanele cu un stil de viață sedentar, copiii de școală primară, pensionarii și familiile cu copii. Rasa nu are nevoie de activitate fizică crescută.

„Contraindicat“ pentru persoanele active și sportivii care doresc să găsească coechipierul sau un companion pentru călătorii lungi.

Cât de complex de formare în îngrijirea și întreținerea?

Complexitatea de ingrijire este evaluat ca medie. Întreținerea regulată este necesară pentru pliurile pielii, urechi și ochi. Este important să se controleze puterea, deoarece există o tendință de alergii alimentare.

Nu, rasa nu tolerează rece. Hipotermia poate deveni bolnav și mor.

Am nevoie de un haine de câine?

Pe vreme rece, sunt necesare îmbrăcăminte și încălțăminte pentru a se incalzi. Căldura nevoie de haine de protecție împotriva supraîncălzirii. Asigurați-vă că pentru a purta o pălărie sau șapcă de lumină, sau accident vascular cerebral de căldură se poate întâmpla cu ușurință.

Aceasta se referă la copiii mici?

Conform caracteristica a rasei mops loial copiilor. Adorația nu se simte, dar nu arata ogryznetsya si nu agresiune.

Fie că există un pug agresiv?

Un caine sanatos este destul de agresiv. Agresivitatea este un mare defect și un obstacol serios pentru cariera spectacol.

destin

Decorativi și de companie.

Nu Pugs obține, împreună cu alte animale de companie?

Da, acestea sunt prietenoase și ușor pentru a interacționa cu animale de companie.

Cum de a aduce un pug? Este ușor de tren?

Animalele sunt extrem de inteligente, dar lupta pentru independență și poate arăta unele încăpățânare. Formarea este important să nu fie crud, pentru a începe de formare cât mai curând posibil, cu 1,5 - 2 luni. Un rol important este jucat de antrenamente zilnice regulate -10 - 15 minute este suficient. Un adult de a instrui mai greu.

Ce să se hrănească un pug?

Puteți utiliza un aliment natural sau o primă uscată de alimentare echilibrată. Se combină nu este recomandată.

Este interzis să se hrănească masa.

Veterinarul poate prescrie un regim alimentar special din cauza alergii.

Caracter și temperament

Pug in natura jucausa, sociabil, un fel și afectuos. Se adaptează cu ușurință la condițiile de detenție: se simte bine într-un conac mare, și într-un mic apartament. Câinele este foarte loial stăpânului și familiei în care trăiește său. Poate că ceea ce exprimă dorința lui de a mulțumi întreaga zi de mers pe jos pe urmele de uz casnic fond crescut. Ea suferă de singurătate. El devine o mulțime de stres, lăsat singur pentru o lungă perioadă de timp.

Contrar opiniei că câinele este leneș și doar face ceea ce este situată pe canapea, de fapt, ea prezintă o activitate crescută în jocurile și plimbări. Din cauza unor probleme respiratorii și probabilitatea supraîncălzire rapidă este important să se monitorizeze activitatea. În lipsa instruirii adecvate poate deveni un bătăuș adevărat. De obicei, la vârsta de doi - trei ani de activitate redusă, dar este individuală, ea depinde de individ.

Pug tind comportament amuzant - ei pot sforăie, grunt, strănut și strănut. Văzând reacția oamenilor vesel, fericit pentru a demonstra abilitățile lor.

fotografie pug

Pug sunt caracteristice rasei, descrierea, întreținere și alimentare, în special conținutul, caracterul,

Pug sunt caracteristice rasei, descrierea, întreținere și alimentare, în special conținutul, caracterul,

Pug sunt caracteristice rasei, descrierea, întreținere și alimentare, în special conținutul, caracterul,

Pug sunt caracteristice rasei, descrierea, întreținere și alimentare, în special conținutul, caracterul,

pentru păr și piele de îngrijire

Cum să aibă grijă de pug, spune fiziologia lui. Locul Problematic - se pliaza in piele, în care infecția poate dezvolta atunci cand excesul de umiditate și bacterii. cel puțin de două ori la o saptamana, pielea trebuie să fie curățate cu prosoape sau un burete înmuiat în loțiunea care conține alcool sau lotiune pentru copii. Rola cută nazal culcat pe față, trebuie să fie unse cu un strat subțire de vaselină.

Parul scurt necesită, de asemenea, de îngrijire. În sezonul de năpârlire piese de păr pot zbura literalmente peste apartament, astfel încât să aibă grijă de pieptănare oțel inoxidabil periat regulat cu câțiva dinți. În timpul pieptene naparlire produce o perie moale, o piatră ponce sau un mire. Din această procedură, de obicei, se simte doggie placere. Este important să nu apăsați puternic pe perie, nu trageți coada și nu de spin-l, care este plină cu leziuni ale maduvei spinarii.

Unii experți recomandă folosirea Furminators năpârlire, care taie în procesul de pieptănare puțin lână. Acest lucru reduce MOLT la 80%.Unii experti nu recomanda pug scăldat, chiar șampon veterinar. Explicând că, după utilizarea acestuia este pH-ul pielii rupt de, care nu și-a revenit. Acest lucru va avea ca rezultat un miros neplăcut, eczeme si alergii. Ca o modalitate de a șterge pielea oferă o cârpă înmuiată în ulei pentru copii, sau spălare cu apă curentă. Altii recomanda înot cu utilizarea de nici un sampon special de înaltă calitate, mai mult de trei ori pe săptămână. Ai nevoie pentru a șterge cu atenție animalul de companie dupa baie prosop uscat cald pentru a preveni hipotermie. Când vezi roșeață sau miros din faldurile de o nevoie urgentă de a contacta medicul veterinar.

Păstrarea în afara sistemului de monitorizare a emisiilor include genito-urinar. Apariția secrețiile la bărbați - un semn de inflamație. Swipe dusurile soluție slabă de protargola mangan sau hlorgeksadina. Alocarea la femei necesită trimitere de urgență la un medic veterinar.

de îngrijire externă

gheare prea regrown duce la formarea incorectă a membrelor, deci trebuie să le tundă în mod regulat cu o kogterezki specială.

Procedura standard de ingrijire in tratamentul urechilor este o loțiune fără alcool, peroxid de hidrogen, vaselină, ulei de cătină sau servetele antiseptice. Acesta poate fi utilizat pentru curățarea tampon de bumbac, deoarece meatul auditiv este sub forma unui T inversat, iar acest lucru elimină posibilitatea deteriorării sale.

Dinți necesită, de asemenea, curățarea regulată. În loc de pasta de dinti utilizarea unei farmacii veterinare instrument special sau o cantitate mică de bicarbonat de sodiu. Curățarea produsului prosop curat de dimensiuni mici sau o perie specială.

Acesta a recomandat tratamentul periodic tratament pentru animale de companie sub formă de pietre artificiale ale miezurilor destinate curățarea dinților.

Ochii cainelui sunt foarte vulnerabile. Păstrați-l departe de a explora zona cu ghimpată sau iarbă uscată, care poate deteriora cu ușurință corneei. Ochii trebuie să fie curățate zilnic de descărcare de gestiune cu o cârpă umedă sau cu un burete înmuiat în frunze de ceai sau decoct de musetel. Un motiv pentru a vedea un specialist - descărcare verde sau galben, obiceiul de a cruciș în mod constant.

În cazul pierderii globului ocular nu încearcă să acționeze în mod independent. Acest lucru poate afecta animalele de companie și-l privează de vederea. contactați imediat medicul veterinar. Primul ajutor este de a unge cu generozitate pe întreaga suprafață a ochiului unguent (cloramfenicol, tseprolet) și se aplică o rece (șervețel cârpă umedă) la organul deteriorat.

Probleme de respirație și de supraîncălzire

Orice câine este răcit, gâfâind, deoarece nu are glande sudoripare. Datorită bot scurt cauzat forma de craniu brahicefale (lățime mai mare de 80,9% din lungimea), câinele suferă de probleme cu un aparat respirator. În caz de supraîncălzire ea comite 400 de respirații pe minut. Pentru comparație: în norma de numărul lor este de 40 de ori pe minut. Cu o astfel de sarcină imediat supus la creier de stres termic, ceea ce duce la hipoxie, și apoi câinele la moarte de la atac de cord sau un șoc termic. Cu cât mai puternică este câinele care suferă de exces de greutate, cu atât mai periculoasă supraîncălzire. Victima trebuie să fie menționate cât mai curând posibil în umbră, și se toarnă apă de băut. Nu lăsați animalul de companie singur în soare într-o mașină închisă sau o cameră înfundat, nu merge pentru o plimbare în căldură.

Oboseala și obezitatea

Datorită slab mops un aparat de respirație pot obține rapid obosit. Uneori, el este leneș să uratenie, uneori prin imprudență activă. măsoară sentimentul că nu era familiar. Este important să se găsească un echilibru ca urmare a oboselii provoca dificultăți de respirație și poate duce la pierderea cunoștinței și chiar moartea.

Pug, de îngrijire și hrănire pentru care sunteți, are propriile sale nuanțe ale tractului gastro-intestinal. Prin urmare, este important să se știe că obezitatea - un alt flagel care poate agrava problemele unui astfel de conținut, cum supraîncălzire, oboseală și dificultăți de respirație. Este important să se organizeze o dieta echilibrata nu prea bogate in calorii, cu preponderență soiuri scăzut de grăsime din carne și produse din făină lipsesc, nu uita despre beneficiile de exercitii fizice regulate.

Deparazitare și vaccinare

Prima deparazitare se realizează de obicei în viața de zi XX. Apoi, 5 - 7 săptămâni. La adulți - o dată la trei luni. Dozarea se calculează pe baza greutății, este listat la instructiunile medicamentului. Dozele în exces pot provoca moartea câinelui. Puteți folosi medicamente, cum ar fi Panacur, album, Valzaben.

În cazul în care animalele de companie suferă de boli de ficat, atunci ar trebui să reducă frecvența de deparazitare.

normele de vaccinare

 1. Vaccinările sunt absolut câine sănătos.
 2. Timp de 10 - 14 zile înainte de vaccinare se efectuează de-worming.
 3. Înainte de prima vaccinare nu este recomandat să intre în contact cu alte animale, de multe ori paddock. Este mai bine să meargă cu un animal de companie pe mâinile lor, nu-l lăsa mângâindu străini.

Program de imunizare

 • Primul vaccin pentru a face 2 - 2.5 luni cu protectie vaccin pentavalent impotriva jigodiei, enterită și hepatită.
 • În al doilea rând împușcat, heptavalent face după două - trei săptămâni de la prima.
 • În al treilea rând - după schimbarea dinților de lapte.
 • Vaccinarea împotriva rabiei - aproximativ 6 luni.
 • Cursul se repetă în fiecare an.
 • Schema exemplară.

reguli importante

 • Furajul trebuie să fie la temperatura camerei.
 • stomac câine de talie mică nu este potrivit pentru alimente lichide.
 • Nevoie de acces constant la apă.
 • Este important să se respecte proporția de proteine ​​- carne (miel, vita, pui, curcan), și soiuri de scăzut de grăsime de file de pește este de cel puțin două treimi din dieta de zi cu zi.
 • Sare în carne și pește pozare interzise. Sarea doar legume.
 • Neapărat prezența de lapte în dieta. Aceasta ajută în lupta împotriva arsuri la stomac.
 • Atunci când alimentarea produselor naturale vitamine necesare.
 • Puteți da oasele prime. De preferință, puiul.
 • Cereale este mai bine de a alege orez, hrișcă, ovăz. Ultima dată numai două luni.
 • Legume, animale utile - varza, dovlecei, morcovi, dovlecei, sfecla.
 • De la produse lactate este necesară în primul loc brânză de vaci. Aceasta este o sursă importantă de calciu necesară.
 • Este util să se adauge o singură porție de o lingura de orice ulei vegetal.
 • Usturoiul nu este mai mult de o dată la două săptămâni, ca măsură preventivă împotriva viermilor intestinali. Cățel de carne tocată poate fi înfășurat într-o minge.

produse interzise

 • paste;
 • grișul;
 • cartofi;
 • ceapă;
 • înlocuitori de zahăr, dulce;
 • produse fainoase, inclusiv paine;
 • afumate;
 • cârnați;
 • carne de porc;
 • produse semifinite.

Numărul de mese mops depinde de vârsta sa.

 • Până la două luni, mănâncă de șase ori pe zi.
 • De la două până la patru luni - de patru ori.
 • De la patru până la șase luni, de trei ori pe zi.
 • Cu șapte luni tradus în două mese.

Educație și formare

Doar trei componente ale educației:

 • Școlarizarea la porecla.
 • formare toaletă.
 • Școlarizarea pentru a plasa guler și lesa.
 • A scăpa de obiceiurile proaste (musca pantofi membrii familiei sale să cerșească mâncare de la masa, lucrurile supărător în timp ce rulează în jurul valorii de apartament, să doarmă în patul de master).

Mulți proces inutil înfricoșătoare de formare toaletă. Este suficient să ieșire copilul pentru o scurtă plimbare după fiecare hrănire și de somn, sau plantate într-o tavă sau pe scutec.

Din echipe este suficient să se știe de bază: fu / imposibil să-mi / la picior / una lângă alta, stai, culca, loc.

Amintiți-vă că animalele nu poate fi batut. Poti provoca un prejudiciu grav, de a provoca stres, agresivitate sau timiditate excesivă. Țipăt este, de asemenea, imposibil. Greu și voce destul de sever. Într-un caz extrem, puteți lovi ziarul ei înfășurată.

Pentru a Doggie nu a fost plictisit pe restricțiile de greutate, cumpere jucării speciale pentru el. Temperamentul de rulare lui poate fi de încredere chiar și cu un copil de 6 ani.

Alegerea unui catelus si ingrijire

Cum de a alege un catelus?

Dacă doriți să alegeți un animal de companie pentru a lua parte la expoziții sau doar cu pedigree excelent, mânerul ar trebui să fie în mono-pepiniere sau ameliorator cu o bună reputație. Atentie la catelul cel mai activ și puternic de așternut. Dacă aveți nevoie doar de un favorit de familie, mic prieten, atunci puteți cumpăra cu mâinile la un cost mai mic. Trebuie să alegem un caine care este bine să contacteze, nu uita bolnav sau lent. Ar trebui să fie interesant, cu părul strălucitor, fără miros. Pre se poate consulta cu experți de câine, citiți forumuri și articole de pe site-uri specializate, să invite un expert. La ameliorator este important să se specifice vârsta individului, indiferent dacă vaccinări a făcut ceea ce mănâncă.

Primele zile ale noului loc

Avem nevoie de doua boluri - pentru hrană și apă, un loc retras și cald jucării pentru a face mai ușor pentru a muta separarea de mama lui. Vizavi de ziar Spread sau musama la câine ei înșiși ar putea scuti. Primele zile ale cel nou născuți poate văita. Îmi pare rău pentru el și nu poate lua mâinile. Mai ales pentru a pune în pat sau pe mobilier, cu care el ar putea cădea și rănit. Nu ar trebui să fie de peste dezmierdare pentru animale de companie, mangaind, sarut, mangaiere si pentru a permite copiilor să facă acest lucru.

Cum să se hrănească copilul?

Ce să se hrănească un catelus pug, mereu interesat de proprietari bătute nou. Cel mai bine este să se ghideze după următoarele criterii:

 • Prima săptămână pentru a alimenta produsele alimentare, care animalul este obișnuit să mănânce de la un crescător. În caz contrar, puteți provoca stres.
 • Noi produse alimentare trebuie să fie administrat în porții mici și observe cu atenție reacția, din cauza posibilelor reacții alergice.
 • Nu da oase, grase, prajite, condimentate. Banned aceleași produse ca și pentru adulți.
 • Carnea și peștele sunt date numai fierte și soiuri de scăzut de grăsime.
 • randament furaj uscat, pre-Golful de apă caldă.

Prima descriere a mops rasa a fost aprobat în Marea Britanie în 1888. Pentru moment, acestea sunt aprobarea finală a standardului.