Responsabilitatea economică - studopediya

Economia de piață se bazează pe metode economice, măsuri și mijloace de excitație a responsabilității, folosind principiul indivizilor și organizațiilor care sunt în ea sunt vinovați de reparație. Aceasta este diferența esențială de tipul de economie central-stat, dominată de responsabilitatea administrativă a organizațiilor și persoanelor fizice pentru infracțiuni economice.Economia de piață se bazează pe principiul necesității de a compensa prejudiciul inițiatoare sale.

Repararea prejudiciului se furnizează garanții juridice și economice. În acest caz, este de o importanță capitală respectarea conditiilor contractuale, a căror încălcare este pasibilă de amenzi, penalități efective, plata unei penalități.

Într-o economie de piață entitatea economică responsabilă pentru obligațiile sale, proprietatea sa, active monetare. Din cauza acestei responsabilități are forme concrete în mod clarExistă un al doilea aspect, la fel de important al responsabilității economice. Subiectul, cu încălcarea obligațiilor sale, pierde credibilitatea și, de fapt, lipsit de statutul complet al unui partener de încredere, un membru al întreprinderii de afaceri. El se confruntă cu expulzarea din lumea afacerilor, un secret sau chiar boicot vocalelor de subcontractanți. În cazul în care pedeapsa economică pentru încălcarea regulilor și obligațiilor care nu vor fi efectuate în instanțele de judecată, prin arbitraj, instanța de opinie economică este inevitabilă. Iar măsura responsabilității nu este mai mică decât cea a instanței.

În cele din urmă, într-o economie de piață responsabilitatea este generată și devine efectivă, de asemenea, pentru că realitatea, iar forma și proprietatea anumitor relații. Atunci când proprietatea impersonală scade nivelul de responsabilitate pentru ea. Prezența proprietarului, în mod clar desemnate face diferența. Nu există nimic care excită responsabilitatea ca teama de a pierde ei, deținută în prezent