Rezultatele activității intelectuale (proprietate intelectuală) - studopediya

Munca - sunt acțiuni care fac obiectul unor obligații.

· Munca - este doar astfel de acțiuni care duc la rezultat. prevăzut· Lucrări - acestea sunt acțiuni care conduc la anumite tipuri de standarde

rezultat. care poate fi realizată prin orice profesionist în acest domeniu. lucrari artistice poarta riscul de a nu performanței. Când cut-t unic, atunci este vorba despre un alt subiect GP.

· Rezultatul ar trebui să fie materializată formă și să fie separabile de artist individuale.

Formularul Real sau material - crearea de lucruri noi sau care produc schimbări în cele existente.

Astfel, lucrarea - este acțiunile care fac obiectul legilor de răspundere și să conducă la realizarea materialului datorită reducerii-TA. separabilă de personalitatea artistului, care poate fi realizată prin orice profesionist în domeniul relevant.

Servicii - sunt acțiuni care fac obiectul GP, dar nu conduc la obținerea unor rezultate concrete și, de regulă, sunt inseparabile de identitatea făptuitorului. Există diferite clasificări de servicii la cele mai fundamentale - în funcție de valoarea juridică a efectului util al serviciului:

1) nu are nici un efect SW util. Serviciul este furnizat, în cazul în care făptuitorul a comis toate

acțiuni. care sunt incluse în furnizarea de servicii. Ideea nu este de a face ceva, și de a face ceva. De exemplu, serviciile educaționale. Medicul nu vindecă, și vindeca. Noi avocați nu sunt rezultatul b m este garantat. Onorariul de succes scos în afara legii avocați.

2) Serviciile care depind de beneficii. Acestea sunt considerate a fi furnizate cu condiția ca

cântăreț efectuat toate etapele incluse în serviciu, și a obținut un anumit efect. De exemplu, utilități, servicii svyazi.Znachenie devin standarde. pentru a consolida minim de reglementare, care ar trebui să se facă la serviciul a fost prestat.§ activitatea creatoare a oamenilor exprimate în aceste facilități.

§ Este un produs imateriale, intangibile. Chiar dacă materialul nu este încorporată

§ Este rezultatul creativității, care au o anumită formă obiectivă, acestea ar trebui

să fie disponibile la percepția celorlalți. Acest lucru nu înseamnă că numai realul, inclusiv un design simplu - forma obiectivă.

§ Obiecte GP nu sunt rezultate ale muncii, ci numai cei care sunt

1) lucrări de știință, artă și literatură;

2) pentru programe de calculator electronice (programe de calculator);

6) mesaj radio sau cablu de radio sau de televiziune (difuzate organismelor de radiodifuziune sau de distribuție prin cablu);

8) modele de utilitate;

9) proiectează;

10) realizările de selecție;

11) circuite integrate;

12) secretele comerciale (know-how);

13) nume de mărci;

14) mărci comerciale și mărci de servicii;

15) denumiri de origine;

16) denumirile comerciale ".

În cazul în care rezultatele activității de creație nu este în listă, acesta nu va fi protejată ca un obiect al drepturilor civile. De exemplu, o descoperire științifică. Dreptul civil ar trebui să ofere un mod de utilizare și descoperire științifică se bucură de toate.

Lucrarea a fost realizată la prieteni. Dar este un obiect al dreptului civil, astfel cum a fost forma obiectivă. Descoperirea științifică nu face obiectul drepturilor civile. Nu poate fi utilizat, acesta nu poate fi utilizat pentru a interzice (utilizarea interziceți vyyavennoy zaokonomnrnostyu a naturii, legea gravitației).

Astfel, rezultatele activității intelectuale - este listat în lege, obiectivată bun fără trup. care exprimă activitatea intelectuală umană.

Regimul juridic special al activității intelectuale se datorează caracteristicilor obiective ale unui anumit obiect. Spre deosebire de lucruri, rezultatul activității intelectuale se pot bucura în același timp, un număr mare de persoane. În cazul în care proprietatea intelectuală, a stabilit o interdicție privind utilizarea încălcări ale dreptului la rezultat. Prin urmare, a interzis utilizarea arbitrară a acestui obiect. Creator RID are dreptul exclusiv de la un obiect (art. 1229 din Codul civil). Dreptul exclusiv de a furniza un monopol de acțiune în propria sa discreție, în cazul în care aceste acțiuni nu sunt contrare legii. Dreptul exclusiv este similar cu dreptul de proprietate.

RID - această proprietate și non-proprietate obiecte GP.

Clasificarea RID în funcție de obiectul de protecție juridică: