Sensul vieții - psihologia umană

Care este sensul vieții? Pentru a servi pe alții și de a face bine.
Aristotel

Mulți oameni se întreabă - ceea ce este sensul vieții? Și apoi au fost cu atenție în căutarea pentru răspunsul la această întrebare prin studierea o varietate de vederi celebre și nu-astfel încât oamenii care pot fi găsite în numeroase surse de informații. Dar opiniile cu privire la această chestiune foarte mult. Cineva vede sensul vieții într-o singură, altcineva, și cineva în al treilea. Dar, în acest articol vă voi, dragi cititori arată, răspunsul la această întrebare limită de vârstă este pe suprafață, este destul de simplu și evident și nu are nevoie să se uite în altă parte. Acest răspuns se sugerează, trebuie doar să aruncăm o privire mai atentă la viața noastră, iar apoi înțelegem imediat totul. Dar viața noastră, în același timp, simplu și complex - este un design simplu, dar complex, în ceea ce privește procesul în sine, atunci când o persoană nu trebuie să fie doar în măsură să supraviețuiască în acest lucru nu este lume foarte prietenos, dar, de asemenea, ceva pentru a lăsa în urmă. Singura întrebare este - de ce și ce trebuie să lase în urmă, și cum se face? Asta e am de gând să răspund în acest articol pentru a explica, dragi prieteni, ceea ce este sensul vieții umane.Primul lucru pe care mă grăbesc să vă spun că persoana care pune întrebarea despre sensul vieții - este, în opinia mea un bărbat adevărat, om inteligent, un om care știe cum să gândească în afara lor are nevoie de animalele de companie. Animalele nu e de mirare despre sensul vieții - ei doar trăiesc. Sarcina lor este de a supraviețui și de a lăsa urmași să-și continue familia lor. Dar omul - singura creatură de pe această planetă care vrea să știe - de ce ar trebui să vii, ceea ce pentru el pentru a supraviețui, pentru ce, în ce scop? Și acest lucru este foarte bun, întrebare foarte bună. Deci, prietenii mei, gândesc sensul vieții - sunteți de acord cu inteligența noastră.

Deci, se uită la viața oamenilor, așa cum au fost, de a reflecta și pe ea, am ajuns la concluzia că există un obiectiv și un sentiment subiectiv al vieții. Sensul obiectiv al vieții este exprimat în faptul că o persoană trebuie să continue familia lor, lăsând în urmă urmași. Prin aceasta încurajează instinctul de reproducere. Adică, trebuie să continue rasa umană pentru a salva omul ca specie. De fapt, multe dintre instinctele noastre sunt menite tocmai faptul că, nu numai instinctul de reproducere, și, prin urmare, acesta este sensul obiectiv al vieții umane. Astfel, în ceea ce privește natura, suntem ca niște animale - trebuie să supraviețuiască și să se reproducă, ar trebui să continue cursa sa - aceasta este sarcina noastră. Ați putea întreba - de ce avem nevoie pentru a continua rasa umană, în ce scop? Sincer prieteni, eu nu știu, și nimeni nu poate ști. Dar putem presupune că toate procesele din univers apar, în scopul de a atinge un scop final, pe care nu putem ști cu tine, pentru că nu trebuie să. Sarcina noastră - pentru a supraviețui. Mai degrabă, avem nevoie pentru a trece pe genele lor urmașilor, și, astfel, să joace un rol în lunga istorie a evoluției. Iar pentru unii scopul final al nostru [oamenii] trebuie să facă acest lucru - nimeni nu stie. Faptul că noi trăim în primul rând pentru a se asigura nemurirea genelor umane, a scris un bine-cunoscut om de știință britanic Richard Dawkins, în cartea sa „Gena egoistă“ este foarte bine explicat această idee. Dawkins a scris că un rol important în evoluția genei joacă în loc de individ și a populației, precum și principala sarcină a genei - pentru a supraviețui și a se multiplica în condiții de concurență severă cu alte gene. De fapt, acest gând vine, mulți oameni se gândesc la sensul vieții, pentru că este clar că, indiferent de dorințele noastre - instinctele noastre împins fiecare dintre noi de a se reproduce. Sarcina - de a transmite genele lor, în picioare în fața fiecăruia dintre noi. Deci, încă o dată, din acest punct de vedere - nu ne deosebim de animale - avem nevoie pentru a supraviețui și a se multiplica, pentru a continua viața speciei noastre.

Pe de altă parte - în continuare ne dorim să știm, de dragul căreia scopul final, noi oferim nu numai nemurirea genelor lor, dar toate genele umane, vrem să înțelegem - ceea ce este sensul vieții umane în general. La urma urmei, Victor Frankl a scris în cărțile sale - reducerea sensul vieții la propagarea speciei, noi nu răspundem la această întrebare-limită de vârstă, nu-l închide complet, și l-am trecerea urmașilor lor. Sunt cu acest punct de vedere, mai degrabă decât nu sunt de acord sunt de acord, pentru că necunoașterea scopul final al existenței și dezvoltării de orice altceva în universul uman, nu lasă problema sensului vieții deschise. Eu cred că noi, oamenii sunt link-uri intermediare în orice afacere mare, suntem parte a unui plan, sau poate parte dintr-un experiment realizat de cineva care a creat universul cu toate legile sale. Este posibil, de acord. Sarcina noastră - să joace un rol pentru o anumită perioadă de timp, în lumea materială, și, probabil, într-un imaterială, atunci, trebuie să oferim această ocazie pentru alte persoane - urmașii noștri. Eu ne-ar compara oamenii - cu cadre de film individuale, care trebuie să-și facă treaba în doar o fracțiune de secundă, dar în cele din urmă se dovedește un film cu sens. Aici suntem cu voi - o bucată de sensul Ecumenic al vieții, și aceasta este semnificația obiectivă a propriilor noastre vieți. Astfel, genele noastre sunt dornici de a extinde nemurirea lui, iar noi trebuie să-i ajute în acest sens, pentru a le permite să vină în jos la ceea ce vine în cele din urmă universul.Nu trebuie să știm despre cum să aspire la univers, ceea ce ea sau el care a creat-o, scopul final? Nu cred că trebuie să știm. Cred că totul are timpul său. Poate că nu știm, dar urmașii noștri vor afla mai multe, ei cunosc lumea mai bine și să realizeze că ceva care acum nu ne înțelegem. Vom vedea pe încorporat în noi natura instinctele pe care avem nevoie pentru a supraviețui și a se multiplica, și de a face totul pentru omenire, nu doar a supraviețuit, dar, de asemenea, să se dezvolte, astfel încât este ceea ce trebuie să facem, nu asupra a ceea ce sa încurcat în cele din urmă se încheie existența omenirii. Acesta este sensul vieții noastre, sensul obiectiv. Cu toate acestea, pentru a reflecta asupra acestui subiect poate fi, deoarece este un subiect foarte interesant. Și vom face acest lucru.

Un alt foarte important să înțelegem că fiecare viață umană este unică în felul său, așa cum omul însuși. Rezultă că fiecare dintre noi a venit în această lume să joace rolul lor de a-și aduce contribuția la istoria și dezvoltarea omenirii și a universului. De la fiecare dintre noi există o viață în beneficiul tuturor - este de neprețuit și are sens! Prin urmare, pentru unii nu ați făcut o alegere atunci când se decide ce să dedice viața lui, în orice caz, a face alegerea potrivită - tu joci rolul pe care va contribui la dezvoltarea întregului univers. Istoria vieții fiecărei persoane care a trăit vreodată pe pământ - este o experiență de neprețuit pentru univers, noi suntem cu voi fac parte dintr-un întreg, fără a ne întregul nu poate fi un număr întreg. Prin urmare, viața ta este, în sine, indiferent de modul în care va trăi - are sens pentru noi toți, pentru că este o parte din noi toți. Ca un om nu poate consta numai din oase sau doar carne, iar universul nu poate fi completă fără fiecare dintre noi și nu se poate dezvolta fără experiența fiecărui individ. Așa că viața fiecăruia dintre voi, dragi cititori, este de neprețuit! Chiar dacă nu poate trece pe genele lor pe și nimic în viața mea nu va primi, nu creați ceva semnificativ - viața ta nu va fi lipsită de sens. Puteți efectua în continuare o contribuție la istoria generală a umanității și istoria universului, doar că el este mic, importantă, este necesar, dar mici. Doar nu uitați că puteți face întotdeauna mai bine, asa ca obiectiv pentru mai mult, să încerce să fie persoană mai importantă, pentru alții și pentru el însuși.

Și totuși, cum să facă o alegere - ce să dedice viața lui? Cred că ar trebui să fie dedicată ceva astfel, care va rămâne pentru totdeauna și va servi omenirea pentru anii ce vor urma. Cred că aceasta este cea mai bună opțiune pentru oricine care vrea să-și trăiască viața strălucitoare și interesantă. Contribuiți la istoria noastră, da lumii ceva care va face el mai bogat, mai bine, mai frumos, și vă asigur că vă veți simți o mare satisfacție din viața ta, vei simți valoarea ei - veți găsi sensul vieții. Fiecare dintre noi nu este atât de mult este măsurată, astfel încât fiecare minut pierdut - este piesa lipsă de viață. Deci, nu este nevoie să așteptați pentru nimic - trebuie să te duci și de a face ceva mare și remarcabil. Unii dintre noi vor putea trece cu succes pe genele lor și, astfel, genetice câștig nemurire, și să aibă pe cineva face ceva de genul asta pentru omenire să fie amintit de ea de-a lungul anilor. Dar există astfel de oameni - care tocmai prozhgut viața ta și se scufundă în uitare, lăsând nici descendenți, nici rezultate semnificative ale muncii lor, nici moștenire. Asta e, probabil, cel mai rău lucru pentru un om - atunci când viața lui este aproape nici un punct, el doar trăiește să trăiască viața mea, ca să spunem așa, să se îndepărteze de numărul și se lasă pentru totdeauna această lume. Dar acest lucru nu este soarta omului - este în mare măsură alegerea lui. Peste tot nu voi spune, situații sunt diferite, dar mulți dintre noi au posibilitatea de a alege - cum să-ți trăiești viața. Ne putem străduim să lase în urmă un urmaș demn sau orice rezultate semnificative pentru omenire, ci mai degrabă una și alta, este posibil. Și putem arde doar viața ta, și nu-și amintește lăsând în urmă nu numai decent, dar, în general, nici urmași.

Mai sus am scris că într-un fel sau altul, noi toți contribuie la istoria omenirii și dezvoltarea universului, astfel încât în ​​viața fiecărei persoane există un sentiment, fiecare viață umană este de nepretuit. Dar acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să ne străduim să lase amprenta pe lume. Cu cât lăsăm în urmă mai mult, cu atât mai probabil va avea timp să facă bine în viața lor, cu atât mai mulțumiți cu viața lor, vom.

Deci, prietenii mei, alegerea este a ta - de a decide cum și pentru ce vei trăi. Va fi acolo pentru tine sensul vieții este să urmeze legile naturii, legile universului, sau dacă doriți, legile lui Dumnezeu, în conformitate cu care trebuie sa treci pe genele lor la modul cel mai de succes, continuând, astfel, rasa umană, și / sau dacă vă decideți pentru a obține într-un succes remarcabil în oricare din viață într-o zi de fapt, că ceva important în urmă lăsați oamenii omenirii din întreaga lume. Ai pe deplin capabil de a reuși în acest lucru și într-un alt caz. Lasă în urmă un urmași demn și se realizează în unele importante și este recomandabil pentru tine de afaceri altor oameni, să lase amprenta în această lume, și veți fi complet mulțumit de viața ta, pentru că este într-adevăr o mulțime de sens în ea. Vă doresc mult noroc!

Maxim Vlasov