Soldier of Fortune - adica soldat al norocului în dicționar al limbii române

- din cuvântul italian „Condotta“ - taxa de închiriere. Deci, în orașe italiene medievale - state au fost numiți mercenari și liderii lor - generali, pentru soldați comision recruta. Uneori, pradă condottierilor sa dovedit a le angaja în oraș, iar liderul lor, a devenit conducătorul statului, Duke, fondatorul dinastiei de guvernământ, așa cum sa întâmplat, de exemplu, la Milano.1) Liderul unităților militare de mercenari din 14-15 secole. în Italia, în serviciul suveranilor individuale și papi; banda K. predvodimye comite violență împotriva populației, și l-au jefuit. 2) (peren.), Oameni corupți lacom. Gata de a lupta pentru orice loc de muncă bine plătit.Cuvinte similare în dicționar:

1. Liderul detașament militar angajat (în Italia secolele XIV-XVI.). 2. Perrin. Cel care de dragul unui câștig personal este gata să-și apere orice caz.

(Condottierilor italiană.) - Italia 14-16 secole. Liderii naemnyhvoennyh militari care se aflau în serviciul conducătorilor individuali și rimskihpap. De preferat, inițial recrutați din cavaleri străini cu con. 14c. - din numărul de italian. Adesea condottierilor La putere oraș capturat întemeindu signory (de ex. Francesco Sforza).

- Italia secolele XIV-XVI. Liderii angajat unități militare în serviciul suveranilor individuale și papi. preferabil inițial recrutați din cavaleri străini, de la sfârșitul anului XIV. - din italiană. K. confiscate de multe ori puterea în oraș, fondat Signoria, cum ar fi Francesco Sforza. Într-un sens figurat - K. - oamenii corupți care sunt gata pentru o taxa pentru a proteja orice afacere, mercenari.

Poti posta un link către această pagină pe blogul său: