ștafetă - studopediya

Executați comanda Token este numit un tip special de funcționare, în care fiecare membru al echipei trece peste o anumită distanță și trece ștafeta partenerului. „Releu“ - cuvântul italian vechi, care este derivat din cuvântul „Staffa“ - „scăriță“. A apărut într-un moment în care oamenii au folosit caii pentru a livra mesaje urgente pe distanțe lungi.ștafetă poate fi realizată la diferite distanțe. Sunt distanta clasic 4 x 100 si 4 x 400 m într-un stadion în aer liber și 4 x 200 m în competiții sportive de iarnă. În același timp, elevii de concurență aplicate de multe ori ștafetă, în care participanții trec prin etapele de 30 m sau 60 m.

Cele mai scurte pași, cu atât mai mare viteza, cu atât mai mult trebuie acordată atenție participanților de artă bagheta.

Cursa releu atunci când lungimea primei etape de 400 de metri și mai scurtă utilizate de pornire scăzut. În cazul în care sportivul de start scăzut apuca bagheta cu trei degete, în timp ce degetul mare și degetul arătător a crea un punct de sprijin pentru mâini. Alergătorul de primire se află în spatele mărcii, distanțate la 10 m de la începutul transferurilor zonale. Pentru a egala viteza la momentul transferului, alergător de recepție este necesar să se calculeze cu exactitate momentul începerii termen. Pentru acest lucru este permis să facă un marcaj special pe banda pista. Acesta este plasat, de obicei, în transmisie 3-4 trepte transversale (5-7 m). De primire alergător în picioare într-o poziție de pornire mare, sprijinindu-se pe un braț, corpul corp paralel cu solul. Revenind capul spre partea de mână liberă, ia următoarele pentru transmiterea alergător pentru a prinde acest moment. atunci când transmiterea de a pune piciorul lângă semnul de referință. În același timp, accelerația începe să primească pornește de la vehiculele de pornire de mici prin rotație. În cazul în care timpul de pornire este selectat în mod corespunzător, alergători au nevoie în zona de mijloc zona de transmisie, mai aproape unul de altul la lungimea brațului și viteza de alergători sunt comparate.bețișoare de transfer se poate realiza în două moduri: de mai sus și mai jos. Transferul de jos este metoda clasică, și a fost folosit cu succes de către sportivi europeni. Se transferă în partea de sus este utilizat în principal, sportivii americani. Un avantaj al acestor metode nu este dovedită.

În momentul în care mâna cu bastonul este în fața transmitere tare dă comanda „Hop!“. La transferul din partea de jos. auzind această comandă, luând trage mâna înapoi, astfel încât degetul mare și arătător sunt separate cât mai larg posibil în peria laterală trebuie să fie îndreptată în jos. Este necesar să se asigure că primirea periei a fost fixat în raport cu alergător de transmisie. Acest lucru creează condițiile cele mai favorabile pentru o prindere fermă a bastonului. După o etapă de rulare, transmiterea ajunge în cât mai în față și pune un băț în mâna gazdei. Foarte importanta perie contact complet cu un băț. Acest lucru asigură că echipa de la a pierde tije.

Idealul este considerat a trece în cazul în care a fost efectuată în regiunea de 12-17 de transfer zona de alergători de metri, transferul trebuie să fie efectuate brațele întinse instantaneu, fără a schimba ritmul și reducerea vitezei de rulare. Oferirea de transmitere bagheta ar trebui să nu mai fie în interiorul urmele lor, astfel încât să nu interfereze cu alți alergători echipe. Start, de regulă, deține un băț în mâna dreaptă și a alergat cât mai aproape de marginea interioară a pistei. Începută în a doua etapă atunci când se iau schimburi la dreapta și ia un băț în mâna stângă. Runner a treia etapă deplasează spre stânga și ia un băț în mâna dreaptă. Runner a patra ia un băț în mâna stângă, și se termină.

În pași de peste 200 m posibile stick-uri de schimbare a vitezelor în timp ce rulează din mână în mână. Luând alergători aliniat la începutul zonei de transfer, în ordinea în care echipe de alergători rula prin ultimul viraj.