Strip fundație cu propriile sale mâini dispozitiv, armare, hidroizolatii si umplere

Strip fundație cu propriile sale mâini dispozitiv, armare, hidroizolatii si umplere

fundații benzi (turnate), cel mai popular printre constructorii sunt acum. Astfel de fundații sunt populare din cauza costurilor reduse și ușurința de instalare. Pentru a crea un picior continuu cu mâinile lor nu au nevoie de nici o expertiză specială, doar săpa un șanț pentru a ridica cofraje și se toarnă beton. Dintre toate nuanțele și calculând puterea bazei de bandă pe.PE SCURT unitate de bază de bandă:

 • tras latimea santului la structura viitoare a pereților;
 • cofrajului ridicat;
 • întărită cu tije armăturii;
 • soluție turnat beton;
 • cofraje este îndepărtat;
 • Panglica fundație monolit este gata.
 1. lopata;
 2. ruleta;
 3. nivel de construcție;
 4. echer sau orice alt instrument pentru măsurarea unghiurilor;
 5. otel beton;
 6. placi din lemn și plăci aglomerate pentru căptușeală;
 7. polietilenă și acoperișuri;
 8. nisip, pietriș fin;
 9. pastă de ciment;
 10. conducte pentru comunicare prin fundație.

tip fundație și profunzimea

Este necesar să se calculeze fundație benzi

fundație Strip este cel mai eficient în zonele uscate din zonele temperate. Utilizați benzi picior în construcția de clădiri cu parter și subsol (subsol) premise. Dar, de multe ori o astfel de fundație este folosită ca bază pentru bai, case mici sau alte țări clădiri. Astfel, o lumină adecvată clădire (nu la culoare) tipul de fundație benzi.

În cazul în care terenul se află în zonele cu climă rece, cu congelare puternic, ar trebui să utilizați o fundație bandă adâncă așternut. O astfel de fundație este, de asemenea, potrivit pentru clădiri grele care au o suprafață mare sau mai mult de trei etaje. Problema este ca grund congela poate deforma fundație subțire. Prin urmare, în zonele cu îngheț fundație adâncime nu numai mai profundă, dar, de asemenea, mai larg.

De asemenea, de o mare importanță în alegerea adâncimea fundației este materialul din care este finalizat construcția. Pentru cărămidă sau beton clădiri au nevoie de o fundație mai adâncă decât lemnul, ca lemnul este mult mai ușor, sarcina pe fundație, în acest caz, este mult mai mic.

Dacă nu sunteți sigur ce tip de fundație este cel mai potrivit pentru zona dumneavoastră, consultați un inspector de specialitate. Acești experți vor face toate măsurătorile necesare și vă va da o concluzie gata făcute cu privire la adâncimea necesară și tipul de fundație. Acest lucru va fi, fără îndoială, reflectate în buget, dar va salva nervii și de a le salva de la erori.

Lățimea fundației benzi nu ar trebui să fie mai mică decât viitorul pereții clădirii, care vor fi construite pe această fundație. Este de asemenea util pentru stabilitatea structurii este mai bine să crească lățimea „zidurilor“ ale bazei bandă cu încă 10 cm.

pregătirea site-

Strip fundație cu propriile sale mâini dispozitiv, armare, hidroizolatii si umplere
Primul lucru pe care trebuie să facă calcule și aspectul fundației viitorului. In cele mai multe cazuri, monolit fundație superficială benzi sub structură mică are o lățime de 400 mm, la o adâncime de aproximativ 1,5 metri. Punctele de colț ale clădirilor viitoare trebuie să ciocan cuie sau bucăți de armare, ei trage șir sau cablul.

Corectitudinea unghiurilor trebuie verificată folosind echer sau un alt instrument adecvat. Așa că vom obține un ghid pentru a crea un șanț. Săparea unui șanț de-a lungul ghidului, adâncimea pe care ar trebui să fie de 40 cm mai mare decât adâncimea fundației. Începe săpat tranșee nevoie cu cel mai mic site-ul clădirii viitorului. Din tranșee nevoie pentru a elimina bucăți de lut, pietre, iarbă, rădăcini și resturi. Partea de jos a șanțului aliniat cu nivelul. Un număr suplimentar de 20 cm a fost plasat un strat de nisip pentru a fi compactat. Suprafața nisipului aplatizat de nivelul. După aceea, se adaugă nisipul compactat pînă la 20 cm de pietriș sau moloz fin, care este, de asemenea, tasat și nivelat. Ca rezultat, vom obține o pernă foarte dens și solid, pe care să se odihnească fundație.

Setare cofraje fundație benzi

Strip fundație cu propriile sale mâini dispozitiv, armare, hidroizolatii si umplere
Șanțul rezultată a pus cofraje pentru turnarea fundației. Pentru fundație de mică adâncime se poate face cu ușurință cofraje realizate din PAL, resturi placaj, bucăți de acoperișuri din oțel și alte materiale similare.

Pentru fundație adâncă utilizate bucăți PAL, panouri și plăci de oțel puternice (de exemplu, resturile de acoperiș din oțel). Trebuie să verificați nivelul poziției verticale a elementelor de cofraj. Dacă aveți de gând să se stabilească cofraj cu cuie, cuie ciocan din interior mai bine, îndoire capetele exterior. Acest lucru va accelera demontarea cofrajelor, precum și pe fundația nu va crea nereguli și găuri. Se recomandă în general să aleagă materiale pentru cofraje, astfel încât pe suprafețele interioare a fost nereguli mai puțin posibil.Dacă doriți să creați un cofraj permanent. Alege placaj gros pentru ea. Grosimea plăcilor trebuie să fie de cel puțin 15 mm. foi de îmbinare cap la cap cu nevoie de comun șine suplimentare la exteriorul foii. Pentru această utilizare cuie de 20 mm lungime, marcand-le pe interior.

Trebuie avut în vedere faptul că înălțimea cofrajului trebuie să fie de 20-50 cm deasupra nivelului solului. Această distanță va fi fundamentul pentru baza de origine viitoare, precum și creșterea clădirii de la nivelul solului pentru a ajuta asigura o protecție suplimentară de umiditate.

impermeabilizare subsol

Strip fundație cu propriile sale mâini dispozitiv, armare, hidroizolatii si umplere

fundație gata bandă poate sigila asemenea maniera lubricative, de exemplu, mastic bituminos

Există mai multe opțiuni pentru impermeabilizare de bază de bandă la nivelul solului. fundatie de impermeabilizare protejează fundația de efectele apelor subterane. Cel mai fiabil material pentru acoperișuri simplu vechi este combinat cu folie de plastic. Aceste materiale de captuseala viitoare fundație tranșee la instalarea elementelor de întărire.

fundație benzi de ranforsare

Strip fundație cu propriile sale mâini dispozitiv, armare, hidroizolatii si umplere

barele de armare sunt instalate vertical și orizontal pentru a consolida fundația benzii

Consolidarea fundației conferă rezistență suplimentară și este un pas obligatoriu.

Împerecherea fitinguri pentru fundație benzi în felul următor:

În partea de jos a șanțului este prevăzută lățimi de cărămidă în două cărămizi perforate. Gaura de montare este inserat astfel încât barele se intersectează una cu alta. Pentru intersectate bare folosind un fir gros de legare. Același fir este legat de barele verticale ale celor două rânduri de armare orizontale. Lungimea tijelor de armare trebuie să fie alese astfel încât capătul lor superior pentru a umple marginea fundației rămâne 5 cm. Armătura nu este recomandată pentru sudură, privează fundația de flexibilitate și poate provoca fisuri în timpul iernii.

Strip fundație cu propriile sale mâini dispozitiv, armare, hidroizolatii si umplere

Scheme fundație benzi de armare

Găuri pentru tuburi și „respirație“

Strip fundație cu propriile sale mâini dispozitiv, armare, hidroizolatii si umplere

Până în momentul turnării nevoie pentru a decide unde vor fi amplasate orificiile de ventilație, precum și prin fundație, care va avea loc conducta de comunicații (apă, electricitate, etc.). Făcând acest lucru este recomandat pentru a umple timpul ca luminiș într-o fundație congelată afectează în mod negativ puterea.

Alegerea conductei dorite, este umplut cu nisip și plasate în interiorul supapei. Nisipul nu va primi în conductele de ciment, atunci când vom începe turnarea fundației. Varianta cu un fir de comunicație nu prin fundație, și prin baza de fundație. Procedura este aceeași.

Cum se toarnă o fundație bandă

Strip fundație cu propriile sale mâini dispozitiv, armare, hidroizolatii si umplere
Umple fundație benzi, precum și orice alte lucrări cu o soluție pentru a efectua mai bine în lunile mai calde, în vreme uscată și caldă, pentru că, umiditate excesivă de frig și vânt pot afecta calitatea muncii efectuate.

Umple fundație începe la colțuri, se deplasează de la colț în centrul peretelui. Umple opereze straturi 10 la 25 cm. Fiecare strat de scânduri de lemn compactat si nivelat cu mistria. Tasat se efectuează pentru a se evita în fundația de bule de aer. Când se umple cu ultimul strat, acesta trebuie să fie, de asemenea, compactat și nivelat. De asemenea, maiul poate efectua vibrator special pentru beton. Turnarea betonului cofraje vine la partea de sus.

subsol Scăldată trebuie să se întărească timp de 3-5 zile. În acest timp, ea nu atinge fundație, sau nimic de a face cu el mai departe. După solidificare completă cu fundația scoateți cu grijă cofraj și de a efectua lucrările la impermeabilizarea fundație pentru construirea în continuare a casei.

Strip fundație cu propriile sale mâini dispozitiv, armare, hidroizolatii si umplere
Construcția de fundație benzi pentru baie o - tehnica si subtilitate, evenimente private și caracteristici care vor fi utile pentru a cunoaște constructor novice.

Un alt tip de fundație - columnare. un ghid pas cu pas pentru a pune bazele dig.

Pe regulile unității de bază de bandă am vorbit, iar acum ne uităm la cele mai comune erori constructori.

Construcția fundație benzi doar cu mâinile. îndrumări practice privind construcția fundației pe teren solid.

Așteptăm cu nerăbdare întrebările și fericit pentru a explica orice puncte ar putea să vă provoca probleme.

Se toarnă fundația de beton de mana - un loc de muncă foarte dificilă, chiar și în prezența unui mic mixer de ciment, și chiar fără ea, și chiar mai mult. Dacă face fundația pentru o casă mare, în cazul în care volumul amestecului poate fi de până la 20 de metri cubi de beton sunt sfătuiți să rezerve la cea mai apropiată fabrica de ciment. beton ștampila Există și poate ridica și aduceți-l repede. Da, este în valoare de ea este mai scump decât să perturbe și umple soluție, dar va economisi timp, sănătatea dumneavoastră, și temelia a ceea ce el va numai monolit mai puternic.

Ca cofraje permanente pot înlocui placaj si alte materiale din lemn, utilizarea de cofraje polistiren. Acest material a fost sigilat cu caneluri speciale de blocare și creste. În plus, acesta va fi un bun izolator termic si si hidroizolatii. În acest fel puteți construi o casă plină.

Strip fundație poate fi un monolit sau prefabricat. Prima variantă presupune un dispozitiv pentru obturarea și turnarea betonului. În acest caz, cofrajul este necesar. A doua opțiune, adică prefabricatelor fundație benzi este construită din blocuri de beton care sunt atașate între armătură și mortar de ciment.