Tipuri istorice de mit și religie mondială - studopediya

Outlook - un sistem de opinii, valori umane ale lumii și locul omului în această lume.

Filosofie - o formă de conștiință ideologică. Cu toate acestea, nu fiecare lume poate fi numită filosofică. O persoană poate fi destul de conectat, dar idei fantastice despre lume și despre el însuși.Una dintre caracteristicile mitului inconfundabil îl diferențiază de știință, este faptul că mitul explică, „toate“, pentru că există necunoscut și necunoscut pentru el. El este cel mai vechi tip de viziune asupra lumii.

Principalele forme de povești mitologie, legende, ficțiuni, zvonuri, etc. Practic mitul are loc în cazul în care nu există nici o confirmare experimentală reală a cunoașterii, care sunt înlocuite de ficțiuni și ipoteze.

De asemenea, mifotvorstvo pot purta și artificiale, în mod deliberat practicat în scopul de a în loc de fapt, disponibile pentru a oferi informații fiabile opinii și evaluări neadevărate.

Aproape de mitologic, deși diferit de ea, a devenit o viziune asupra lumii religioase. Ca și mitologie, religie de apel la imaginație și simțurile (și acest lucru poate fi sentimente foarte mari - iubire, credință, speranță). Cu toate acestea, spre deosebire de mitul religiei „nu se amesteca,“ teluric și sacru, ci pentru a le separă în doi poli opuși. Puterea nemărginită - Dumnezeu - este mai presus de natură și dincolo de natură. Fiind un om al lui Dumnezeu este experimentat ca o revelație. Ca o revelație dat omului să știe că sufletul este nemuritor, că așteaptă sicriul vieții veșnice și întâlnirea cu Dumnezeu. Există diverse organizații și instituții pentru dezvoltarea și întreținerea unui astfel de credință, ca să spunem așa să intre în contact cu Dumnezeu. Aceste organizații sunt chemate să asigure educație religioasă și mintea de control (mintea) oamenilor.Religia mai aproape de filozofie decât mitologie. Privind în eternitate, percepția valorii vieții, căutarea de obiective mai mari și semnificații inerente în ambele forme de conștiință. Cu toate acestea, există diferențe. Religia - conștiința masei. Filosofie - conștiința teoretică. Religia nu are nevoie de o dovadă, o justificare rezonabilă pentru pozițiile lor. Filosofie - consolidează întotdeauna argumentele teoretice sunt întotdeauna lucrarea de gândire.

În ceea ce privește dofilosofskie perspectiva filosofică (doratsionalnye) formele ideologice și sunt precede istoric și logic necesare și naturale. conștiința mitologică a fost conștiința legătură profundă, intimă între om și natură. conștiința religioasă a fost prima privirea umană în eternitate, prima conștiința unității rasei umane. Dar trecerea reală de la reprezentări religioase și mitologice ale lumii înțelegerii sale filosofice a însemnat înlocuirea unui arbitrar (ficțiune, fictiv), în mod logic justificată cunoașterea, excretor, bazându-se pe mintea umană ca mijloacele cele mai sigure și naturale ale cunoașterii.