Titluri ca o marfă - studopediya

Subiect 13 TITLURI DE PIATA

1. Titluri de valoare ca o marfă

2. Tipuri de valori mobiliare

3. piețele de valori mobiliare primare și secundare

Titluri ca o marfăÎn practică lume există abordări diferite pentru definirea valorilor mobiliare: Diferite liste de titluri incluse în acest concept; o varietate de abordări pentru conținutul relațiilor economice, care exprimă valorile mobiliare, etc.

O securitate este un document care definește miza de proprietate în relația societate-emitent și creditor cu emitentul în fața companiilor, municipalitatea sau de stat, precum și ce trimit spre alte drepturi de proprietate. Cu alte cuvinte, titluri de valoare certifică drepturile de proprietate ale titularului, exercițiul și transferul trebuie să fie posibilă numai în cazul în care prezentarea acestora.

Valorile mobiliare îndeplinesc următoarele cerințe:

• accesibilitate pentru tranzacțiile civile;

• Standard și serialității;

• reglementarea și recunoașterea statului;

Titluri ca obiecte ale drepturilor civile au un caracter de transfer gratuit de la o persoană la alta prin intermediul succesiunii universale și limitate în circulație.

Funcții de valori mobiliare efectuate sunt de o mare importanță pentru societate. În primul rând, ele atrag bani în diferite sectoare ale economiei, sectoare ale economiei, etc. În al doilea rând, stabilește anumite drepturi pentru proprietarii lor: dreptul de a primi o parte din profitul emitentului sub formă de dividende, dreptul la prioritate în care primesc dividende, o rentabilitate a capitalului cu interes; dreptul de a participa la gestionarea, etc.

Fig. 1 - Caracteristici ale valorilor mobiliare

Valorile mobiliare sunt larg răspândite, standardizate și ușor interschimbabile, sunt cumpărate și vândute la prețul pieței, astfel încât acestea să îndeplinească cerințele mărfurilor.

Pe bursele de trafic sunt multiple valori mobiliare, care pot fi clasificate pe baza răspândirii drepturilor de proprietate: activul care stă la baza garanției, sau pentru a modifica prețurile sale (figura 2.). Această clasificare este un clasic, dar nu și singura posibilă.

Fig. 2 - Titluri ca o marfă

titluri majore - titluri de valoare, care se bazează pe drepturile de proprietate a unui activ (de obicei, o marfă, bani, de capital, proprietate, diferite tipuri de resurse, și altele.).Primare - titluri de valoare bazate pe active, printre care nu sunt titluri (acțiuni, obligațiuni, facturi, etc ...).

Secundare - titluri de valoare emise pe baza valorilor mobiliare primare. Aceste titluri de valoare cu privire la valori mobiliare proprii (bonuri de subscriere la valori mobiliare, chitanțe de depozit, etc.).

Instrumentele financiare derivate sunt rezultatul de dezvoltare a pieței de valori, extinderea și creșterea complexității tranzacțiilor cu instrumente financiare pentru formalizarea tranzacțiilor comerciale. Acestea sunt contracte financiare pentru executarea tranzacțiilor cu valori mobiliare în termeni contractuali.

Instrumente financiare derivate - este forma non-documentară de exprimare a drepturilor de proprietate (obligațiile) care apar în legătură cu prețul activului suport, adică activul care stă la baza securității ... Deoarece activele suport pot fi considerate produse (cereale, carne, ulei, aur, etc.), principalele valori mobiliare (acțiuni, obligațiuni), etc. Prin valori mobiliare derivate aparțin contracte futures și opțiuni.

contractul futures - este proiectat într-un anumit contract modalitate pentru achiziționarea unei cantități de valori mobiliare cunoscute la o perioadă determinată, la prețul de bază, care este fixat la încheierea contractului. Astfel de contracte sunt standardizate și reflectă strict cerințele specifice ale vânzătorilor și cumpărătorilor de titluri de valoare. Un contract futures este un acord prin care o persoană la alta vinde un anumit număr de valori mobiliare la o rată fixă, dar cu obligația de a face o afacere imediat, dar termenul limită. Cumpărătorul este obligat să accepte valori mobiliare în termenul stabilit și să le plătească suma convenită în contract, indiferent de valoarea de piață reală a valorilor mobiliare la acea dată. Astfel, în momentul de executare a vânzătorului și cumpărătorului obligațiilor sale nu coincide cu data tranzacției. La momentul de vânzare a unui contract futures titularul poate să nu fie în prezența acestor valori mobiliare, pe care le oferă să cumpere, în speranța de a le cumpere de la data contractului, la un preț sub prețul contractului.

Esența opțiunii este contractul de proiectare pentru dreptul de a cumpăra sau a vinde un anumit număr de valori mobiliare. Cumpărătorul opțiunii plătește vânzătorului recompensa lui (bonus), în timp ce poate pune în aplicare sau nu să pună în aplicare corect achiziționate. O varietate de situații de piață și tactici în opțiuni de tranzacționare, combinații futures de a face aceste instrumente financiare sunt suficient de atractive pentru investitori.

Securities Exchange Trading destul de riscant, de aceea este important să se evalueze în mod corespunzător schimbul de valori mobiliare în ceea ce privește riscurile care sunt inerente în acest sau alte titluri de valoare. risc deosebit de mare atunci când funcționează cu valori mobiliare comerciale emise de companii private. .. Aceasta este, în primul rând, riscul de pierdere a capitalului investit în titluri de valoare care rezultă din posibilitatea de faliment al emitentului, și în al doilea rând, riscul de pierdere de lichiditate, adică, achiziționate de securitate nu pot fi vândute pe piață, nu pentru a evita pierderi semnificative în valoare; și, în al treilea rând, riscul de piață, adică. e. riscul de scădere a prețurilor ca urmare a deteriorării condițiilor generale ale pieței.

Dacă vom evalua nivelul de risc al diferitelor titluri de valoare, grad mare de risc, dar mai profitabile sunt valori mobiliare derivate (futures, options), maloriskovymi și sunt considerate titluri de stat mai puțin profitabile și obligațiuni ale companiilor.