Vasal - adică vasal în dicționar al limbii române

- persoana obligată la o altă persoană, Domnul, loialitate personală și de serviciu. Sistemul de relații de dependență personală a unor feudale - vasal - de la alții - seniori - a dezvoltat in Europa de Vest. de obicei, am primit de la moșier, și a fost obligat să suporte sarcinile specifice, în special în serviciul militar. feudali, vasali de a deveni Domnul suprem (suzeran), la rândul lor, ei înșiși au vasali. B. a participat la instanța de judecată și Consiliul Domnul, ia dat un ajutor financiar, cum ar fi pentru răscumpărarea Domnului robiei. Odată cu dezvoltarea feudalismului a existat o ierarhie a relațiilor vasal, vasalul promis pentru taxe numai în legătură cu stăpânul său. Fief sau primite de la Contele beneficiu sau Duke a fost asociat doar cu el și nu asumă nici o răspundere în legătură cu Domnul, pentru care a fost un vasal vasal. Prin urmare, a existat o zicală în Evul Mediu: „vasal mea - nu vasal meu“.m domnind înalt oficial sau proprietar, proprietarul este obligat să diverse taxe mai mari, în special militare .; Conceptul medieval, în goldovnik vechi. cer, referindu-se la vasal; goldovny. stvo Miercuri afirmă viața, cetățenia; Aur.

(Limba latină -. Servant) - Domnul, dependent de mare senior feudal (Domnul), a primit de la el țara și obligat să servească pentru ea. Închide-feudal, la rândul său, ascultă de Domnul, în picioare peste el (Overlord). Toate acestea au fost așa-numita scara feudală.

un om de viță nobilă, care de moșier, cu condiția serviciului militar și servicii personale la Domnul.

- feudal dependentă de stăpânul lor. El a purtat anumite obligații și au luptat de partea Domnului.

(Limba latină -. Servant) - Domnul, dependent de mare senior feudal (Domnul), a primit de la el pământul și datori să-l slujească. Închide-feudal, la rândul său, ascultă de Domnul, în picioare peste el (Overlord). Toate acestea au fost așa-numita feudal scara - vasalitate. În Rusia, Marele Duce prinților subordonat al unității, și ei - boierii.

dependente și îndatorat-l pentru diverse atribuții-moșier feudală suzeranul

Cuvinte similare în dicționar:

1. Stăpânul feudal, care depindea de o mai mare mare senior feudal, și de a primi de la el pentru serviciul militar, precum și pentru a efectua alte taxe și proprietăți patronaj (în Evul Mediu, în Europa de Vest).

(Din latină de vassallus medievale - .. vasal, vassus - rob) - Evul Mediu în Europa de Vest, ierarhia - un sistem de relații de dependență personală a unor feudali - vasalii altora - seniori. Vasal primit de obicei, de la Senor vrăjmășie și a fost obligat să suporte sarcinile specifice (serviciu militar în primul rând). feudals Fortificată devenind opritoarele lord ridicat (suzeran) la rândul lor au opritoarele.(De la medieval vassallus Latină -. Vasalitate - vassus - rob) din secolul vsrednem în Occident. Sistemul european de relații de dependență personală odnihfeodalov - vasalii altora - seniori. Vasal obține, de obicei de la senorafeod și a fost obligat să suporte sarcinile specifice (serviciu anterior vsegovoennuyu). feudals mari devenind opritoarele lord ridicat (suzeran), la rândul său au opritoarele.

- sistemul de relații de dependență personală a unor feudale - vasal - de la alții - seniori. Vasal primit de la moșier (proprietate ereditară a terenurilor) și a fost obligat să suporte sarcinile specifice (în principal, serviciul militar).

(Din vasalul latin - slujitor) - Evul Mediu în Europa de Vest, un sistem de relații de dependență personală a unor feudali - vasalii altora - seniori. Vasal primit de obicei, de la Senor vrăjmășie și a fost obligat să suporte sarcinile specifice (serviciu militar în primul rând). feudals mari devenind opritoarele lord ridicat (suzeran), la rândul său au opritoarele.

(Fr vassalite.) - Evul Mediu în Occident. Sistemul european de relații de dependență personală a unor vasali feudale ale altora. - Seniori. Vasal primit de obicei, de la Senor vrăjmășie și a fost obligat să suporte un anumit serviciu.

(Pozdnelat ne vassall -. Vasal vassus - rob) - Evul Mediu în Europa de Vest - un sistem de relații de dependență personală a unor feudali - vasalii altora - seniori. Vasal primit de obicei, de la Senor vrăjmășie și a fost obligat să suporte sarcinile specifice (serviciu militar în primul rând). feudals Fortificată devenind opritoarele lord ridicat (suzeran) la rândul lor au opritoarele.

(Vasalitatea) - a se vedea feudalismului și societatea feudală ..

- stat feudal într-un vasal (vasal (vassalite franceză, vassallus pozdnelat, - .. servitorul), un sistem de relații de dependență personală a unor feudale (vasal) a celorlalte (seniori)) dintr-un alt stat - suzerană. Seturi diverse formalități care au stabilit această supunere: aprobarea șefului unui suzeran stat vasal, aducându-le jurământul de „loialitate și ascultare“ și altele asemenea, care îi conferă caracterul personal al vasal suzerană. Cel mai important semn al vasalității au fost ajutor militar și plata tribut. a fost lipsit nu numai de un număr de drepturi esențiale în viața interioară, dar, de asemenea, dreptul de a menține relații diplomatice și să încheie acorduri cu alte state :. stat vasal se supune automat dispozițiilor politice, comerciale și tratatele vamale încheiate de suzerană de stat, cu excepția cazului în caz contrar a fost convenit în sine acorduri. Aceasta este, în ciuda o oarecare autonomie în viața interioară, un stat vasal în arena internațională în drepturi limitate, pentru că este stat-suzeranul.

1. Related de VALUE. un substantiv. vasalitatea asociate cu ea. 2. Caracteristica vasalității, tipic pentru el. 3. Perrin. Dependent economic și politic.

1. Related de VALUE. un substantiv. vasal asociate cu ea. 2. Caracteristica vasale, tipic pentru el. 3. Aparținând vasal.

1. Starea vasalului; cetățenie, relație.