August - cuvântul august dicționar limba română

opta lună a anului calendaristic

primul Împăratul roman (ceapa 2: 1.). Numele lui real a fost Kay Yuly Tsezar Oktavian. El a fost născut în 63 î.Hr. El a fost crescut Yuliem Tsezarem și a devenit succesorul său. După uciderea lui Cezar a fost implicat într-un triumvirat cu Antoniu și Lepidus. În cazul în care acesta din urmă a murit, să împartă puterea cu Antony. Bătălia de la Actium, în 31 î.Hr.. El l-a făcut domnitor unic. Cu toate acestea, pentru poporul roman a crezut că a existat încă republica (pentru că a vrut să-l creadă „), am evita toate semnele exterioare care indică autocrației: a refuzat în mod oficial de către guvern și a recunoscut puterea supremă a Senatului, dar aranjate astfel încât toate pozițiile militare și civile de conducere în starea legii se află sub jurisdicția sa directă. În '12 BC. el a oferit în cele din urmă o poziție care ia dat o supraveghere majoră, dar fără un titlu corespunzător. Sub numele (sacrului), care a fost acordat lui de către Senat în 27 î.Hr.. El este cunoscut în istorie. Viața de familie nu a fost foarte fericit. A murit în Nola, în Campania (14, la nașterea lui Hristos). În timpul domniei sale sa născut Iisus Hristos.

(Drevnerimsk.-sacru) (Luca 2.1; Fapte 25.21,25; 27,1) din titlu -Personal împăratului roman Caius Yuliya Tsezarya Octavianus ('27 BC-14, la nașterea lui Hristos), nepotul și elevul Yuliya Tsezarya, fondatorul Imperiului Roman. Acest titlu a fost dat de Senat în 27 î.Hr.. Mai târziu, titlul a aparținut altor împărați, în sensul de „cel mai înalt.“ Ap. Pavel a întrebat, „și a făcut apel“ (Fapte 25,25), ceea ce înseamnă, cea mai înaltă instanță (pe tron ​​la vremea era Nero).

(Din latină -. Preainaltul) - titlu, în plus față de numele fiului adoptiv al lui Cezar - Octavian (27 î.Hr. - 14 d.Hr.), toți împărații romani ulterioare.

Cuvinte similare în dicționar:

- În al doilea rând, campania eșuată uigură imperiu pentru a lupta rebel An Lushan moștenitorilor. Corpul Vărul Comandantului Hagan Qutlugh Chor-tegin.

1. Numele lunii a opta a anului calendaristic.

Jan (1500-1572) - predicator ceh, a aparținut cheshskihbratev comunității. A CONSTITUIT o mărturisire de credință a comunității (1535), a primit odobrenieLyutera.

- titlul oficial al împărătesei bizantine.