Ce este Vaishnavism Vaishnavism

Vaishnavism - o învățăturile filozofice și religioase teiste, caracteristica principală care - cultul lui Vishnu ca Suprema Personalitate a Divinității. Termenul „Vaishnavism“ format din cuvântul Vaishnava (sanscrita „aparținând lui Vishnu“, „legate de Vishnu“). Aceasta este una dintre cele mai populare destinații din hinduism. ocupând aproximativ 70%.În Vaishnavism, există două direcții, dintre care una este original Suprema Personalitate a Divinității, Domnul Vishnu este considerat. într-un alt (Bengali Vaishnavism) - Domnul Krishna.

Fondatorul bengaleză Vaishnavism a fost cel mai mare predicator religios indian și reformator Sri Chaitanya Mahaprabhu (1486-1533 gg.), Care proclamă egalitatea tuturor oamenilor în fața lui Dumnezeu, și a crezut că o cale spirituală universală pentru toți oamenii, indiferent de religia lor, origine sau naționalitate, este modul serviciu continuu iubitoare devoțional lui Dumnezeu (bhakti-yoga).

Datorită acestei universalitate și simplitatea practicii bhakti-yoga. Vaishnavism este larg răspândită în întreaga lume.

Spre deosebire de alte grupuri religioase, Vaishnavism se concentrează asupra practicii serviciului devoțional. prezentând avantajele și atractivitatea acesteia comparativ cu eliberarea (moksha).Baza acestei doctrine minciună Itihasas (Ramayana și Mahabharata) și Purana (Brahma - Bhăgavata - Vishnu -, Padma- și altele). Doctrina „Bhagavad Gita“ face parte din Mahabharata. scris de salvie Vyasa în urmă cu 5000 de ani.

În Vaishnava Sampradaya există un concept. Această ramură, modul în care Domnul Krishna (Vishnu) a transferat cunoașterea lui Dumnezeu, spiritual și lumea materială și legile lumii materiale. Mai mult, cunoștințele transmise prin succesiune al discipolilor (parampara), care a acordat o atenție deosebită pentru a se asigura că cuvântul lui Dumnezeu transmis fără distorsiuni, iar mesajul lui a ajuns la oameni în forma sa originală.

Există patru Sampradaya:

  1. Sri Sampradaya. Cunoștințele a fost transferat la Zeita Lakshmi. Fondatorul Parampara este un profesor spiritual Ramanujacarya.
  2. Brahma Sampradaya. Cunoașterea a fost transferat la Domnul Brahma. Fondatorul Parampara este Madhavacharya. Mai târziu, a primit dezvoltarea sa în continuare în filosofia Achintya Bheda Abheda „Armonie de neconceput și diferența“, care a fost prezentat mai întâi fondatorul Gaudya Vaishnava Chaitanya Mahaprabhu.
  3. Rudra Sampradaya. Cunoașterea a fost transferat la Lord Shiva. Fondator parampara - Vallabhacarya.
  4. Kumara Sampradaya. Cunoașterea a fost trecut patru Kumara. Fondator parampara - Nimbarka.

Gaudya Vaishnavism este mai frecventă, mai ales în Occident, datorită AC Bhaktivedanta Swami Prabhupada. care a reînviat și revitalizată învățăturile lui Sri Chaitanya Mahaprabhu. Din 1965, a început predica sa în America, iar acum această tendință Vaishnavism este cunoscut în întreaga lume. În 1966, a fost înregistrată de către Societatea Internațională pentru Krishna Constiinta (ISKCON). În 1971, această practică a început să fie angajate în România. Acum, această companie operează în mai mult de 100 de țări.