Cu privire la cultivarea de brazi din semințele de molid - sănătate populară

Cultivarea de molid, de semințe urmează același principiu ca germinarea altor conifere. Această cultură a fost întotdeauna nu este ultimul loc printre iubitorii de amenajare a teritoriului și de grădinărit parcele. Cu toate acestea, răsadurile de brad de calitate, de obicei, sunt destul de scumpe, din cauza multor grădinari se întreabă dacă este posibil să le crească din semințe, cu mâinile lor. După cum arată practica, acești pomi de Crăciun sunt mai bine adaptate climatului local decât răsaduri importate. Dar ce trebuie să crească un răsad tine?Se colectează materialul săditor și prelucrează soluția slab (roz pal) de permanganat de potasiu. După ce este necesar să se efectueze stratificarea semințelor. În acest caz, dacă sunteți de planificare pentru a face o aterizare în teren deschis - această procedură poate fi naturală. Doar face o brazdă în pământ nu este încă acoperit cu zăpadă și de a efectua imediat proiectii. Plantarea este acoperit cu un strat de mulci, așteptând apoi debutul căldură de primăvară. Cu toate acestea, atunci când în creștere răsaduri în primăvara sau pur și simplu la domiciliu, va trebui să facă un pic diferit.

stratificarea artificială permite să simuleze semințe naturale de iarnă în condiții de umiditate și răcoare. Cel mai simplu mod de a efectua procedura de la domiciliu - să ia un pic de turbă, inmuiati-l în apă, și după o presă bună. În interiorul containerului din plastic, așezați un pic de turbă umed și tratat cu permanganat de potasiu, plasați semințele deasupra ei. Capacitate, se acoperă cu un capac și se păstrează la frigider (în compartimentul vegetal). Cel mai bine este să poarte semințe în aceste condiții până în primăvară.Pentru a accelera ușor procesul de stratificare, semințele ar trebui să stea timp de una sau două zile în apele reci (schimbă în mod constant în stare proaspătă), și apoi un alt cuplu de zile în frigider. După efectuarea acestei proceduri, semințele pot fi semănate.

molid Seminte plantate sta in sol fertil vrac. Va fi avantajos sau suspeschanaya sol argilos. Puteți fi, de asemenea, achiziționate într-un substrat special magazin de specialitate, direcționarea în funcție de aceasta pentru lemn de esență moale.

In partea de jos a unui sertar sau pot să pună stratul de drenaj o jumatate de centimetru.

Seminte molidișuri îngropa în sol nu mai mult de o jumătate de centimetru. La o plantare mai profundă, puteți pur și simplu așteptați pentru germinare.

Imediat după plantare este necesar să se asigure plantelor de udare abundenta, deoarece în acest stadiu, în natura naturală a plantei este umezită în mod activ topirea zăpezii. Condiția principală pentru un puternic și vibrant răsaduri - suficient de căldură și de umiditate. După aproximativ șapte până la paisprezece zile de la plantarea brazii mici germina ar trebui să eclozează.

În această etapă, trebuie luate cu precauție extremă la udare, deoarece excesul de umiditate este plină de plante putrezite, iar lipsa ei poate provoca uscarea întregului răsad. Măsura în jurul valorii de - lucrul cel mai important în cultivarea semințelor de molid. La intervale de paisprezece zile pentru a produce hrănire tinere standuri molid si desface stratul superior al terenului. Utilizarea universală ca fertilizatorului de accelerare a crescut.

În fiecare zi aveți nevoie pentru a deschide ușor și ventilați serele sunt pomi de Crăciun. Condensul din sticla ar trebui să fie eliminate, ar trebui să monitorizeze, de asemenea, nivelul de umiditate a solului. O săptămână mai târziu sere cu totul îndepărtate, sol mulcirea despre aterizări pentru a preveni evaporarea excesului de umiditate.

Rețineți că brad foarte rău se referă la transplant, așa că a plantat răsaduri imediat pentru cultivarea permanentă. Un an de la plantare planta ajunge cincisprezece la douăzeci și cinci de centimetri în înălțime.