Cum de a alege mireasa (mireasa) pentru a ajuta creștinii ortodocși

Până atunci găsi o femeie virtuoasă? prețul său este mult peste rubine; încredere în siguranță în inima ei de soțul ei, și el va avea nevoie de pradă; Ea îi face bine și nu rău, în toate zilele vieții sale. (Pritch.31,10-12).


Prin rasota Uită-te atent, iar mintea este utilă.
D o nu uita pentru frumusețea aspect de bunătate.
H e este frumos, dar după ce vă spun mulțumesc.

Cu o bună soție de munte - Polhora și bucurie de două ori.

proverbe românești.
Acă ești sănătos și ea este sănătoasă, la fel ca unul de altul, în cazul în care mireasa însăși un comportament demn de încredere, iar mama are un caracter bun neropotlivogo, iar apoi puteți începe cu ea în căsătorie.

Ambrose Optinsky Rev. (1812-1891).

B soția armată ar trebui să aibă un singur păcat, pentru a evita, pentru a scăpa de toate curviei. Pentru a avea să se căsătorească cu el să ne ajute să ducă o viață castă, iar acest lucru ar fi cazul dacă luăm acele mirese care ne poate aduce o mare castitate, o mare modestie.

Despre a deveni tot ceea ce căutăm într-o soție, un suflet bun, pentru a găsi, și dragoste. Uita-te pentru calități bune în fata: modestie, evlavie și devotament; acesta va fi mai bine pentru tine nenumărate comori.
P Rimi toate eforturile pentru a lua soție bună, o ordonată și ascultătoare, știind ce trebuie să fie una din două lucruri: fie prin a lua o soție rea de a transporta furia ei, sau nu doresc o și nega-l, devin vinovat de adulter.

Și tu, atunci când intenționați să luați o soție, nu recurg la oameni, ci să recurgă la Dumnezeu. Spuneți lui Dumnezeu: „Cine vrei să i se identifice cu Providența Lui“; Benzi Dumnezeu acest lucru, și El te va răsplăti pentru ceea ce trebuie să-i dea o astfel de mare onoare.

Ioan Gură de Aur (407).
B pios ud, devotat lui Dumnezeu, căruia i încredere, rugați-vă că El Însuși a trimis cealaltă jumătate, care este plăcut lui și economisind. Căutând unirii conjugale nu implică în scopuri rele, sau blazhnichestvo pasionat, sau lăcomia, sau vanitatea, dar un singur scop, care a rânduit Dumnezeu: asistență reciprocă în timp de dragul vieții veșnice, slava lui Dumnezeu și binele altora. Când a găsit o mireasă - o accepte ca darul lui Dumnezeu, cu recunoștință față de Dumnezeu și cum să iubească, la fel de mult în ceea ce privește la acest cadou.

Sf. Teofan, singuraticul Vyshenskii (1815-1894).

M olodye oameni crescuți sub îndrumarea Bisericii, la apariția porilor în căsătorie mea roagă-te inima lui Dumnezeu pentru ordinea bună a viitorului lor și încredințeze soarta lor Providenței lui Dumnezeu.Prin rasota corporale se ofilesc, se obișnuiască cu bogăția, gusta din plăcerile amorțite cu timpul. Nu schimbați sau să slăbească numai de comunicare, întocmit în direcția generală a soților în scopuri rezonabile cu privire la o necesitate continuă pentru reciproc în forța necesară, să contribuie la realizarea acestor obiective, respect reciproc între ele în ceea ce privește puterea de confort reale, de încredere și reciprocă a conștiință a obținut un succes.

T umai cu acordul soților în opiniile lor cu privire la principalul funcțiilor lor și performanțele acestora la un prietenos obține sensul real și frumusețe, și educație și prosperitate, și dragostea reciprocă, ca mijloc de a atinge obiectivele sau ca un confort în lucrări. Fără această unitate de credință este cuplul coruperea diferența de gusturi și atitudini, aptitudini de direcție în direcții diferite, și cel mai important - falsitatea și monotonia vieții de familie, care nu poate fi umplut prin orice plăceri senzuale.

Ambrose (Klyucharev), arhiepiscop de Harkov (1821-1901).
Și astfel, intenționează să se căsătorească trebuie mai întâi de toate ne rugăm către Domnul inimilor cu El prin căsătorie Sa voință aranjată. Mireasa si mirele ar trebui să mulțumesc nu numai pe Domnul, care a început apropierea lor și sudivshego împreună pentru a trece calea vieții pământești, dar în același timp, să-L roage să trimită în jos pentru a le harul viitorului. Să-i îmbibate cu ideea că forțele propriile, fără binecuvântarea lui Dumnezeu, ei nu aranja fericirea lor și menținerea ordinii în viața căsătorit.

Rev. Alexander Roschestvensky (1872-1905).
În cazurile de a fi mame de copii cuminți, sănătoși pentru suflet și trup, nu aparține soțiile, care sunt dedicate pentru toate vanitatea lumii, toate distragere a atenției seculare, din care mintea otumanen imaginația inflamate și sângele excitat pasiunile, dar care trăiesc conform rațiunii, cu toată evlavia și puritate.

Ieromonah Porfiriu (Levashov) (1797-1868).
W pălărie fel de femeie fără credință, evlavie, fără blândețe, fără castitate? Ea nici un preț nu poate fi dat, este o povară pentru ea, mai ales pentru cei din jurul ei și să trăiască cu ea, mai ales pentru soțul ei.

Protoiereul P. Zgomot (sec. XIX).
Yu povară! Nu te flata încântă fața fetei, dar este mai bine să se uite la tratamentul mamei naturale. De îndată ce veți vedea că fiica lui întrajutorării, curtoazie, respectuos cu mama - cer înainte de draga! Dar dacă veți observa neglijarea, resentimentele la Washington, îndrăzneala și chiar grosolănia care se ocupă cu mama sa, a alerga afară din casă.

Protopopul Artemy Vladimirov (secolele XX-XXI.).

B olshe atenție trebuie acordată nu la exterior, dar frumusețea interioară a miresei. Dacă o fată - un om de încredere, în cazul în care acesta este dotat cu curaj, dar nu mai mult decât este nevoie de un personaj feminin - aceasta va ajuta foarte mult pe soțul viitor în toate dificultățile de a veni cu ea la o înțelegere completă și să nu sufere o durere de cap. În cazul în care, cu toate acestea, ea are, de asemenea, frica de Dumnezeu, umilință - ei pot mână în mână, du-te la malul opus al râului răul acestei lumi.

H și unele lucruri mici nesemnificative trebuie să închidă ochii, pentru că nu există nici o astfel de lucruri să fie modul în care ne dorim.

N Un pic de diferență în caracterele soților ajută la crearea unei familii armonioase, pentru că unul dintre soți completează celălalt. „Sunteți amândoi pe un picior, - am spus un cuplu căsătorit - și, prin urmare, nu vin unul altuia“

Stare H Piese de schimb necesare pentru formarea unei familii creștine puternice - viitorii soți găsi un duhovnic bun. Confesorul va juca rolul de arbitru, asigurându-vă că familia nu apar certuri.