Cum de a colecta recolta de cafea

Acest lucru este extrem de munca încăpătoare ocupat cu toată populația aptă de vârstă, inclusiv copii.

Pur și simplu culege fructe de soiuri de Robusta si Liberica: ei nu se năruie atunci când overripening și, prin urmare, se poate usca într-un copac. Recoltarea Arabica producție uzuală în etape în procesul de maturare a fructelor la intervale de două săptămâni. De regulă, aceste trei metode - preliminare, principale și tardive. O astfel de colectare selectivă, dar de fructe pe jumătate Stu-maturate oferă niște boabe de cafea SEZON calitate. În același timp, este important să nu constructori, puroi-CACH peste maturitate, care pot fi ușor detectate de culoarea neagră a boabelor. Aceasta duce la o scădere a cali-TION a fructelor și a pierderilor lor mari datorită grohotiș-TION.Există mai multe modalități de a colecta fructe de cafea. Metoda de separare (din limba engleză «să se dezbrace» - un rip off, pe Dir, pentru a îndepărta, pentru a lipsi de ceva) este destul de simplu: așteptați pentru momentul de maturare a majorității boabe, și care deține o ramură py la stânga Coy diapozitiv, chiar pe ea din partea de sus în jos, și lacrimă totul - flori, verde, coapte și fructe coapte negru, frunze, etc. este metoda cea mai primitivă, care dă rezultate slabe ... Cu toate acestea, este utilizat în unele țări Afri-Ki Iv Brazilia în timpul parcul cu recolta.O altă modalitate de a recolta de cafea este că pieptene special de ramură VERIFICARE DYT cu câțiva dinți și flexibil-uri. În acest caz, fructele coapte cad să se răspândească pânză sub un copac, iar frunzele și fructele nedozrovshie cea mai mare parte viespile se topesc pe ramuri.

Există, de asemenea, un mod mecanic. El este Utilizată-Institutul de Cercetare de diferite mașini: vibratoare, atunci când pe de fixare la trunchiul copacului și produc vibrația din care fructele coapte cad la pământ; mașini cu perii rotative-BPA vertical. Această metodă este destul de eficient, dar de multe ori deteriora copaci și fructe SRY Vaeth cum ar fi, astfel încât frunzele și florile. Cel mai adesea aceste mașini sunt în favoarea Braziliei, unde clima permite fructele cuiva se coc în același timp și pro-procesul de recoltare poate fi un mecanic-zată.

Cele mai frecvente și TRADI izolatoare metoda de colectare - pikking (din limba engleză «pentru a alege» - alege otbi-gazdă, colecta, lăcrimare). El este o durere de hands-SCHEU prudență perturba în mod selectiv numai fructe coapte. Metoda-apel, doresc să înființeze pentru a realiza o cultură uniformă, dar este pierdut de productivitate.