Diagnosticul oncologie pentru copii de cancer la copii, simptome de cancer la copii, cancerul la copii

Caracteristici de Oncologie Pediatrica


Spre deosebire de cancer la adulți, oncologie pediatrică are propriile sale particularități și diferențe.

 1. Marea majoritate a tumorilor care apar la copii - este leucemie
 • Cancerul la copii este mai puțin frecvente decât la adulți
 • La copii, non-tumori epiteliale predomină asupra epitelial
 • Oncologie Pediatrica a constatat tumoare imature, capabile de maturare
 • Specifice pentru anumite tumori maligne la copii este capacitatea lor de a regresie spontană
 • Există o predispoziție genetică la anumite tumori, în special, la retinoblastom, chondromatosis oasele și polipoza intestinală.


 • cauzele cancerului la copii


  Cauza orice cancer la copii este un defect genetic într-una dintre celulele sănătoase, ceea ce duce la creșterea necontrolată și apariția tumorilor maligne.

  Dar, pentru a apela acest defect genetic in celula poate fi o serie de factori de risc. Dar aici, la tumorile copiilor au caracteristici. Spre deosebire de adulți, copiii nu au factori de risc legați de stilul de viață, cum ar fi fumatul, abuzul de alcool, munca în medii periculoase. La adulți, în cele mai multe cazuri, aparitia cancerului asociat cu expunerea la factorii de risc externi, precum și pentru apariția unei tumori la un copil mai important sunt factori genetici.

  Acesta este motivul pentru care, în cazul în care copilul a dezvoltat o boală malignă, părinții nu trebuie să te învinovățești, pentru a avertiza sau de a preveni această boală, cel mai probabil, nu era în puterea lor.

  Factorii care cresc riscul de cancer la un copil:

  1. Factori fizici

  Cele mai frecvente factori de risc fizic - un impact asupra copilului de radiații solare sau giperinsolyatsiya pe termen lung. De asemenea, aici se aplica diverse efecte de radiații ionizante de la aparate medicale de diagnostic sau din cauza dezastrelor provocate de om.

  2. Factori chimici

  Aici, în primul rând, este vorba de fumatul pasiv. Părinții au nevoie pentru a proteja copiii de la expunerea la fumul de tutun. Factorii chimici este nutriție greșit și copil. Utilizarea produselor modificate genetic, cancerigeni, utilizarea alimentelor în restaurante „fast-food.“ Toate acestea aduce la o scădere a cantității corespunzătoare de vitamine și oligoelemente în corpul copilului și se acumulează în ea agenți cancerigeni, care, în lumea de astăzi, există abundente, nu numai în produsele alimentare, ci și în apă cu aer.

  În plus, există un alt factor de risc pentru produsul chimic, care este de multe ori periculos este pentru copii. Multe studii științifice au demonstrat relația de utilizare prelungită a anumitor medicamente, cum ar fi barbiturice, diuretice, fenitoina, imunosupresori, antibiotice, cloramfenicol, androgeni, cu dezvoltarea cancerului la copii.

  3. Factorii biologici

  Factorii biologici includ infecțiile virale cronice, cum ar fi virusul Epstein-Barr, virusul herpes, hepatita B. Multe studii internaționale au stabilit un risc crescut de cancer la copii cu infecții virale.

  4. Factori de risc genetici

  In prezent, oncologie pediatrică are aproximativ 25 de boli ereditare care cresc riscul de a dezvolta tumori la copii. De exemplu, boala Toni-Debre-Fanconi, crește dramatic riscul de a dezvolta leucemie.

  De asemenea, creste riscul de cancer la copii cu sindromul Bloom, telangiectasis ataxie, agamaglobulinemia X-linked, sindromul Viskotta- Aldrich, sindromul Kostmann, neurofibromatozå. Acesta creste riscul de a dezvolta leucemie la copii cu sindrom Down și Klinefelter.

  Pe fondul sindromului Pringle Burnevilya, jumatate din tumora in curs de dezvoltare numit rabdomiom inima.

  În plus față de factorii de risc, există mai multe teorii cu privire la cauzele cancerului la copii.

  A doua teorie este că omul de știință Hugo Ribbertu. Conform teoriei sale, în centrul de inflamație cronică sau expunerea la radiații, servește ca fundal pentru apariția creșterii tumorii. De aceea este atât de important să se acorde o atenție la bolile inflamatorii cronice in copilarie.

  simptome de cancer la copii


  Cancerul la copii în stadii incipiente sunt aproape întotdeauna trece neobservat pentru părinții unui copil bolnav.

  Acest lucru se întâmplă datorită faptului că simptomele de cancer la copii sunt similare cu simptomele multor boli ale copilăriei inofensive, iar copilul nu poate articula nemulțumirile lor.  De asemenea, la copii este un prejudiciu comună, manifestată prin diverse contuzii, escoriații, contuzii, care pot lubrifia și a ascunde semnele timpurii ale cancerului la copii.

  Pentru depistarea precoce a diagnosticului oncologic al părinților copilului este foarte important să urmeze trecerea obligatorie a examenelor medicale periodice la grădiniță sau la școală. În plus, părinții ar trebui să acorde o atenție aproape de aspectul copilului și diverse simptome sâcâitoare neobișnuite pentru el. Copiii ai căror părinți au fost în trecut a suferit de cancer. Ele sunt la risc, deoarece acestea pot moșteni de la părinții lor, modificari genetice in structura ADN-ului. Acești copii ar trebui să se supună regulat controale medicale și să fie sub supravegherea constantă a părinților.

  Diagnosticul oncologie pentru copii de cancer la copii, simptome de cancer la copii, cancerul la copii
  Diagnosticul oncologie pentru copii de cancer la copii, simptome de cancer la copii, cancerul la copii

  Când un copil te alarmante simptome, consultați imediat un medic pediatru sau la un medic oncolog pediatru.

  Semnele de cancer la copii este o mulțime de simptome, dar ne vom concentra pe cele mai comune:

  1. apariția neexplicată de slăbiciune, însoțită de oboseală.

  2. paloare.

  3. apariția neexplicată umflarea corpului copilului sau sigilii.

  4. creșterea frecventă și inexplicabilă a temperaturii corpului.

  5. Formarea hematoame la cea mai mică leziuni grave și beat-uri slabe.

  6. durere sâcâitoare localizata intr-o zona a corpului.

  7. neobișnuit pentru copii poziția corpului forțat la îndoirea, in timpul jocurilor sau a somnului.

  8. dureri de cap severe însoțite de vărsături.

  9. viziune bruscă neclară.

  10. Rapid, pierdere în greutate nefondate.

  Dacă găsiți copilul dumneavoastră una sau mai multe dintre simptomele de mai sus, nu intra in panica, aproape toate dintre ele sunt însoțite de o varietate de boli infecțioase, traumatice sau autoimune. Dar acest lucru nu înseamnă că apariția acestor simptome ar trebui să auto-medicate.

  În cazul în care orice semne alerta vă contactați imediat medicul dumneavoastră sau medic pediatru la un medic oncolog pediatru.

  Diagnosticul de cancer la copii

  Diagnosticați prezența cancerului la un copil într-un stadiu incipient este foarte dificil. Acest lucru se datorează faptului că un copil nu poate articula nemulțumirile lor. Acesta joacă rolul său și unic în cadrul și manifestările ambigue de oncologie pediatrica de la primele etape.

  Toate acestea complică procesul de diagnostic diferential de detectare si a cancerului la copii de la alte boli comune din copilarie. Este acest lucru, deoarece, în cele mai multe cazuri, cancerul diagnosticat atunci cand tumora este deja începe să provoace o varietate de tulburări anatomice și fiziologice în organism.

  Diagnosticul oncologie pentru copii de cancer la copii, simptome de cancer la copii, cancerul la copii
  Diagnosticul oncologie pentru copii de cancer la copii, simptome de cancer la copii, cancerul la copii
  Diagnosticul oncologie pentru copii de cancer la copii, simptome de cancer la copii, cancerul la copii

  Dacă există semne de avertizare, pentru a evita erorile medicale, chiar și la prima etapă a examinării unui copil bolnav, Diagnosticul de cancer suspect ar trebui să fie afișate în diagnosticul, în plus față de alte presupuse boli.

  O mare responsabilitate se află pe pediatru cartier sau de chirurg pediatru, petrec prima examinare a copilului și oferă algoritmul de acțiuni suplimentare. La recepția de la primar pediatru identifice imediat tumora nu este întotdeauna posibil, astfel încât depistarea și diagnosticarea cancerului la copii sunt mult mai mult succes la realizarea mai multor tipuri de teste de screening.

  În medicina modernă pentru diagnosticul de cancer la copii, folosind toate metodele de screening și de diagnosticare disponibile. cum ar fi:

 • punctie de măduvă osoasă

  de prevenire a cancerului la copii


  Pentru prevenirea cancerului la copii, este necesar să se acorde o atenție la următoarele aspecte ale screening-ul.

  • Prima dintre ele este de a identifica prezența predispoziție genetică a unui copil la unele tipuri de cancer, care sunt moștenite.
 • Al doilea este protecția prenatală a fătului. implicând eliminarea diferiților factori de risc pe corpul femeii gravide și a fătului.
 • Un al treilea aspect al eliminarea la timp a tumorilor benigne (nevi, neurofibroamele, osteocondrite, toamele), care poate fi fundalul pentru dezvoltarea cancerului.
 • Prognosticul cancerului la copii


  Vorbeste despre previziuni exacte poate doar în cazul în care există dovezi de tipul histologic al tumorii. cursul clinic și starea generală a copilului.

  În prezent, există o tendință de traducere a cancerului într-o cronică. Ei nu mai sunt pedeapsa, dar, de asemenea, atât de ușor pentru a scăpa de această boală nu va funcționa. În cazul în care o tumoare este diagnosticat intr-un stadiu incipient, iar tratamentul este început imediat, garantează aproape întotdeauna un rezultat favorabil. În medicina modernă, există standarde, care au ca scop de a prelungi durata de viață a copilului, chiar și etapele netratabile ale bolii, și există noi tratamente, care sunt caracterizate de eficiență ridicată și de a crește supraviețuirea mediană pe cifre semnificative.