hoardele Aspect - studopediya

Dispunerea documentelor organizatorice și administrative

Pentru fiecare tip de document (ordine, certificat, litere și așa mai departe. D.) Caracteristicile de Reine propriul set de detalii. Cu toate acestea, standardizarea instrumentelor în fiecare sistem a fost realizat prin construirea unui document formular probă pentru un anumit sistem și stabilirea documentației pe această bază compoziția optimă pentru detaliile acestui sistem de documentare a anumitor tipuri de documente, un document specific, și așa mai departe. Proba D. Patru-Mulyar document este un „model de construcție document, care stabilește domeniul de aplicare, formatul, dimensiunea zerouri la cerințele de construcție și articole principale de rețea structurală“ 4.Astfel, fiecare sistem are un eșantion standardizat formă LNR pe care a dezvoltat aceleași forme de documente, cerințele comune la detaliile de design ale documentelor. RDC ar trebui să fie, de asemenea, concepute pentru a forma un unificat, document, care sunt atribuite coduri în cadrul sistemului.

sistem unificat de documentare organizatorică și administrativă (USORD) este un sistem de documentare utilizat în orice organizație, instituție sau întreprindere.

organismele federale Ø ale puterii de stat de subiecți din România, inclusiv entități din România care au narya face cu limba română ca limbă națională oficială, autoritățile locale;

Ø întreprinderi, organizații și asociații independente de forma juridică agenții nizatsionno de activitate.

În aplicații a spus detalii STAT dat de aspect organizatoric și administrativ de documente m. E. Aspect OSA, cu diferite variante de detalii de locație, eboșe de documente mostre.

Forma - un set de detalii care alcătuiesc documentul.

Aspect - un set situat într-o anumită secvență comună rechizitele pentru toate tipurile de sisteme de acest document. Acesta enumeră detaliile documentelor și stabilește limitele locația fiecărei recuzită.

Dispunerea documentului - modelul de construire a unui document care stabilește cerințele pentru detalii despre locație.

Dispunerea documentului este un șablon pe care ar trebui să fie elaborate documente în sus. Aspect este dat de obicei:Ø în standardele

instrucţiuni Ø

Ø în manualele metodice pentru DP

Schema de proiectare a majorității documentelor organizatorice și administrative, mai degrabă tipice, diferă doar în antetul documentelor externe și interne ale companiei.

În documentele externe ar trebui să indice în mod necesar informațiile de referință despre organizație, care nu sunt enumerate în statut.

Diferențele pentru cea mai mare parte se referă la structura și forma textului.

Aspect servește în scopul armonizării și standardizării documentelor.

Pe baza formelor de stat, probele pot fi proiectate chei de aspect pentru orice industrie sau o anumită companie.

Cerințe uniforme de înregistrare a tuturor documentelor incluse în sistemul OSA, standardizat și fixat în GOST R6.30-97. Standardul devine obligatoriu pentru toate organizațiile, indiferent de forma juridică de organizare. Aceste cerințe de înregistrare a documentelor necesare în cursul lor de pregătire, formare, reeditări, coordonare.

GOST R 6.30-97 stabileste maximul set de detalii. utilizate în pregătirea documentelor și determină locația lor pe document.

Detalii compoziția unui anumit document depinde de tipul său. Absența chiar și o recuzită conduce la faptul că documentul nul și neavenit și nu mai sunt valabile.

Layout-ul este folosit ca bază pentru construirea orice tip de documente organizatorice și administrative - ordine, decrete, scrisori, minute, act - pe hârtie A4 și A5 (Figura 1 (format A4 - 210H 148 mm - 210x297 mm, format A5). 2, 3).

Aspect stabilește următoarele marje. - no-bo Lee: 20 mm - stânga; 10 mm - dreapta; 20 mm - vârf; 20 mm - inferior.

Margine la stânga a documentelor necesare pentru depunerea documentelor în cauză, și trebuie să asigure citirea liberă a textului documentului, după depunerea acesteia în cazul. Documentul poate fi, de asemenea, suturate în dosarul de lucru al artistului în procesul de implementare a acestuia, astfel încât stânga-câmp pentru a documenta aproape întotdeauna închis.

La proiectarea semifabricatelor în organizarea marginea din stânga a documentului poate fi instalată de 20 mm sau 35 mm, pentru a crește în punte dependență ceea ce înseamnă că trebuie aplicate stocarea documentelor.

Marginea superioară este dată la plasarea unor astfel de detalii care nu pot fi aplicate dactilografiat - „Logo-ul companiei sau marca comercială (marca de serviciu)“ „strat Go-statalității de arme din România,“ prop 01 prop 02 „Coat of subiectiv-este Federația“, recuzita 03 Aceste detalii sunt aplicate, de regulă, mod Tipo-Contelui în avans pe forma documentului. Recuzita 03 poate fi făcută folosind un PC. Cutia de sus 19 este situat recuzita „marca de control“, care se aplică de obicei manieră de mână sau o ștampilă specială.

Margine la dreapta - 10 mm, nu este completată în detalii.

margine inferioară - 20 mm, dispuse deasupra rechizitele care sunt puse mod de mână sau o ștampilă specială.

Calcularea detaliilor de poziție pe zona de lucru a documentului pentru semne de imprimare pentru A4 și A5

Numărul de litere din câmpurile