Dreptul și statul de drept - studopediya

Statul de drept este o caracteristică esențială a statului.

problema comanda a fost întotdeauna în centrul gândirii filosofice și juridice. Haos, ordine și dezordine au fost privite ca o relație. comunicare. Procedura implică prezența unor relații stabile și adecvate formează sistem stabil. Tulburarea - o încălcare, schimba sistemele individuale de comunicare. Un haos - dispariția completă a grajdului și legăturile necesare, distrugerea sistemului, dezorganizarea.O altă IA Ilyin remarcat „... ordinea de viață, recunoscut ca fiind cel mai bun, ca cel mai bun nu numai pentru o persoană singură persoană, unică, ci pentru toți oamenii, cu proprietăți speciale de avertizare, cum ar fi oameni de știință, pentru muncitori, oficiali guvernamentali, etc.“ [40]

Ordinea este un om ca atitudine existente în mod obiectiv, stabil, recurente. Ordinea publică este menținută prin norme, obiceiuri și tradiții.

Normalizarea regulă, oferind un anumit standard de conduită, care are valoarea de stare în comunitate.

Normele juridice care reglementează comportamentul uman din perspectiva unei reguli „legală“ și „ilegală“, în general, este obligatoriu de conduită stabilite sau autorizate de stat și pentru a asigura puterea coercitivă.Există, de asemenea, reguli de etichetă. și anume, normele de conduită specifice într-o anumită situație: masa, în teatru, la o petrecere, etc.

Toate varietate de standarde este ordinea principală și a statului de drept într-o societate pătrunsă toate relațiile sociale.

guvernează personalizat realitatea de zi cu zi a societății, și anume, relațiile de producție, relația dintre oameni, regulile vieții spirituale.

De-a lungul timpului există o astfel de regulă și personalizate, ca justiție, înțeleasă ca egalitate, restaurarea echilibrului (de exemplu, „ochiul“ de „ochi“) sau capital, în distribuție.

La un anumit stadiu de dezvoltare socială apare personalizat juridice.

personalizat juridic - istoric într-o regulă societate special (sau oraș) de conduită, care este luată sub protecția statului și forța coercitivă în siguranță.

Vamale consacrate de legile statului ca statul de drept, devin dreptul cutumiar. Exemplele sale sunt „Douăsprezece Table“, „Adevărul rusesc“, „Legea Salică“.

Tradiția - este conservarea unor valori materiale și spirituale, precum și transferul multor reguli vitale, organizează viața socială.

tradițiile Sami sunt contradictorii. Ele pot juca un rol ca progresiv și regresiv, adică, să fie o frână în dezvoltarea progresivă și duce la confuzie.

Relațiile publice sunt guvernate, drept și lucru important de reținut, acest regulament este statul de drept.

Statul de drept - de bază privind dreptul acestui ordin al relațiilor sociale, care este exprimat în desfășurarea legală a membrilor lor.

· Corecții în timp util a statului de drept;

Pe conștiința juridică, mentalitate juridică nu poate fi judecat în mod adecvat, fără să știe ce cultura juridică.