Esența antreprenoriatului - studopediya

1.1 Esența antreprenoriatului

1.4 Planificarea strategică ca nou

componenta de afaceri

Tema 2. Teorii ale antreprenoriatului2.1 Teoria economică a secolelor XVIII-XIX. pentru afaceri,

2.2 Dezvoltarea exercitării antreprenoriatului în secolele X-XXI.

Tema 3: Tipuri de afaceri

3.1 Clasificarea întreprinderilor și principalele lor caracteristici

3.2 afaceri mici ca un tip special de afaceri

Tema 4. Riscurile de afaceri și să lucreze cu ei

4.1 Definirea și tipuri de riscuri

4.2 Clasificarea riscurilor

4.3 Sistemul de factori externi de risc de afaceri

4.4 Managementul riscurilor de afaceri

Tema 5. Planificarea de afaceri antreprenor

5.2 Planul financiar

6. Obiect Administrarea Afacerilor

6.1 Baza de Management Enterprise

6.2 documente de încorporare

6.3 Tehnologia este de a lua decizii antreprenoriale

6.4 Responsabilitatea entităților de afaceri

Tema 7. Cultura antreprenorială și psihologia antreprenoriatului

7.1 Cultura antreprenorială

7.2 Apel Etiquette

7.3 Psihologie de afaceri

Tema 8. Caracteristici ale business-ul românesc

8.1 Etapele de dezvoltare a antreprenoriatului în România

8.2 Caracteristicile de formare moderne de afaceri românesc

Tema 1. Conceptul și caracteristicile de bază ale antreprenoriatului

Surse și literatură:

În cadrul întreprinderii. sau activități de afaceri în mod obișnuit înțeleasă ca o activitate economică independentă de inițiativă a cetățenilor și a asociațiilor acestora, efectuate pe propriul risc. sub responsabilitatea sa financiară, pe baza unor abordări inovatoare și scopul de a face profit.

Pentru cuvântul „afaceri“ este „de afaceri“, compania, producția de produse: lucruri sau servicii care au valoare pentru clienți.

De multe ori de afaceri este numit de afaceri, cu toate că există diferențe între aceste concepte. Ei au avut moduri diferite de formare, reprezentanții lor au demonstrat comportamente diferite, au orientări diferite. O caracteristică importantă a întreprinderii care îl diferențiază de afaceri pentru o lungă perioadă de timp este natura inovatoare a primului. Dar acum, cu trecerea la o economie de inovare și de această trăsătură se duce la afaceri.În prezent, dezvoltarea antreprenoriatului joacă un rol indispensabil în atingerea succesului economic, rate înalte de creștere a producției industriale. Aceasta este baza de inovare, caracterul productiv al economiei. Cei mai mulți agenți economici au posibilitatea de a demonstra inițiativă și creativitatea lor, cu atât mai mic decalajul dintre rezultatele reale și potențiale de dezvoltare. Dezvoltarea creșterii economice inovatoare este imposibilă în condiții de restricții artificiale elementelor artistice creatoare, libertatea de inițiativă economică, necesară pentru toate mobilitatea resurselor productive. Antreprenoriat prevede dezvoltarea de noi industrii promițătoare, contribuie la „eliminare“ depășite. Ea promovează concurența și „marketizare“ și creșterea „transparenței“ a economiei naționale, dezvoltarea de import și export de capital.

Astfel, antreprenorul ca o entitate de afaceri și de afaceri ca un anumit tip de reclamă de comportament economic sunt necesare astăzi pentru a atinge succesul economic.

Cea mai importantă caracteristică a afacerilor este autonomia și independența agenților economici. Baza comportamentului lor sunt motivații interne. Fiecare persoană devine un antreprenor, decide în mod independent toate problemele de activitate ale întreprinderii, pe baza beneficiilor economice și a condițiilor de piață.

În strânsă unitate cu principiul autonomiei personale este un interes economic și responsabilitate. Propriul interes pentru o lungă perioadă de timp este un factor determinant în activitatea de afaceri. În timp ce, în același timp, să ia în considerare entitatea economică și interesul public.

De afaceri este de neconceput fără inovație, creativitate.

Poate funcționa în mod eficient numai unul care oferă produse de înaltă calitate, și în mod continuu actualizări. Capacitatea de a adopta soluții inovatoare, abordare creativă a evaluării situației a fost întotdeauna foarte apreciate în lumea afacerilor.

O trăsătură caracteristică a relațiilor economice și de afaceri este un risc economic. Riscul de a forma un mod special de gândire și comportament, psihologia antreprenorului. Condițiile de existență cerute de înaltă său de eficiență și dinamism, spirit de rivalitate. Suișuri și coborâșuri sunt inevitabile în acest fel. Potrivit experților, o sută de testare întâlnire aplicare reale idei noi nu sunt mai mult de două.

Nu orice afacere este antreprenorială. Pentru a face aceasta, societatea trebuie să aibă proprietăți specifice. Antreprenor caracterizat prin faptul că el încearcă să creeze ceva nou și diferit de existente, izmenyaeti transformă sistemul de valori.

Punct de vedere istoric, una dintre trăsăturile caracteristice ale activității sale de angajament a fost moduri relativ scurte, tactice de acțiune. Prin urmare, pentru o lungă perioadă de timp sa crezut că antreprenoriatul nu a fost inerentă în abordarea strategică, perspectiva pe termen lung. Astăzi, cu toate acestea, proiectele strategice sunt din ce în ce prezenta idei și tehnici antreprenoriale.

Deci, de exemplu, dacă obiectivul principal de un proiect pe termen lung este de profit, plină de risc și responsabilitate, bazată pe ideile de bază non-triviale, a considerat pe bună dreptate antreprenorială.