perioada de valabilitate, de depozitare și funcționare - studopediya

Tipuri de uzură naturale

În diferite etape ale pierderilor cantitative marcă de mărfuri de materii prime, materiale, produse intermediare, energie și produse finite.Pierderea produsului poate fi cauzată de pierderea totală sau parțială a caracteristicilor cantitative și calitative în natură. Pierderea produsului, însoțită de pierderi de costuri.

Pierderile cantitative - este de a reduce greutatea, volumul, Dina etc.

Ele pot fi subiective (dimensiunea lor depinde de utilizarea corectă a factorilor care conserva calitatea) și obiectivul. Aceste pierderi sunt inevitabile. Pierderile obiective referitoare

Ele reglementează în reglementările, în%. Din total. Normele de pierdere naturală a alimentelor depinde de grupa de mărfuri, termenul de valabilitate, condițiile de transport, la distanță, timp de ani, condițiile meteorologice etc.

- Contracția (cauza este evaporarea umezelii). Cel mai frecvent tip de produse inerente risipei care cuprinde în structura sa o cantitate mare de umiditate;

- pulverizat - tipic pentru produse fine și o parte este cauzata de pulverizare sub formă de praf ușoare particule mărfuri (cel mai mare procent normalizat la cărbune brun - 25%, făină, pudră)

- scurgere - pierderile datorate infiltrațiilor de mărfuri prin containere

- scape - se realizează prin comutarea parte a substanțelor volatile în mediul înconjurător (de exemplu, produse care conțin substanțe aromatice care conțin alcool și altele asemenea)

- umplere - pierderea cantitativă a substanțelor lichide

- răspândirea - pierderea produselor vâscoase și sub formă de pastă prin aderarea la pereții containerului

- absorbția fracției apoase sau uleioase

- Cioburi de sticlă - standardizat pentru bunuri din gospodărie din sticlă și tehnice, precum și pentru produsele în recipiente de sticlă

tipuri de pierderi: Predrealizatsionyh

- raskroshka (după separarea bunurilor de vrac - pâine, paste, brânză)

- separarea produselor din materiale de investiții și materiale bandaging (de ex. îndepărtarea fixatori de metal și a coardelor cu pâinile mezeluri)

- îndepărtarea fluidelor de foraj (saramuri, marinade)

- respingerea părți ale produselor (la putrezire, mucegăite - frunze de varză și alte legume și fructe)

Termenul de valabilitate al produselor - perioada maximă în care produsul este garantat de securitate, fără a modifica proprietățile.

perioada de valabilitate a produselor - perioada maximă în care proprietățile produsului se poate deteriora, dar produsul rămâne în condiții de siguranță.

După această perioadă de timp a produsului considerat impropriu pentru consum uman. " Acest lucru înseamnă că, la sfârșitul perioadei de depozitare de miere, de exemplu, se poate întuneca sau de zahăr, dar este încă în siguranță și chiar util. Dar dacă data de expirare, este mai bine de la o astfel de delicatesă să se abțină. Perioada de valabilitate are două forme. Există un formular numit „cel mai bun înainte de“ și există o altă formă - „este de dorit să se utilizeze în sus.“ Dacă utilizați o formă de „cel mai bun înainte de“, apoi, după - este periculos pentru sănătate, pot fi otrăvitoare, și dacă utilizați, atunci el este vinovat. Și dacă în forma „este de dorit să se folosească în sus“ - aceasta înseamnă că producătorul a promis proprietățile utile ale produsului, înainte de această dată sunt stocate. După acestea slăbesc, se deteriorează, dar există întotdeauna produsul este sigur, cum ar fi zahărul.Există, de asemenea, perioada de punere în aplicare, care determină cât timp produsul poate fi oferit consumatorului. Cu alte cuvinte, Serviciul Federal sau o altă organizație de experți, stabilind pentru fiecare termen produs al punerii sale în aplicare, întotdeauna lasă o marjă rezonabilă de timp (de la câteva ore până la câteva zile), pentru a se asigura că consumatorii nu trebuie să mănânce achiziția imediat, de îndată ce el o va aduce acasă.

Pentru a seta durata de funcționare a mărfurilor - perioada maximă în care produsul poate fi utilizat în alte scopuri, fără o pierdere semnificativă a proprietăților de consum.

de viață și să includă perioade de depozitare. Pentru anumite produse, să stabilească o perioadă de funcționare continuă.

Perioada de garanție se numește perioada de timp în care producătorul sau vânzătorul este obligat să elimine toate defectele tehnologice explicit în mod nejustificat.

Durata de viață - perioada în care producătorul (executor) este obligat să furnizeze consumatorului de a utiliza bunuri (activitatea) de a numi și de a fi responsabil pentru deficiențe semnificative cauzate de culpa sa (clauza 1, articolul 5 din Legea „Cu privire la protecția drepturilor consumatorilor.“).

Producător (executor) este obligat să stabilească durata de viață a bunurilor (de lucru) bunuri de folosință îndelungată, inclusiv componente (piese, componente, ansambluri), care, după o anumită perioadă de timp se poate pune în pericol viața, sănătatea consumatorilor, pentru a dăuna bunurilor sale sau a mediului.

Pentru bunuri (de lucru), destinate utilizării pe termen lung nu este inclus în lista de mai sus, producătorul (executor) are dreptul (dar nu și obligația) de a stabili viață.

Între timp, producătorul (executor) ar trebui să fie interesat în stabilirea duratei de viață a bunurilor (de lucru) care nu sunt incluse în lista de mai sus, pentru că în cazul în care nu stabilește un termen limită, în conformitate cu Legea „Cu privire la protecția drepturilor consumatorilor“ pentru daunele cauzate din cauza deficiențelor bunurilor (de lucru), precum și prezența mărfurilor (de lucru) producător deficiențe semnificative (executor) va fi responsabil de zece ani de la data transferului mărfurilor (adoptarea lucrărilor efectuate) pentru consumator, iar mărfurile au fost livrate în cazul în care setul de zile este imposibil, cu data de fabricație a mărfurilor.

Perioada de serviciu începe de la data vânzării. Pe vânzătorului obligația de a aduce la informarea consumatorilor cu privire la producătorii vietilor instalate. În acest sens, vânzătorul trebuie să furnizeze astfel de informații de către producătorii de mai sus sau organizațiile de vânzare-l bunuri ale unor astfel de producători.

În cazul în care un producător străin este în afara jurisdicției România și produsul acestui producător incluse în listă, nu este însoțită de informații cu privire la durata de viață, vânzătorul are dreptul să vândă astfel de produse către consumatori, fără informații despre acestea. Cu toate acestea, vânzătorul trebuie să aibă în vedere faptul că, în conformitate cu Codul civil din România (p.2 st.1097) și Legea „Cu privire la protecția drepturilor consumatorilor“ (pag. 3 din articolul 14), responsabil pentru daunele cauzate de defecte ale mărfurilor nu depinde timpul apariției sale.