Primăria, Piața și catedrala - studopediya

Istoria zonei urbane medievale își are rădăcinile în trecutul îndepărtat. În unele orașe ale Italiei medievale, fondat de romani, dar mai târziu a suferit o ruină completă, funcția zonelor urbane au continuat să efectueze forumuri antice. Cu Consiliul de decor arhitectural sa schimbat dramatic a lungul timpului: în loc de colonade de marmură a crescut palate înalte romanice si gotice ale consiliilor municipale, balcoane arcuite uriașe și case cu ateliere meșteșugărești și spațiu de vânzare cu amănuntul la etajele inferioare. La apariția unei planuri de construcție medievale și oțel variază forumuri. Dar, la fel ca în astfel de orașe viața nu este întreruptă de la căderea Imperiului Roman, în măsura în care modifică forumuri au continuat să servească în locuri de comerț și întâlniri publice civile și în Evul Mediu. Zona de acest fel găsim în Verona (Piazza Erbe), în Bologna (Piazza del Nettuno și Vittorio Emanuele), Florența (Mercato Vecchio) și în alte câteva orașe. Orașul roman care a suferit distrugerea totală, iar a doua construit pe cenușa vechi din Evul Mediu (precum și în oraș, fondat în IX, X și secolele XI. Pe alte zone nelocuite), zone au fost la rândul lor, relativ devreme. Dacă vorbim despre piața -etom predecesorul direct al pătrat de piață medievală, apariția acesteia ar trebui să fie pus pe o paralelă cu cronologică aspectul orașului în sine. Deci, de exemplu, poate fi considerat ca fiind existența neîndoielnică a unei piețe în Köln în epoca statului de francilor.În Evul Mediu timpuriu, când orașul a fost un grup separat de așezări feudale, urbanizarea însoțită de decontare orășean, stabilindu-se, sau în mijlocul sau în afara acestuia. Uneori, în plus față de piața, există oa doua zonă de la intrarea în castel sau la poalele dealului pe care se afla castelul. Printre cele mai interesante zone de acest fel includ Piața Catedralei din Riyadh Furth. În orașele mai mici, care nu sunt încă sate tipice depășite de aspect liniar, rolul zonei a fost efectuat așa-numitele „piețe pe termen lung,“ este o stradă largă, este o continuare a mari distanțe lungi drum comercial.

În secolele XII și XIII. când creșterea orașelor a condus la unirea satelor separate de po- formarea unui oraș învecinat și, uneori, compact, o tradiție de a construi în fiecare oraș două zone de comerț, precum și catedrala. Apariția simultană a catedralei și Piața a fost nu numai în Germania, dar și în Franța, Italia, Republica Cehă, Slovacia și alte țări ale Europei medievale.

Spre deosebire de orașele feudale timpurii, în cazul în care piețele nu au apărut atât de mult în centrul satului, dar la marginea și chiar dincolo de zidurile orașului, în XII și XIII. Aceasta stabilește o regulă pentru a le plasa pe cât posibil, în mijlocul unei zone urbane. Poziția pe piață centrală realizată ușurința de întreținere a populației urbane, pe măsură ce piața a devenit la fel de accesibil tuturor locuitorilor din cartierele urbane. Orase cu un pătrat situat central piață de patru cărbune sunt atât de numeroase încât nu este nevoie să se facă referire la exemple. Trebuie remarcat faptul că zona de catedrală, de asemenea, în primul rând, a fost plasată în centrul baza acelorași considerente practice.Dar, în cazul în care și în alte zone situate în zona centrală a orașului, locația și de planificare conexiunile lor reciproce au fost diferite. Prin studierea locația relativă a catedralei și a pieței pătratelor, am identificat trei etape specifice: în primul rând, atunci când catedrala | Market Square situat la o distanță considerabilă în afară de una de alta; în al doilea rând, atunci când ea și cealaltă zonă a avut loc într-o zonă comună, formând în jurul valorii de Primărie și Catedrala, și doar mai târziu, separate una de cealaltă printr-o barieră relativ mică de clădiri rezidențiale sau spații comerciale; În al treilea rând, atunci când catedrala și Piața cu ochiuri între ele într-un punct comun de colț.

Aranjament separată a catedralei și a pieței piețe, de multe ori, duce aproape întotdeauna la formarea a două orașe-centre separate ale civile și ecleziastice. Ca rezultat al comorile arhitecturale ale orașului nu sunt concentrate, și decuplării, formând două compoziții de multe ori centru, pentru a provoca un alt nivel de excelență artistică.

Comparativ cu această tehnică în mod incontestabil mare efect arhitectural este adus mai aproape de catedrală și de piață în piețe, la fel ca în acest caz, „forțele tectonice“ ale orașului au fost unite, formând o combinație diversă și contrastante de spațiu liber pe piață, cu o serie de cărămidă sau mare catedrală de piatră. Și dacă vă amintiți că zona de piață secolele XII-XIV. aproape niciodată fără o primărie, devine clar ce un ansamblu divers creat de piață calmă arcadele, sala de mare oraș gotic și se înalță la turnul bisericii clopot cer. Tabelul prezintă planurile pentru piața și piața catedralei din Germania, formată în imediata vecinătate. Biserica piață Sf. Kvedganburge. Benedict și Hall au fost construite între o zonă triunghiulară formată în mare bifurcație și două drumuri Markshtrasse Breyteshtrasse în curs de dezvoltare dintr-un punct comun. Această orașele tradiționale germane zonă triunghiulară primărie și biserică sunt amplasate paralel unul cu altul, în timp ce între a existat o barieră de case. Trebuie remarcat faptul că Primăria fațadă frunze faciale nu la biserică, și pe piață, rezultând într-o fragmentare spațiu de artă ca și în cazul în care a fost de a crește și mai mult.

Cu toate acestea, o astfel de concluzie poate fi derivată numai atunci când se analizează master plan al zonei. În natură zone produc o impresie diferită ca forme arhitecturale Primăria și Biserica se completează cu succes interacționează reciproc. Această reacție este exprimat în combinație cu volumul bisericii clopot Hall acoperit cu acoperiș fronton înalt. Într-un efort de a combina formele arhitecturale ale bisericii de piață și primărie, constructorii au păstrat două etaje turnuri gotice în restructurarea primăriei în secolul al XVII-lea.

Revenind la catedrală și Piața, situat pe diagonala un punct comun de contact, trebuie remarcat faptul că aceste zone foarte mult în toate țările europene, și în special în Germania, Franța, Cehoslovacia și Polonia. Market Square, parte a sistemului de zone centrale, de multe ori foarte mare și dreptunghiular plan de dreapta care indică proiectarea preliminară (sau stabilirea cantității de spațiu în cifrele înainte de construcție).

Spre deosebire de piața, zona bisericii care a apărut ei în cartier, inferioare ei în mărime, și de multe ori nu primesc planul corect. Deoarece clădirea bisericii a ocupat mijlocul pătrat bisericii, până în prezent întreaga zonă nu este percepută de către privitorul, și, prin urmare, nu este necesar de a realiza laicilor corectă, regulată.

Revenind la revizuirea monografică a catedralei și a pieței piețe, trebuie remarcat faptul că superioritatea arhitecturală a clădirilor tser- Kaunas, și mai ales pentru a construi eforturile tuturor comunităților urbane catedrale, a prezentat, în primul rând piața catedralei. Cu toate acestea, importanța arhitecturală a catedralei și a pătrat a fost inegală, dacă catedrala a fost un factor decisiv în ansamblul urban, zona este doar l-au însoțit, de îndată ce o necesitate funcțională, decât tema creativă autosuficientă.

Comparativ cu catedrala zona pătrat a pieței ocupat zone mult mai mari - un an și jumătate, iar în unele cazuri, și în două hectare. Dimensiunea mare a zonelor de piață au fost chemați Necesitatea de a găzdui un număr mare de persoane adunate în orașul cu bunurile lor, care sunt transportate pe animale de ambalaj și cărucioare greoaie-cal. Piața Evului Mediu timpuriu au fost, de regulă, liber înseamnă, care a făcut comerț cu căruțe și cu ciocanul în grabă împreună rafturi de lemn. Dar, ca bogăția de creștere urbană în mijlocul pieței, există scala urbană, puțuri sau piscine, iar mai târziu - special construite spatii comerciale de interior, precursori ai viitoarelor centre comerciale. Suprafata urban