rata rezervelor minime obligatorii - studopediya

Prevederi: R = 200 credite: K = 800

Depozite: D = 1000

În cazul în care suma de 1.000 $ merge la banca pentru depozit. (D = 1000), co-otvetstvii instalat norma banca de rezervă, de exemplu, egal cu 20%, $ 200 de. se stochează sub formă de rezerve (R = 'rr = 1000' D 0,2 = 200) și 800 de dolari. emite un credit (K = D - R = 1-2000 = 800 sau K = = D-rr'D = D (1-rr) = 1000 „(1 - 0,2) = 800).La începutul secolului XX,. din cauza instabilității sistemului bancar, crizele partea E-bancare și falimente în funcție de stabilirea unor standarde de rezerve bancare a preluat banca centrală, care îi permite să monitorizeze performanța băncilor comerciale. Această valoare se numește „cerința de rezervă“.

Cerința de rezervă - este exprimată ca procent din valoarea totală a depozitelor pe care băncile comerciale nu au dreptul de a acorda un împrumut și acestea sunt stocate în prețuri, băncile centrale sub formă de depozite purtătoare de dobândă. Pentru a determina cantitatea necesară de rezerve banca (Rr), o cantitate preferată de depozite (D) înmulțită cu cerința de rezervă (rr):

Cu redundanță completă rezerve de sistem rr = 1 și atunci când sistemul parțial redundanța 0

În cazul în care valoarea depozitelor tocesc deduce valoarea rezervelor obligatorii, vom obține valoarea pe care banca poate emite un credit, și anume, ve-masca a capacității sale de creditare - K:

În cazul în care banca oferă toate aceste fonduri în împrumuturi, aceasta înseamnă că el este-polzuet capacitatea de creditare complet. Cu toate acestea, banca poate fi o parte din fondurile pe care el ar putea da un împrumut, să păstreze în formă Insulele Reser. Această valoare este în exces rezervele bancare (Re). Suma rezervelor obligatorii și în exces este un cal-factor de rezerve ale băncii:În rezervele minime obligatorii normale de 20%, cu depuneri pe suma-a $ 1.000. banca trebuie să $ 200. (1000'0,2 = 200) stocate ca o rezervă de legătorie, iar 800 $ rămase. (1000 - 200 = 800), el poate emite un credit. Cu toate acestea, banca poate emite un credit doar o parte din suma, de exemplu, masoara 700 de dolari. În acest caz, 100 $. (800-700 = 100) il fac exces rezerve sunt. Ca urmare, rezervele bancare reale va fi egal cu $ 300 km. (200 + 100 legare redundant = 300).

În cazul în care stochează banca rezerve în exces (legare în exces), acesta va rezerva raportul este raportul depozitului real rezervei (Rf / D) și, prin urmare, va fi suma și rezervele minime standarde de rezerve excedentare. de credit În acest caz, valoarea fondurilor emise efectiv (Kf) este mai mică decât valoarea instalațiilor sale de credit (Kf <К) и может быть подсчитана по формуле:

Prezența rezervelor excesive în bancă comercială înseamnă că poate pentru această sumă pentru a da credit suplimentar:

După cum se poate observa din acest exemplu, în cazul în care banca a emis $ 700 în credit. potențialul său de credit este de 800 de dolari. deși el poate emite încă 100 $ în credit. rezervele lor în exces.

Soldul băncii comerciale

rezervele de numerar obligațiuni Credite Aktsiii ale companiilor private Titluri de stat

Depozite la vedere Depozite de economii de capital Timp de depozite de capital

Partea dreaptă a echilibrului surselor și a echipamentelor de venituri sunt prezentate - datorii, inclusiv datorii (depozite) și capitalul propriu al băncii, și stânga - activelor, adică utilizarea fondurilor de deponenți. Cheia de identitate a bilanțului unei bănci comerciale este de datorii egale (suma datoriilor și capitalurilor proprii) valoarea totală a activelor.