tabele de mortalitate (supraviețuire) - studopediya

Toți indicatorii mișcării naturale și migrația caracterizează numai componentele individuale menționate mai sus. Pentru a evalua procesele demografice în general, diferite tipuri de tabele de probabilitate sunt utilizate în statisticile. Probabilitatea de masă - aceasta este rânduri ordonate de indicatori ce caracterizează interconectate pentru una sau mai multe dintre procesele demografice în populația studiată a populației. Toate varietate de tabele de probabilitate utilizate în statisticile și se clasifică după cum urmează.Conform formelor de circulație a populației (tabele de mortalitate, nașteri, căsătorii, divorțuri și migrația).

Pe podea (pentru populația de ambele sexe, bărbați și femei separat).

În funcție de vârstă (integral pe grupuri anuale; scurt - 5 ani și grupe de 10 ani).

Prin locul de reședință (urban și rural) și din alte motive.

Construirea tabelei de probabilitate bazată pe utilizarea următoarelor proprietăți ale evenimentelor vitale:

Primul - ireversibilitatea evenimentelor. Nu se poate dublu-născut sau mor, muta de la grupele de varsta in mai tinere;

Al doilea - unicitatea evenimentului, puteți începe doar o dată la prima căsătorie sau întâiul născut de naștere;

În al treilea rând - respectarea strictă a succesiunii evenimentelor - nu poate intra într-o a doua căsătorie nu este introdus în primul, etc.

Cele mai frecvent utilizate tabele de mortalitate sau supraviețuire.

tabele de mortalitate sau de supraviețuire sunt ordonate rânduri de indicatori interconectate ce caracterizează ordinea de zi din populația studiată a populației la o anumită vârstă într-un anumit loc și timp. Scopul principal al construcției lor - arată ordinea de supraviețuire la o anumită vârstă, împreună colegii sau contemporani, reducerea numărului de persoane în tranziția de la juniori la grupa de vârstă senior, ca urmare a decesului.

Ca și în orice masă de supraviețuire tabel statistic are un subiect și predicat. În subiectul uneia count - vârstă, care este definit ca numărul de ani complet trăit de la naștere. Varsta initiala - 0 ani, la sfârșitul anului - 100 de ani de un secol, totalitatea născut acum 100 de ani, pe moarte (cu rare excepții). Tabelele sunt construite pentru o ipotetică (presupusă) a populației, de obicei de 100.000.tabele de mortalitate sau figuri de supraviețuire (tabele verb):

lx - numărul de supraviețuire la vârsta x din urmă cu 100.000 de ani născuți.

dx - numărul de decese la vârsta de x.

QX - probabilitatea de a muri la vârsta de x ani;

Px - probabilitatea de supravietuire la varsta (x + 1) an, toți cei care trăiesc pentru a vedea vârsta de x.

Lx - numărul mediu de persoane care trăiesc în intervalul de vârstă de la x la (x + 1) an;

Tx - numărul de persoane-ani, care ar trebui să trăiască împreună trăi. sub vârsta de ani, din moment ce această limită de vârstă și se termină (W),

Acesta este determinat prin formulele:

ex - speranța medie de viață a populației a ajuns la viitoarea ani.

Calculat utilizând formula:

-ozhidaemaya speranței de viață eo la naștere:

Dintre cei 100.000 născuți va trăi până la vârsta anilor 80 - 39 778 de persoane. În primul an (la vârsta de 0 ani) sunt cele mai susceptibile de a muri în 1207 de copii cu vârsta cuprinsă între 1 ani - 156 persoane. la vârsta de 16 - 59 de persoane. la vârsta de 80 de ani - 3727 de oameni. Din fiecare 100.000 de oameni sunt susceptibile de a trăi pentru a vedea anul viitor: la vârsta de 0 ani - 98 793 de persoane. 16 ani - 99940 persoane. și până la vârsta de '81 - 90630 de oameni. 7305143 - este numărul de persoane-ani, care va fi trăit populație de peste 100 de ani, de la vârsta de zero și se termină la vârsta de 100 de ani (T0). 5729744 - este numărul de persoane-ani, care are o populație în vârstă de 16 de ani (de la acea limită de vârstă la 100 de ani).

Speranța de viață la naștere de 73.05 ani; cei care au atins vârsta de 16 ani, trăiesc în medie încă 58,35 ani; pentru cei care au atins vârsta de 80 de ani, speranța medie de viață de 6,65 ani mai târziu.

Înțeles tabele de supraviețuire.

1. Tabelele de viață sunt metode bazate pe dovezi pentru evaluarea stării de sănătate a populației la momentul elaborării țării în ansamblu, regiunile sale individuale, districte federale, populația urbană și rurală pe sexe, grupe de vârstă.

2. Este singura sursă pentru a determina media viitoarei speranței de viață a populației masculine și feminine, în contextul și dinamica teritorială.

3. tabele Materialele de supraviețuire servesc drept bază pentru calcularea indicatorilor de reproducere a populației, determinarea modului de reproducere.

4. Indicatori de tabele utilizate în proiecțiile pentru viitor, în construcția modelelor demografice de dezvoltare a populației.

5. Fără aceste tabele nu reușesc să obțină o asigurare de viață de decontare. Datorită îmbunătățirii metodelor de tabele construcție, de asigurare de viață a câștigat teren solid și transformat într-o știință exactă.