Tipul de râuri alimentare

Râurile merg pe suprafață și a apelor subterane. putere de suprafață, la rândul său, împărțit în zăpadă, ploaie și gheață.

râuri alimentate de zăpadă datorită topirii zăpezii în primăvară, care a acumulat în timpul iernii. Pentru cele mai plate râuri territoriiRumyniya (UTS) stoc european valul de primăvară este mai mult de 50% din scurgerea totala anuala.râuri Ploaie de hrănire se datorează în principal pierderii de ploi abundente și dușuri. Caracterizat de fluctuații semnificative pe parcursul anului. Ploile abundente acoperă o mare suprafață. Prin urmare, apa de ploaie poate dura un timp mai scurt sau mai lung. În schimb, ploile abundente sunt distribuite într-o zonă mică. Ele sunt, de obicei de scurtă durată, dar poate provoca un debit maxim de mare. Pentru râuri de putere ploaie yugaRumyniyai Orientul Îndepărtat poate ajunge până la 70 ... 80% sau mai mult din scurgerile anuale.

Ghețarii este rezultatul topirii ghețarilor și zăpezi veșnice în zonele muntoase. Cea mai mare glaciar doilea tur are loc în timpul cea mai tare luni de vară.

Râurile sunt alimentate de apă subterană este cea mai stabilă și uniformă pe tot parcursul anului. Ea are aproape toate râurile. Raportul de putere subterană din scurgerile anuale variază în limite foarte largi: 10 până la 50 ... 60%, în funcție de condițiile geologice și gradul de captare de drenaj.

Cel mai utilizat este un aliment apos amestecat.Hrănirea corpurile de apă variază în mod natural în timpul anului, formând modul lor hidrologic (apos).

Sub regimul hidrologic se înțelege o serie de modificări în mod regulat recurente în starea unui corp de apă, inerent și distinge de alte corpuri de apă. manifestă regim hidrologic în fluctuațiile perene, sezoniere și diurne: nivelul, debitul și temperatura fenomenelor de gheață de apă, sedimente, compoziția și concentrația substanțelor chimice în procesele de canal a apei

Regimul hidrologic rekRumyniyavydelyayut trei faze: inundații, inundații și de apă redusă. fiecare dintre care are o stare caracteristică a regimului apei, care se repetă la anumite anotimpuri hidrologice, ca urmare a modificării condițiilor furajere.

Flood - faza, recurente anual condiții climatice de date în același sezon, caracterizate prin cea mai mare conductivitate, creștere ridicată și susținută a nivelului apei. Numit pe șes râuri a dezghețului (valul de primăvară), în ridicat - topirea zăpezii și ghețarilor (inundații de vară), pierderea ploilor abundente de vară din musonice și zonele tropicale (de exemplu, inundațiile de vară în râurile din Orientul Îndepărtat).

Flood - o fază care poate fi repetată de mai multe ori in diferite anotimpuri, caracterizate printr-o intensă, de obicei, un termen scurt creșteri ale costurilor și a nivelului apei cauzate de ploi sau în timpul topirii zăpezii dezgheață.

Mezhen - faza, care se repetă în fiecare an, în aceleași anotimpuri și caracterizate printr-un conținut redus de apă, în picioare prelungit și apă scăzută are loc cu o scădere a puterii de râu. subterana prevalează. Până în vara (vara și toamna) include inundații scăzute de apă de la sfârșitul perioadei de până la inundații de toamnă, iar în absența lor, înainte de perioada de iarnă. flux redus de vară poate fi constantă, continuă și discontinuă și instabilă.

mezhen Iarna coincide de obicei cu perioada de inghet-up. consumul de apă de la începutul râurilor de congelare redus treptat, atingând un minim înainte de deschidere, ca urmare a epuizării fluxurilor de hrană a apelor subterane.