Trapezoidal avantaje foaie pentru acoperișuri, dezavantaje, instalare

Recent, a existat o creștere rapidă a construcției de locuințe joase. Fiecare proprietar care doresc să facă lor de origine frumos și unic. Nu este ultimul element, care oferă o vedere exclusivă a locuinței, este acoperișul.Aici vin în ajutorul tehnologiei moderne pentru constructori. Unul dintre produsele acestor tehnologii este foaie trapezoidală pentru acoperișuri, care a câștigat popularitate atât în ​​rândul profesioniștilor și în rândul dezvoltatorilor independenți.

din tablă de oțel (profilate, gofrolist) acoperișuri din oțel zincat prin laminare la rece.

În acest caz, profilul poate fi diferit: trapezoidală, val. Profilata tigla metalica tabla este numit un profil de undă. Acesta este utilizat în principal în construcții private.

Grosimea variază în funcție de scopul urmărit. Apoi, un metal cu ambele fețe acoperite cu diverse acoperiri polimerice (poliester, plastisol, purap mat poliester).

Ele protejează metalul de coroziune și, în același timp, da un aspect colorat, festiv ca culorile acestor acoperiri este cu adevărat nelimitată și poate satisface gustul celui mai pretentios. Uneori polimerul nu este acoperit, profil galvanizat dar nu-și pierde calitățile sale.

avantaje

Ce este chestia asta mai bine decât altele, care face oamenii să-l aleg? Aici ajută la calculul sobru al consumatorului. În primul rând datorită marea popularitate aspect atractiv, cu excepția faptului că:

 • mare valoare pentru prețul - de calitate;
 • versatilitate;
 • rezistență la manifestări agresive mediului extern;
 • tablă de oțel galvanizat are excelente calități rezistente la foc;
 • comoditate și ușurința de instalare face posibilă pentru a lucra cu ea, nu numai profesioniști, dar, de asemenea, să își desfășoare activitatea pe cont propriu;
 • mică grosime menținând în același timp puterea;
 • gamă largă de culori pentru fiecare decizie de proiectare;
 • greutate mică montat pe acoperiș reduce sarcina pe căpriori;
 • rezistență la decolorare, precipitare, ultraviolete;
 • respectarea mediului. Sub orice impact climatice nu emit toxine;
 • calcul simplu;
 • durabilitate.

Trapezoidal avantaje foaie pentru acoperișuri, dezavantaje, instalare

deficiențe

Atunci când toate avantajele enumerate mai sus, tabla de oțel galvanizat are mai multe dezavantaje. Ei trebuie să ia în considerare, pentru a ști cum să le neutralizeze în timpul instalării acoperișului: • orice metal galvanizat are un zgomot ridicat în ploaie;
 • încălzire puternică în sezonul cald;
 • pierderi grele în fabricarea configurației complexe a acoperișului;
 • în încălcarea tehnologiei de stabilire foaie trapezoidal poate afecta etanșeitate.

adresare

tablă de oțel galvanizat de acoperise va pierde zgomotul dacă utilizați o varietate de materiale fonoabsorbante. Acoperirea polimerică contribuie de asemenea la reducerea propagării undelor sonore. Cu toate acestea, tablă ondulată galvanizat are avantajul unei durabilitate mai mare.

A se proteja de spațiu excesiv de acoperiș de căldură va ajuta la izolarea termică de înaltă calitate (plăcintă acoperiș).

Pentru a face un minim de deșeuri, este necesar să se calculeze și alege un material pentru acoperișuri.

Cea mai bună alegere va fi în cazul în care lungimea plăcii profilate este lungimea acoperișului. Dacă panta este mai mare, atunci foaia de oțel să se suprapună între ele, ceea ce depinde de nivelul pantei acoperișului (10-20 cm).

Calculul materialului necesar va fi mai ușor dacă frontonul acoperișului. De asemenea, expertii recomanda sa nu utilizeze cofrajului de pe acoperișuri cu o formă complexă.

Hidroizolarea asigură calcularea corectă și conformitatea cu tehnologia trapezoidală foaie de stivuire, precum și utilizarea unui material de etanșare în locuri de șuruburi de fixare și a articulațiilor.

Alegerea optimă

Pentru a decide ce să aleagă pentru foaia trapezoidală de acoperiș și nu plăti prea mult prea mult, trebuie să știți tipurile de foi de profil și scopul lor.

Notă marcajele. Acesta este după cum urmează: H, C, HC. Se ridică, astfel: H - purtător (pentru acoperișuri), C - un perete (perete), HC - combinat (ca pentru acoperișuri și pereți).

Trapezoidal avantaje foaie pentru acoperișuri, dezavantaje, instalare

Grosimea variază 0.5-1.0 mm. Valurile au înălțimi diferite - 8-15 mm. Lungimea poate fi de până la 12 metri. Calculați fluxul foii profilate și alege dreapta vă va ajuta în orice companie specializată.

foaie trapezoidale de montaj

Debitului de materiale pentru acoperire pentru acoperiș

Calculul este în continuare cel mai bine la stânga la profesioniști ai companiei în cazul în care veți obține foaia trapezoidală. Acesta nu numai că poate ajuta la calculator pentru a calcula consumul de materiale, dar, de asemenea, pentru a spune ce va fi grosimea optima a metalului pentru acoperiș. Vorbește despre necesitatea de a cumpăra elemente suplimentare.

foi de stivă profilate nu au nici o dificultate. Acesta este motivul pentru care, în multe cazuri, acoperișul a făcut cu propriile mâini. Pozitiv este faptul că acest lucru se poate face pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, există câteva caracteristici care trebuie să fie abordate.

Înainte de montarea profmateriale este necesară pentru producerea de abur și de impermeabilizare. Găini mai bine pentru a produce un unghi mai mic, și de la dreapta, la stânga - în funcție de vânturi predominante în zona dumneavoastră. Calculul exact al materialului va face, de asemenea, o firmă specializată.

Observați ordonat în timpul instalării, astfel încât să nu zgâriați foile, deoarece acest lucru poate duce la coroziunea metalului. Prin urmare, este mai bine să cumpere vopsea specială pentru a repara prejudiciul.

Luați în considerare unghiul razelor panta acoperișului, deoarece aceasta determină lățimea suprapunerii. Se calculează suprapunerea poate fi după cum urmează. Atunci când o pantă de 15 de grade, nu este mai mică de 200 mm. Cu fiecare creștere a unghiului de 10 grade în suprapunerea poate fi redusă cu 5 mm. Deși, este mai bine să nu salvați. În cazul în care unghiul de rampă de mai puțin de 12 de grade, este necesar să se aplice un îmbinări speciale de etanșare.

Fixarea plăcii profil are loc cu șuruburi care sunt prevăzute cu garnituri de cauciuc.

Ce materiale să prefere, decide fiecare utilizator propriu, dar beneficiile sunt evidente foaie trapezoidale.