Violarea cuvintelor lexico se combina - studopediya

Poliloghie, vorbire sau redundanță

Cuvinte repetate (tautologie nejustificate)

Utilizarea cuvântului în sens necaracteristică.

Rețineți că încălcările cele mai tipice ale regulilor lexicale sunt următoarele.Nediferentiate cuvânt-paronime. Paronime (de rara greacă „aproape“ + opota „name“.) - cuvinte rădăcină, similare în sunet, dar diferite, în sensul: rochie - uzura, de călătorie - de călătorie, valoare - așa-punte, garanția - garantată, economic - costul și etc. De exemplu: Aceasta companie susche spot există poziții (în locul ales). Radio-registre de deplasare (în locul călătorului) lobby Produ-ditsya.

Utilizarea improprie de sinonime. Astfel pi shuschy demonstrează lipsa de atenție la nuanțe sinonimul valori de cuvinte, ceea ce duce la încălcările semantice. De exemplu, măsuri: 1) Este timpul pentru a aduce rezultatele (mai degrabă decât rezultate) reuniune. Defectele (mai degrabă decât dezavantaje) în formarea echipei obna-ruzhilis pe primele competiții.

Prezența în textul unui pleonasm. Pleonasm (rleopastos greacă -. „Overkill“) - utilizarea în vorbire sunt similare în sensul și, prin urmare, în mod logic cuvinte inutile. Aceste erori de către anterior OCU, cel mai adesea, ignoranța din valoarea cuvintelor împrumutate (când este conectat la limba română și străină proish-firmed prin desemnarea unul și același lucru). De exemplu: lista de preturi (ar trebui să fie: lista de prețuri), autobiografia vieții (ar trebui să fie: o autobiografie), realitatea (este necesară: Real-Ness sau realitate), un coleg de profesie (ar trebui să fie: un coleg), post vacant liber (ar trebui să fie: poziție deschisă), etc. n.Această repetiție (tauto greacă -. «Aceeași» și 1ogos - „sensul“) într-o propoziție de unul și același cuvânt, același cuvânt rădăcină, percepția frază și să împiedice latrat disonante deprotejat sale. De exemplu: Durata procesului de conversie durează câteva ore.

Folosirea de cuvinte și expresii care transporta-nyuyu informații de prisos. De exemplu: cuvintele sunt de lucru de prisos, activitate, eveniment cu pretextul de a urma-ing fraze - de lucru pentru punerea în aplicare (este necesar să se: execute) privind punerea în aplicare a activităților (ar trebui să fie: introducerea), cu privire la punerea în aplicare a evenimentului (ar trebui să fie: punerea în aplicare), și așa mai departe. n.

Compatibilitate lexical - abilitatea de a conecta cuvinte într-un discurs unul de altul: să viziteze, să ia măsuri de interes, pentru a informa, pentru a vă da de la-Thu. greșeli comune: să aibă un rol (este necesar: să joace un rol), valoare de joacă (este necesar: să facă o diferență), etc.

5. Folosirea cuvintelor fără a lua în considerare stilistică în temeiul-nadlezhnosti

colorat Stylistic al cuvântului - este suplimentar sensul lexical al cuvântului, fraza sau informații propoziție TION privind domeniul de aplicare al utilizării lor (formal - informal), pentru a clasifica unitate lingvistică pentru STI-Liu limba literară (oficiale de afaceri, științifice, ziare și jurnalistic, colocvial, limba de lucrări de artă ale literaturii pe termen), de care aparține unei serii de timp (învechit - nou) și la categoria expresiv (SEZONUL-ceva - a redus; literar - nonliterar) fonduri de limba-o.

Folosirea cuvintelor în discursul în această comunicare TION-neobișnuită situa sau stilistic această culoare text este percepută ca o eroare de voce.

Violarea cuvintelor lexico se combina - studopediya

Violarea cuvintelor lexico se combina - studopediya